Stage Strategy Consultant

Simon-Kucher & Partners

Stage informatie

Bedrijf: Simon-Kucher & Partners

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Meeloopstage

Vergoeding: Uitstekend

Deze stage is niet meer vacant

1Simon-Kucher & Partners: 27 jaar wereldwijde expertise in Smart Profit Growth

Simon-Kucher & Partners is een internationaal strategisch adviesbureau dat topmanagement van vooraanstaande bedrijven adviseert. Sinds de oprichting in 1985 groeit SKP onafgebroken en exponentieel. Met momenteel 650 consultants in 25 kantoren worden wij wereldwijd beschouwd als de leidende adviseur op het gebied van marketing, sales en pricing.

Onze klanten zijn zowel multinationals als middelgrote bedrijven in uiteenlopende sectoren, zoals FMCG, retail, media, industrie en (financiële) dienstverlening. Onze project teams bestaan uit veelzijdige, talentvolle en gedreven academici. Opdrachten richten zich altijd op commerciële vraagstukken, waarin een fact-based aanpak en aantoonbare winstgroei centraal staan. Adviezen zijn gebaseerd op messcherpe analyses, vernieuwende inzichten en concrete oplossingen die in nauwe samenwerking met de klant ontstaan.

Sinds ruim vier jaar zijn we ook in Amsterdam gevestigd en door onze sterke groei zijn we op zoek naar enthousiaste en gedreven academici om ons consulting team te versterken en uit te bouwen. Als stagiair maak je kennis met het adviesvak en Simon-Kucher & Partners in het bijzonder. Stages worden het gehele jaar door aangeboden en vormen de ideale mogelijkheid om de wereld van het strategisch adviesvak in de praktijk mee te maken. Voor een periode van 3-5 maanden werk je onder intensieve begeleiding mee aan projecten. Naast de projecten draag je bij aan de activiteiten om de adviespraktijk in Nederland verder uit te bouwen.

Profiel van een stagiair
Om in aanmerking te komen dien je zowel VWO als Bachelor afgerond te hebben met bovengemiddelde studieresultaten. In een stagiair zoeken wij dezelfde kwaliteiten als in onze consultants: talent, toewijding en enthousiasme. Mensen met een oorspronkelijke geest die gedreven, scherp en volwassen zijn. Zij combineren superieure analytische vaardigheden met een sterke nieuwsgierigheid en passie voor commerciële vraagstukken. Daarnaast ben je ondernemend en stel je een standaardtraject niet op prijs. Ook werk je graag en goed in teamverband en beschik je over een positief-kritische houding.

Waarom solliciteren?
Wij bieden een inspirerende werkomgeving voor je stage met veel verantwoordelijkheid, een steile leercurve, gedreven collega’s en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Simon-Kucher & Partners biedt de bevredigende combinatie van het comfort van een inhoudelijk specialisme, binnen een commercieel-strategisch werkveld met aansprekende (consumenten) producten. Een unieke kans om mee te bouwen aan en je te ontwikkelen in een sterk groeiende adviesformule, zowel op internationaal gebied als in Nederland in het bijzonder.

Ervaringen alumni:

Ilonka (Bsc. Business Administration RU Groningen)
"1 project, 22 klantbezoeken, 200 slides, 1 recruitment event en 3 teamuitjes. Een stage bij Simon-Kucher & Partners staat garant voor een steile leercurve op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Tijdens mijn stage was ik volwaardig lid van een projectteam en heb ik mezelf op veel vlakken kunnen ontwikkelen: data analyse, Excel modellering en de omgang met klanten.

Maar het allerbelangrijkste: ik weet nu dat de uitdagingen die gepaard gaan met consultancy goed bij me passen. En waarom Simon-Kucher & Partners me zo aanspreekt? Het is een organisatie met een open sfeer, een gezellig team en een ondernemend karakter."

Soma (Bsc. Lucht en Ruimtevaarttechniek TU Delft, Msc. Econometrie EUR)
"Via een zomerstage wilde ik er achter komen of Strategy Consultancy bij mij past. 
Simon-Kucher bood mij de kans om, op een zeer verrijkende manier, de proef op de som te nemen. De consultants zijn ambitieus en behulpzaam en begeleiden je goed om het beste uit je zelf te halen. Het werk is uitdagend, afwisselend, resultaatgericht en internationaal. Zo mocht ik op mijn tweede dag al interviews met global commercial directors bijwonen.

De impact van het werk vormt al gauw een beeld, je komt de resultaten van het werk overal weer tegen. Het dynamische, jonge team in Amsterdam heeft er voor gezorgd dat de tijd voorbij is gevlogen. Met alle leuke uitjes erbij als bonus ben ik erg blij met deze leerzame ervaring."

Hoe te solliciteren?
Een open sollicitatiebrief met curriculum vitae en cijferlijsten (middelbare school en WO) is basis voor de eerste selectie. Daarna volgen twee sollicitatierondes waarin je spreekt met de consultants en partners van ons kantoor in Amsterdam. Een case-interview maakt deel uit van de selectieprocedure.

Stuur je motivatie, CV en cijferlijsten (bij voorkeur per email) naar:
Simon-Kucher & Partners
Strategy & Marketing Consultants
Barbara Strozzilaan 380, 9de verdieping
1083 HN Amsterdam
Tel: +31 (0) 20 753 1253
Email: recruitment.amsterdam@simon-kucher.com

Meer informatie?
Voor meer informatie en direct contact kun je terecht bij Melanie Rekatsinas en/of Jos Mulder.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Simon-Kucher & Partners

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Meeloopstage

Vergoeding: Uitstekend

Meer stages

Stages