Junior data engineer (traineeship)

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Vakgebieden
Sectoren

Berenschot zoekt een junior data engineer. Ben jij (bijna) klaar met je (bèta-)studie en wil jij het adviesvak in duiken? Ben jij ambitieus, maatschappelijk betrokken en nieuwsgierig? En wil jij bij een organisatie werken met korte lijnen en superveel leuke projecten? Dan is deze functie wat voor jou! Je gaat in deze rol meedoen aan ons traineeship.

Het Berenschottraineeship betekent een jaar lang heel veel leren en jezelf verder ontwikkelen. Je werkt vier dagen per week aan opdrachten voor klanten, onder begeleiding van ervaren adviseurs uit jouw team. Hierbij leer je veel van je nieuwe collega’s en groei je in jouw vakgebied. Elke vrijdag volg je het traineeprogramma, samen met de trainees van andere adviesgroepen binnen Berenschot. Je volgt trainingen op het gebied van adviesvaardigheden, hebt intervisie en voert samen met een groep trainees zelfstandig een opdracht uit voor een klant. Daarnaast is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding en coaching.

De opgedane inzichten en vaardigheden van het traineeprogramma kan je direct toepassen in de praktijk. Andersom kan je dingen waar je in de praktijk tegen aanloopt meenemen naar de trainingen en begeleidingsgesprekken. Op deze manier bouw je je kennis en vaardigheden in korte tijd flink uit, waarbij jouw eigen initiatief en ideeën zeer welkom zijn! Binnen één jaar maak je dus een vliegende start in het adviesvak! Ben je klaar met het traineeship? Dan liggen er volop kansen binnen Berenschot om door te stromen als consultant.

Wat ga je doen als junior data engineer?


Als trainee data engineer ga je direct aan de slag bij klanten met uitdagende projecten met een maatschappelijk karakter. Wij werken veel voor overheids- en zorgklanten, maar ook voor toonaangevende bedrijven in de sectoren maakindustrie, energie en technische dienstverlening.

Je komt te werken binnen de adviesgroep Business and data solutions. Deze groep bestaat uit circa dertig professionals – datascientists, data-analisten en businessconsultants – die zowel zelfstandig als in teams opdrachtgevers adviseren. De opdrachten variëren van strategische vraagstukken tot het ontwikkelen van pragmatische modellen en dataplatforms. In het team worden klantvragen opgelost door middel van het laden van data in data stacks, het transformeren van data en het analyseren en ontsluiten van data. Ook ontwerpen onze consultants datasets voor rapportages en analyses en implementeren ze machine learning modellen. Als trainee ga je hieraan meewerken, en ga je:

 • de klanten en de ontwikkelingen daarin leren kennen
 • direct meelopen op opdrachten bij klanten; je leert daarbij veel over de inhoud, maar ook over het adviesvak
 • een steengoede adviseur worden die krachtige analyses uitvoert, structuur brengt in complexe vraagstukken en kernboodschappen helder weet over te brengen aan de klant
 • (samen)werkingsproblemen tussen stakeholders analyseren en oplossen
 • offertes schrijven voor opdrachtgevers
 • markt- en interne acties organiseren.

En zo help je bijvoorbeeld:

 • een zorginstelling om betere voorspellingen te doen met betrekking tot de benodigde capaciteit op de werkvloer
 • een gemeente de effectiviteit van haar dienstverlening aan het loket te verbeteren
 • een energieleverancier beter inzicht te krijgen in de klanttevredenheid.
Wat krijg je van ons?


Berenschot levert al ruim tachtig jaar onafhankelijk advies aan de overheid en het bedrijfsleven. Onze focus ligt op de Nederlandse adviesmarkt, maar we zijn ook actief in België en hebben een EU-vestiging vanwaaruit we werken voor internationale organisaties. Met vierhonderd hoogopgeleide medewerkers hebben we dus de nodige ervaring en ontzettend veel kennis in huis. Kennis die we graag delen met onze opdrachtgevers én met elkaar. Daarin heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden. We kennen geen partnerstructuur, wel korte lijnen en veel individuele vrijheid. Daarnaast bieden we:

 • een mooi startsalaris, 27 vakantiedagen, een laptop, smartphone en de vrijheid om in afstemming met je opdrachtgever en je team te bepalen waar je werkt
 • een steile leercurve, veel opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden; geef aan hoe jij je verder wilt ontwikkelen in jouw expertise en we faciliteren je graag
 • een beoordeling op je resultaten, niet op processen, procedures of aanwezigheid
 • ambitieuze, slimme en gezellige collega’s, waarmee je prettig werkt op de inhoud, maar ook kunt ontspannen naast het werk
 • een fantastisch traineeprogramma met wekelijkse trainingen, veel begeleiding en een leuke groep medetrainees met zeer diverse achtergronden.
Wat breng je mee als junior data engineer?


Berenschot is een verzameling van persoonlijkheden en achtergronden. We kijken dan ook vooral of je een goede toevoeging bent aan het team. We zoeken in elk geval een flinke dosis energie en enthousiasme, gecombineerd met nieuwsgierigheid en de ambitie om je te ontwikkelen in het adviesvak. Je werkt graag zelfstandig, maar net zo goed samen. En je beschikt over:

 • een (bijna) afgeronde masteropleiding in technische bedrijfskunde, data science, computer science and engineering, of gerelateerde studierichting
 • resultaatgerichtheid en gevoel voor commercie en dienstverlening
 • een goede beheersing van de Nederlandse taal


Ja, ik wil solliciteren voor junior data scientist!


Wil jij per april 2023 onze nieuwe junior data engineer worden? Stuur dan jouw motivatie, curriculum vitae en cijferlijst in via de website. Om alle motivatiebrieven voldoende aandacht te geven willen we je vragen deze compact te houden. We horen graag:

 • waarom jij dit traineeship wilt volgen
 • waarom jij bij Berenschot wilt werken
 • hoe jij je verder wilt ontwikkelen.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anouk Ackermans, corporate recruiter via a.ackermans@berenschot.nl.

We are looking for professional to native Dutch speakers for this position

Je hebt gesolliciteerd, en nu?


De sollicitatieprocedure bestaat uit een online assessment, twee of drie sollicitatiegesprekken en een live assessment.

We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

Traineeship informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie:

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Solliciteren

Meer traineeships