Public traineeship

Bedrijf
YSE
Locatie
Baarn
Opleidingsniveau
WO
Vakgebieden
Sectoren
Deze traineeship is niet meer vacant

Wat je gaat doen…

Als Public Young Professional ga je aan de slag binnen publieke organisaties en overheidsinstanties die aan de slag moeten met ontwikkelingen zoals participatie, intrapreneurship en samenwerkingen tussen de publieke- en private sector. Je voert projecten uit bij bijvoorbeeld gemeentes, ZBO’s en andere publieke instanties (bijvoorbeeld zorginstellingen) om bij te dragen aan de transitie van de organisatie en/of de verdere professionalisering van deze organisaties.

In andere woorden…

Binnen de organisatie waar je een opdracht uitvoert werk je aan de uitwerking en implementatie van innovatieve projecten, los je bedrijfsmatige vraagstukken op of ondersteun je de samenwerking tussen verschillende overheidsinstellingen. De opdrachten kunnen dus variëren van strategiebepaling tot implementatie, van het verbinden van mensen en organisatieonderdelen tot vernieuwingsprojecten. Hiermee ontwikkel jij je tot een professional die met een bedrijfskundige blik de publieke sector nog beter maakt.

Jij…

  • Hebt een WO-opleiding afgerond in Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Politicologie, Internationale Betrekkingen, (Bedrijfs)economie of Publiek Management;
  • Hebt ervaring in of met de publieke sector (maximaal 3 jaar werkervaring);
  • Wil graag projecten uitvoeren en daarbij veel verantwoordelijkheid krijgen;
  • Levert toegevoegde waarde en wilt graag resultaten boeken;
  • Bezit over een hoge mate van innovatiekracht, pro-activiteit en ondernemerschap;
  • Hebt politieke sensitiviteit waardoor je tussen mensen en verschillende belangen kunt bemiddelen;
  • Creëert verbinding op een positieve en energieke manier, zowel binnen de organisatie waar je werkt als naar buiten toe.

Wij…

Zorgen voor een voedingsbodem om jezelf op professioneel- en persoonlijk gebied maximaal te ontwikkelen, door:

  • Afwisselende opdrachten aan te bieden bij verschillende publieke organisaties en overheidsinstanties;
  • Een trainings- en coachingsprogramma te bieden waarbij je 10% van tijd per week besteedt aan professionele ontwikkeling. Dit doe je door het volgen van zowel inhoudelijke- als vaardigheidstrainingen, coaching/intervisie met collega YSE-ers en inhoudelijke experts en persoonlijke begeleiding van je peoplemanager;
  • Jou ruimte te geven om je ondernemerschap en eigenaarschap verder te ontwikkelen binnen de Public Talent Area verder op de kaart te zetten bij studenten en organisaties. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om events te organiseren, gastcolleges te geven en netwerkgesprekken te voeren.

Deze YSE-er ging je al voor:

Annetje, één van onze Public Young Professionals:

"In opdracht van de RDW (Rijksdienst Wegverkeer) doe ik een communicatie opdracht voor EReg, het Europese netwerk van voertuigregistratie autoriteiten. Het in kaart brengen van EReg’s corporate story, dient als basis voor het ontwikkelen van presentaties, het verbeteren van de website en het maken van een bedrijfsfilm. Deze professionaliseringsslag moet uiteindelijk bijdragen aan het werven van nieuwe leden en een sterke positionering ten opzichte van de Europese Commissie. Uiteindelijk willen wij geraadpleegd worden op het moment dat de Europese Commissie regelgeving maakt die ons raakt. Voor mijn opdracht mocht ik aanwezig zijn bij de jaarlijkse vergadering, die dit jaar in IJsland gehouden werd. Daarnaast ben ik regelmatig in Brussel voor verschillende overleggen!"

Sollicitatieprocedure

Upload jouw CV en motivatiebrief onderaan deze pagina. Na inzending wordt er binnen een week contact met je opgenomen en krijg je te horen of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Als dat gesprek goed gaat volgt er meteen een tweede gesprek. Als ook het tweede gesprek positief verloopt maak je online een capaciteitentest. De laatste ronde van de procedure bestaat uit een selectiedag. Deze vindt plaats op de eerste dinsdag van de even maanden.

Wil je snel starten? Solliciteer dan nu! Als je nog andere plannen hebt, kan dat ook: je kan het hele jaar instromen in het Public traineeship.

Traineeship informatie

Bedrijf: Bedrijf: YSE

Locatie:

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden: Uitstekend

Meer traineeships