Deal Advisory Traineeship

Bedrijf
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Vakgebieden
Deze traineeship is niet meer vacant

Grijp je kans om ruime ervaring op te doen in de wereld van topdeals!

Als trainee binnen Deal Advisory houd je je bezig met aansprekende (inter)nationale fusies, overnames en transacties die dagelijks het financiële nieuws halen. In twee jaar tijd maak je kennis met vier van de vijf disciplines binnen KPMG Deal Advisory. Daar leer je advies te geven in de strategie-, acquisitie-, verkoop-, waarderings- en financieringsfase van het dealproces. Elk halfjaar wissel je van discipline en kom je in een ander team terecht. Hierdoor ontwikkel je je in een rap tempo in de breedte tot een nóg betere consultant en bouw je een groot netwerk op.

Vijf Deal specialisaties

Persoonlijke ontwikkeling en begeleiding staan centraal in het Deal Advisory traineeship. Je krijgt een performance manager en een coach toegewezen. De performance manager is verantwoordelijk voor jouw loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. De coach helpt jou wegwijs te worden in de organisatie en de verschillende disciplines. Daarnaast helpt de coach jou bij het realiseren van jouw doelstellingen en kijkt hij/zij hoe je in de toekomst kunt doorgroeien naar een managementpositie. Na het tweejarig Deal Advisory traineeship bepalen we samen met jou in overleg in welke discipline en in welk team je precies gaat starten. Tijdens het Deal Advisory traineeship heb je de mogelijkheid om kennis te maken met vier van de onderstaande vijf specialisaties:
 

1. Financial Due Diligence (verplicht onderdeel)
Hier ben je hands-on betrokken bij het analyseren van overnamekandidaten en adviseer je grote (internationale) klanten bij het vormgeven van transacties. Hierbij lever je door een goede voorbereiding belangrijke input bij de onderhandelingen.

2. Mergers & Acquisitions
Bij M&A werk je aan (inter-)nationale fusies en overnames in de mid-market. Hierbij sta je bijvoorbeeld de verkopende partij bij vanaf de eerste zoektocht naar mogelijke geïnteresseerde investeerders, tot aan de onderhandelingstafel.

3. Valuations
In het Valuations team help je met waardeanalyses van (onderdelen van) organisaties, onder meer voor verkoop en aankoop, voor audit- en fiscale doeleinden en bij second opinions en disputen. Het betreft doorgaans bepalende momenten in de ontwikkeling van een onderneming. 

4. Debt Advisory
In een veranderend financieringslandschap, waarbij, naast bankfinanciering, alternatieve financieringsbronnen steeds belangrijker worden, ondersteun je het Debt Advisory Team dat onafhankelijk adviseur is voor ondernemingen en de (internationale) kapitaalmarkt. 

5. Strategy Group
Als onderdeel van due diligence trajecten helpt de Strategy Group klanten weloverwogen beslissingen te nemen bij een overname door het uitvoeren van markt- en concurrentie analyses, internationale benchmarks en analyse van het businessplan en de projecties van de onderneming. De projecten zijn high-impact en duren gemiddeld drie tot vijf weken.

Iets voor jou?

Heb jij je academische opleiding (bijna) afgerond met goede resultaten en beschik je over uitstekende analytische vaardigheden? Wil jij je snel ontwikkelen tot een consultant die alle aspecten van een deal beheerst én een breed netwerk uitbouwen in een omgeving waar je werkt voor (inter)nationale klanten? Solliciteer dan direct voor het tweejarig Deal Advisory traineeship van KPMG!

Sollicitatieprocedure
Stap 1: CV en motivatiebrief

Stap 2: Capaciteitentest (inductief redeneren, cijfermatig redeneren, redeneren)

Stap 3: Eerste gesprek met Recruitment Adviseur en Deal Advisory professional. Focus op CV, motivatie en fit.

Stap 4: Selectiedag

  • Twee interviews met beide keren twee Deal Advisory professionals
  • Een case ronde met drie Deal Advisory professionals
  • Partnergesprek 

Meer informatie of solliciteren?
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met het KPMG Recruitment Centre, (020) 656 7162 of per e-mail (recruitment@kpmg.nl). Of solliciteer direct via deze link.

Traineeship informatie

Bedrijf: Bedrijf: KPMG

Locatie:

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden: Uitstekend

Meer traineeships