Traineeship Young HRM

Bedrijf
BMC
Opleidingsniveau
HBO/WO
Deze traineeship is niet meer vacant
Over de functie

Als Young HRM Trainee bij BMC ga je meteen aan de slag om je in 1,5 jaar te ontwikkelen tot volwaardig HR-professional. Tijdens dit programma werk je bij diverse opdrachtgevers aan afwisselende opdrachten in de publieke sector. Opdrachtgevers waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld verschillende gemeenten, zorginstellingen, ministeries en stichtingen. Hierbij zet je de vaardigheidstrainingen en inhoudelijke trainingen die je wekelijks krijgt direct in bij jouw opdrachtgevers. Dit doe je natuurlijk niet alleen, BMC faciliteert jouw ontwikkelingspad met persoonlijke begeleiding en ruimte voor eigen inbreng. Zo bouw je gegarandeerd aan een mooie carrière!

De streefdatum voor het starten van de nieuwe traineegroep voor dit traineeship is april 2023, maar in overleg is het mogelijk om eerder te starten bij verschillende opdrachtgevers!

Het traineeship

Het Young HRM Traineeship biedt een intensief en interactief programma aan; het is een combinatie van theorie, praktijk, zelfstudie en eigen inbreng en heeft een helder inzicht in de complexe wereld van de publieke sector. Het traineeship duurt in totaal anderhalf jaar, verdeeld in drie blokken van elk zes maanden. Gedurende het traineeship doe je ervaring op met verschillende opdrachten en ga je voor vier dagen in de week aan de slag bij een opdrachtgever. Samen kijken we waar jouw kracht en interesse liggen en zoeken wij voor jou een passende opdracht!

Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als:

 • HR-medewerker
 • Adviseur (procesoptimalisatie) werving en selectie
 • Projectmedewerker van een reorganisatie of strategische personeelsplanning
 • Junior HR-adviseur

Één dag in de week volg je trainingen op het BMC kantoor in Amersfoort, over onder andere Employer Branding, HR-processen, HR Analytics, Persoonlijk leiderschap, adviseren en meer. Hierbij bieden we verschillende leermiddelen aan, zoals Lean Orange Belt en de Birkman Persoonlijkheidstest. Daarnaast word je intensief en persoonlijk begeleid door je manager, ontwikkelmanager en mentor en heb je veel contact met je medetrainees. De kennis en vaardigheden die je opdoet tijdens deze trainingen, kun je direct in de praktijk toepassen bij jouw opdrachtgever én kun jij de vragen die spelen bij je opdrachtgever meenemen in de interactieve trainingen!

Waar kom je terecht?

BMC draagt bij aan het realiseren van effectieve, krachtige oplossingen voor uitdagingen in de publieke sector. Met een ondernemende mentaliteit en nuchtere aanpak gaan we steeds voor maximaal maatschappelijk resultaat, in ideeën en uitvoeringskracht. We zetten onze expertise en innovatiekracht in om elke dag beter te worden, voor elkaar en onze opdrachtgevers.

Voor inwoners, cliënten en leerlingen. Betrokkenheid is een van onze kernwaarden. Zo worden er naast het traineeprogramma ook regelmatig activiteiten georganiseerd. Zo hebben we regelmatig connectdagen, gaan we jaarlijks op skivakantie en staan dingen als traineebattles, sportactiviteiten of spelletjesavonden met onze sport- en spel kalender, en andere uitjes met Jong-BMC ook vaak op de agenda!

Functie-eisen

Wat breng jij mee?

We zijn op zoek naar energieke, betrokken starters die willen meewerken aan een effectieve en betrouwbare overheid!

We vinden het belangrijk dat je het volgende meeneemt:

 • (Bijna) afgeronde HBO of WO opleiding, in de richting van Human Resource Management, Verandermanagement, Arbeidspsychologie, Arbeidsrecht, Organisatiewetenschappen, of een andere HR gerelateerde studie.
 • Affiniteit met HR-vraagstukken in de publieke sector.
 • Je krijgt energie van nieuwe dingen leren, beschikt over een goed reflectief vermogen, bent proactief en communicatief vaardig.
 • Je vind het leuk om op nieuwe plekken te komen en vind het geen probleem om door Nederland te reizen voor diverse opdrachten.
Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:

 • Minimaal één dag van jouw werkweek wordt besteed aan opleiding en ontwikkeling, samen met jouw medetrainees.
 • Een fulltime contract voor onbepaalde tijd
 • Een bruto startsalaris van €2450 met mogelijke doorgroei tot €3050 aan het einde van je traineeship.
 • Een keuzebudget dat maandelijks bovenop je salaris komt. Dit kun je bijvoorbeeld besteden aan een sportabbonnement, extra vakantiededagen of fietsregeling, dit vul je zelf in!
 • Tot 41 vakantiedagen per jaar, waarvan een deel via je keuzebudget.
 • Keuze uit een elektrische leaseauto (ook privé) of mobiliteitsbudget, om jouw flexibiliteit te garanderen.
 • 750 euro om jouw thuiswerkplek in te richten
 • Uiteraard krijg je ook een laptop en hebben wij een Choose Your Own Phone regeling.
 • Na je traineeship krijg je de mogelijkheid om eens in de 3 jaar een sabbatical op te nemen.
 • Groot professioneel netwerk bij BMC als onderdeel van Randstad Groep Nederland.
Aftermovie BMC Gala 2022
Bedrijfsinformatie

Heb je interesse?

Solliciteer dan vòòr 20 maart 2023. Het sollicitatieproces bevat de volgende stappen:

1. Upload jouw CV in het Nederlands.

2. Lever jouw motivatiebrief óf videopitch aan. Instructies voor het uploaden van jouw motivatie of videopitch vind je onderaan.

3. Telefonisch contact met de recruiter van het domein Bestuur & Bedrijfsvoering.

4. Eerste sollicitatiegesprek.

5. Maken van een online assessment over jouw eigenschappen, drijfveren en rollen.

6. Is er na het eerste gesprek en het maken van de online assessment een match? Dan nodigen we je graag uit op tweede sollicitatiegesprek.

7. Wanneer we na deze gesprekken enthousiast zijn, ontvang je van ons een aanbod!

Voor je solliciteert nog meer weten over de ervaringen van een huidig HR-trainee? Dat kan! Neem contact op met onze recruiter en wij zorgen dat je wordt gebeld door één van onze huidige trainees!

Instructies uploaden videopitch

 1. Maak een video van maximaal 5 minuten van jezelf, waarin je in gaat op de volgende vragen:
  1. Wat motiveert jou om te solliciteren voor een traineeship?
  2. Wat motiveert jou om te werken in de publieke sector?
  3. Hoe zouden vrienden jou omschrijven?
  4. Waarom zie je jezelf bij een organisatie als BMC?
 2. Upload jouw video bij het sollicitatieformulier, of stuur deze naar ella.van.der.end@bmc.nl met je naam erbij.
 3. Indien je jouw video als link verstuurd, zorg dan dat dit een openbare link is.
Inclusiviteit en diversiteit

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent. We geloven dat diverse teams van belang zijn voor ons als lerende organisatie, die voorop wil blijven lopen in de wereld van werk. Want juist verschillen tussen mensen zorgen voor groei. Van collega's, klanten, kandidaten en daarmee van BMC. Heb jij een uniek talent? We ontmoeten je graag.

Traineeship informatie

Bedrijf: Bedrijf: BMC

Opleidingsniveau: HBO/WO

Arbeidsvoorwaarden:

Meer traineeships