Informatiemanagement Traineeship

Bedrijf
Locatie
Den Haag
Opleidingsniveau
WO
Vakgebieden
Sectoren
Deze traineeship is niet meer vacant

Het informatiemanagement traineeship is een leerwerktraject van twee jaar, waarbij je het werken op opdrachten en persoonlijke ontwikkeling combineert met de masteropleiding Public Information Management.

Neem jij de regie over je eigen ontwikkeling?

Ons doel is om jou tijdens de masteropleiding public informationmanagement zoveel mogelijk te laten groeien, persoonlijk en professioneel. Dit betekent dat jij aan zet bent en dat we van je verwachten dat je binnen het traineeship de regie neemt over je eigen ontwikkeling. De kansen zijn er. Het is aan jou om ze te benutten en het meeste uit je tijd bij ons te halen. 

Om succesvol te zijn in ons ICT traineeship beschik je over verbindend vermogen en initiatief, kun je goed samenwerken en ben je actief en resultaatgericht. En misschien nog wel het belangrijkste: je staat open om continu te reflecteren en te leren. Over jezelf, je persoonlijke effectiviteit en over het vak informatiemanagement.

Informatiemanagement in de praktijk: de opdrachten

Er gaat niets boven zelf doen en ervaren. Als jonge informatieprofessional ga je vier dagen in de week aan de slag bij (semi)publieke organisaties als de RDW, ICTU, VNG Realisatie, Logius, een grote gemeente of een ministerie. Op deze manier leer je in de praktijk welke aspecten bij informatiemanagement komen kijken. 

Daarnaast willen we je een brede blik bieden. We willen dat je ziet dat informatiemanagement op een ministerie toch net iets anders inhoudt dan bij een shared service centre. We streven naar afwisseling en ervaring, daarom werk je in twee jaar tijd gemiddeld bij drie à vier verschillende opdrachtgevers.  

Wat het spannend maakt: de opdrachten liggen niet voor je klaar. Het traineeship overheid is een leertraject, dat kom je in alle facetten tegen. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste match en je gedroomde opdracht.

Wetenschappelijke verdieping: de Master of Public Information Management

Als onderdeel van het traineeship informatiemanagement werk je vier dagen in de week bij opdrachtgevers in de (semi)publieke sector. De vijfde dag is gereserveerd voor je masteropleiding Public Information ManagementTer verdieping van je praktijkervaring volg je een dag in de week college in huis bij PBLQ, aangevuld met zelfstudie en de uitwerking van papers, studieopdrachten en een afrondende scriptie. 

De colleges krijg je van hoogleraren en docenten van verschillende universiteiten, gastsprekers uit de top van het publieke domein en adviseurs van PBLQ. Zij gaan in op actuele aspecten die komen kijken bij informatiemanagement in het openbaar bestuur, en koppelen dit aan hun eigen werkpraktijk. 

Na twee jaar rond je het ICT traineeship af met een Master of Science diploma en beschik je over de meest actuele inzichten op het gebied van informatiemanagement en het openbaar bestuur.  

Persoonlijke ontwikkeling: haal uit jezelf wat erin zit

Persoonlijke ontwikkeling is de rode draad door het traineeship, maar wat houdt dat dan in? Op de dagen dat er geen college is zijn er competentiedagen, waarin je niet alleen werkt aan praktische vaardigheden, maar vooral ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert meer over jezelf, je persoonlijke voorkeursstijlen en gedrag. En hoe je deze kennis over jezelf effectief in kunt zetten in je werk als jonge informatieprofessional. 

Leren is reflecteren en spiegelen. Je krijgt een mentor, één van onze ervaren adviseurs die zich twee jaar aan je verbindt. Bij mentoren trek je aan de bel als je wilt sparren over je opdracht, je wilt laten coachen, of je gewoon wilt laten inspireren door de adviesklus die zij uitvoeren. Daarnaast ga je actief met intervisie aan de slag.

Belangrijk zijn ook je medetrainees, die samen met jou het tweejarig traject doorlopen. Allemaal leuke, slimme, jonge mensen met hart voor de publieke sector en een gedeelde interesse in informatiemanagement. Met hen zal je een intensieve band opbouwen, die misschien wel een leven lang meegaat, en in ieder geval mooie verhalen oplevert. De trainees die al een jaar op weg zijn, zijn beschikbaar als buddy. Zij kunnen je wegwijs maken in het traineeship.

En dan?

Twee jaar verder, de Master of Public Information Management op zak, een schat aan werkervaring rijker, en de beschikking over een breed netwerk van PBLQ trainees, alumni, adviseurs en opdrachtgevers in de publieke sector. 

Veel van onze trainees vinden aansluitend aan hun traineeship een passende baan. Die vinden zij zelf, maar komt ook regelmatig voort uit één van de opdrachten. Met relatief veel relevante werkervaring ten opzichte van leeftijdsgenoten, verwachten we dat je een mooie stap op de arbeidsmarkt zet.

Vragen?

Jet van Gaalen
Programmamanager Traineeship

06 22 51 06 54
Stuur mij een e-mail

Traineeship informatie

Bedrijf: Bedrijf: PBLQ

Locatie:

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden: Marktconform

Meer traineeships