Uitdagend Afstudeerproject

Stratelligence

Stage informatie

Bedrijf: Stratelligence

Opleidingsniveau:

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: In overleg

Deze stage is niet meer vacant

Stratelligence

Stratelligence is een jong adviesbureau dat haar klanten met strategisch advies en onderzoek helpt om betere en beter onderbouwde beslissingen te nemen. Als kleine consultancy lossen wij problemen op van grote bedrijven en instanties. Dit doen wij vanuit de overtuiging dat betere beslissingen bijdragen aan een betere samenleving. De onderwerpen waarmee we ons bezighouden liggen op het snijvlak van economie, technologie en strategie. We zijn vooral actief in de sectoren energie, transport en infrastructuur, defensie en veiligheid, industrie en andere kapitaalintensieve sectoren.

Wat we bieden

Stratelligence geeft jaarlijks een getalenteerde student de kans om onder begeleiding van een ervaren consultant af te studeren op een vraagstuk dat speelt bij één of meerdere van onze klanten. De opdrachten die wij aanbieden hebben voldoende inhoud voor een master scriptie en zijn tegelijk belangrijke en actuele vraagstukken voor de industrie. Naast het afstudeeronderzoek moedigen wij de stagiair aan om mee te denken bij andere opdrachten en new business development. Een succesvolle stage kan resulteren in een contractaanbod. Omdat wij een kleine speler zijn krijg je als starter bij Stratelligence direct veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid. Je zult vanaf het begin met de klant om tafel zitten en een serieuze gesprekspartner zijn.

Opdracht omschrijving

De opdracht die wij dit jaar bieden heeft te maken met het verbeteren van inzicht in de relatie tussen prestaties, risico’s en kosten van kapitaalgoederen (assets) en het optimaliseren daarvan. Veel organisaties hebben momenteel te maken met de volgende afwegingen:

  • Wat gebeurt er met de prestaties van assets en risico’s op korte en lange termijn wanneer er tijdelijk minder geld beschikbaar is voor het uitvoeren van onderhoud?
  • Hoe verhouden zich de (meer)kosten op langere termijn ten opzichte van de kosten die op korte termijn uitgespaard worden? Gaat uitstel van onderhoud en investeringen niet een veelvoud aan kosten en verhoging van risico opleveren?
  • Hoe kan een beperkt onderhoud- en investeringsbudget het beste verdeeld worden opdat de life cycle kosten, risico’s en prestaties (i.e. beschikbaarheid, betrouwbaarheid) geoptimaliseerd worden?

Stratelligence wil de mogelijkheden onderzoeken voor de ontwikkeling van een werkwijze en/of analyse-instrument waarmee deze vragen en de effecten van verschillende strategieën beantwoord kunnen worden. 

De opdracht zal worden uitgevoerd in samenwerking met één of meerdere van onze opdrachtgevers. De exacte invulling van de opdracht zal in overleg met jou en de opdrachtgever worden vastgesteld.

Wie we zoeken

- Bent analytisch, ondernemend en zelfstandig
- Hebt uitstekende studieresultaten en aantoonbaar leiderschapspotentieel
- Hebt affiniteit met techniek
- Ambieert een carrière in consultancy
- Doet een studie met een sterke kwantitatieve component, bijvoorbeeld econometrie of een technische studie.
- Zit in het laatste jaar van je studie

Praktische informatie

Aanvang: vanaf februari 2011
Duur: 3-6 maanden
Plaats: Leiden (goed te bereiken vanaf Leiden Centraal)
Contactpersoon: Gigi van Rhee
Mail: info@stratelligence.nl

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Stratelligence

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: In overleg

Meer stages

Stages