Traineeship Onderwijs

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Sectoren
Dit traineeship is niet meer vacant.

Ben jij (bijna) afgestudeerd masterstudent en geïnteresseerd in de publieke waarde van onderwijs en onderzoek? Heb je talent voor het vak van organisatieadviseur en wil je aan de slag met vraagstukken die iets bijdragen aan de maatschappij? Wil je werken bij een organisatie met korte lijnen, waar je direct aan de slag gaat met relevante en uitdagende opdrachten? Dan is het traineeship onderwijs bij Berenschot iets voor jou!

Het Berenschot traineeship betekent een jaar lang vooral veel leren. In de eerste week helpen we jou en je medetrainees op weg met een leuke en interactieve startweek. Je werkt vier dagen per week samen met ervaren adviseurs binnen jouw adviesgroep mee aan opdrachten voor klanten. Elke vrijdag volg je het traineeprogramma, samen met de trainees van andere adviesgroepen binnen Berenschot. Je volgt trainingen op het gebied van adviesvaardigheden, hebt intervisie en voert samen met een groep trainees zelfstandig een opdracht uit voor een klant. Daarnaast is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding en coaching. Gedurende het jaar versterk je de band met je medetrainees en organiseer je samen leuke activiteiten en ben je van harte welkom bij diverse Jong Berenschot activiteiten. Gedurende het traineeship vergroot je snel je kennis, netwerk en vaardigheden, waarbij jouw eigen initiatief en ideeën van harte welkom zijn! Binnen één jaar maak je een vliegende start in het adviesvak bij Berenschot. Na afronding van het traineeship maak je de overstap naar de rol van consultant.

Wat ga je doen als trainee onderwijs?

Onder begeleiding van ervaren adviseurs uit het sectorteam Onderwijs werk je direct mee aan diverse opdrachten. Het gaat om vraagstukken op het gebied van strategie en beleid, bedrijfsvoering, organisatieontwikkeling, digitalisering en inrichtings- en samenwerkingsvraagstukken. Onze opdrachtgevers zijn onderwijsinstellingen (van primair onderwijs tot universiteiten), overheden (ministeries en gemeenten) en gelieerde organisaties in het brede onderwijs- onderzoeksdomein.

Als trainee ben je een duizendpoot: je doet onderzoek, neemt interviews af, geeft presentaties, schrijft mee aan rapporten en offertes, vervult de rol van projectsecretaris, bent lid van diverse project- en acquisitieteams, en meer. Jouw bijdrage in de projecten gaat zowel over de inhoud (weten waar je het over hebt, wat de belangen zijn en hoe je tot succesvolle uitkomsten kunt komen), als over het proces (erop toezien dat alles volgens planning verloopt en dat je alvast een stap vooruitdenkt).

Met wie werk je samen?

Je gaat aan de slag bij het team Onderwijs, dat onderdeel uitmaakt van de bredere adviesgroep Zorg en maatschappelijke ontwikkeling (ZMO). Het team Onderwijs bestaat uit een kernteam van acht adviseurs. Daarnaast is er een breed multidisciplinair sectorteam onderwijs van adviseurs van andere adviesgroepen die samen met het kernteam opdrachten uitvoeren in het onderwijs. We voeren met deze groep adviseurs opdrachten uit in afwisselende samenstellingen. De adviesgroep ZMO bestaat uit ongeveer vijftig hoogopgeleide professionals die zelfstandig of in teams opdrachtgevers adviseren en zich vol energie inzetten voor relevante maatschappelijke thema’s.
Onze adviseurs zijn allemaal intelligente en sociaalvaardige mensen met een duidelijke mening, maar wel vanuit stevige kennis en professionaliteit. Naast de serieuze inhoud is er veel ruimte voor humor, gezelligheid en leuke activiteiten, zoals borrels, uitjes en werkoverleggen op bijzondere locaties. Ook is Berenschot jong, met een gemiddelde leeftijd van rond de 35 jaar.

Wat krijg je van ons?

Berenschot levert al ruim tachtig jaar onafhankelijk advies aan de overheid en het bedrijfsleven. Onze focus ligt op de Nederlandse adviesmarkt, maar we zijn ook actief in België en hebben een EU-vestiging van waaruit we werken voor internationale organisaties. Met vierhonderd hoogopgeleide medewerkers hebben we dus de nodige ervaring en ontzettend veel kennis in huis. Kennis die we graag delen met onze opdrachtgevers én met elkaar. Daarin heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden. We kennen geen partnerstructuur, wel korte lijnen en veel individuele vrijheid. Daarnaast bieden we:

 • een mooi startsalaris van €2962,50 bruto per maand;
 • 27 vakantiedagen en een vrij in te delen feestdagenbudget;
 • een laptop, smartphone en de vrijheid om in afstemming met je opdrachtgever en je team te bepalen waar je werkt;
 • een steile leercurve, veel opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden; geef aan hoe jij je verder wilt ontwikkelen in jouw expertise en we faciliteren je graag;
 • een beoordeling op je resultaten, niet op processen, procedures of aanwezigheid;
 • ambitieuze, slimme en gezellige collega’s, waarmee je prettig werkt op de inhoud, maar ook kunt ontspannen naast het werk;
 • een fantastisch traineeprogramma ter waarde van €6000,- met wekelijkse trainingen, veel begeleiding en een leuke groep medetrainees met zeer diverse achtergronden.
Wat neem je mee?

Berenschot is een verzameling van persoonlijkheden en achtergronden. We kijken dan ook vooral of je een goede toevoeging bent aan het team. We zoeken in elk geval een flinke dosis energie en enthousiasme, gecombineerd met nieuwsgierigheid en de ambitie om je te ontwikkelen in het adviesvak. Je werkt graag zelfstandig, maar net zo goed samen. Je beschikt over een scherp analytisch vermogen, kunt helder rapporteren en beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Verder heb je:

 • een (bijna) afgeronde masteropleiding met goede cijfers (bijvoorbeeld in bedrijfskunde, bestuurskunde, psychologie, sociologie, onderwijswetenschappen etc.);
 • een aantoonbare interesse in het onderwijs en het adviesvak.
Is dit de baan voor jou?

Wil jij per 1 oktober 2024 onze trainee onderwijs worden? Stuur dan jouw motivatie, curriculum vitae in via de website. Om alle motivatiebrieven voldoende aandacht te geven willen we je vragen deze compact te houden. We horen graag:

 • waarom jij onze nieuwe trainee onderwijs wilt zijn;
 • waarom jij bij Berenschot wilt werken;
 • hoe jij je verder wilt ontwikkelen.

Je kunt reageren tot en met 12 juni 2024.

Voor meer informatie over de procedure en het werken bij Berenschot kun je contact opnemen met Matthijs Nagtzaam, campusrecruiter (m.nagtzaam@berenschot.nl of bel/WhatsApp 06-45692390). Heb je inhoudelijke vragen over de adviesgroep en het traineeship? Neem dan contact op met Anne-Floor Bakker ( a.bakker@berenschot.nl of 06-25163224) of Martha Jordaan ( m.jordaan@berenschot.nl of 06-15675664)

Rond de traineewerving kan het erg druk zijn. Krijg je ons niet direct te pakken? Stuur dan een e-mail.

Je hebt gesolliciteerd, en nu?

De sollicitatieprocedure bestaat uit een online assessment, twee sollicitatiegesprekken en een live assessment. Uiterlijk 13 juni laten wij je weten of je bent geselecteerd om het online assessment te maken.

Zorg dat je de volgende belangrijke datums alvast in je agenda noteert en vrijhoudt!

 • Online Assessment - 17 juni t/m 23 juni
 • Selectie Dag – 1 juli (hele dag)
 • Live Assessments – 8 juli t/m 11 juli

We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

Traineeship informatie

Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Op zoek naar een baan?
Wij helpen je graag!