Scriptant Forensic Technology, Proces Mining

KPMG

Stage informatie

Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Onbekend

Deze stage is niet meer vacant

Fraudedetectie in grote datasets, iets voor jou?

Solliciteer online!

De functie
Met een jong team richt Forensic Technology, onderdeel van KPMG Forensic, zich op het oplossen van technische uitdagingen in een afwisselende werkomgeving. Sinds 1993 is KPMG toonaangevend op het gebied van onderzoek naar (vermoedens van) fraude en advies over de beheersing van integriteitrisico’s. Onze technische dienstverlening is een speerpunt voor de komende jaren. Forensic Technology opereert enerzijds op het scheidsvlak tussen financiële informatie en digitale gegevens en vervult daarbij een essentiële rol bij de uitvoering van audits en forensische onderzoeken. Daarnaast adviseren wij cliënten met betrekking tot diverse vraagstukken door middel van forensische data-analyse en computer forensics.

Wil jij onderzoek doen naar de mogelijkheden van techniek voor het doorgronden van financiële informatie? En spreekt het ontwikkelen en in praktijk brengen van innovatieve, technische concepten je aan? Dan maken we graag kennis met jou.

Onderwerp
Wij zijn op zoek naar mogelijkheden om Process Mining in te zetten bij het detecteren van mogelijke onregelmatigheden.Met behulp van Process Mining kunnen bedrijfsprocessen inzichtelijk worden gemaakt door deze te destilleren uit de informatie (event logs) zoals die in de bedrijfssystemen is vastgelegd. Daarmee kan informatie inzichtelijk worden gemaakt, die in eerste instantie verborgen leek. Afwijkingen van het gebruikelijke procesmodel kunnen duiden op signalen van mogelijke onregelmatigheden.

Een vereenvoudigd voorbeeld van een proces is de betaling van facturen. Uit het procesmodel kan blijken dat facturen normaal gesproken langs verschillende bedrijfsonderdelen gaan en door verschillende mensen goedgekeurd moeten worden, voordat deze worden uitbetaald. Indien facturen niet langs alle reguliere bedrijfsonderdelen gaan of worden uitbetaald voordat deze zijn goedgekeurd, kunnen dat aanwijzingen zijn voor mogelijke onregelmatigheden. Wij bieden je de mogelijkheid om tijdens je afstudeerstage onderzoek te doen naar de inzet van Process Mining bij het detecteren van mogelijke onregelmatigheden.

Het profiel
Je zit in de scriptiefase van je studie Informatica, Artificial Intelligence, of een andere technische opleiding. Je hebt affiniteit met data-analyse en forensisch onderzoek. Verder ben je een absolute teamplayer met een kritische, leergierige en professionele houding die goed in staat is zelfstandig te werken. Analytisch en conceptueel ben je sterk ontwikkeld. Daarnaast ben je assertief, flexibel en initiatiefrijk.

Ons aanbod
Naast uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden biedt KPMG je een zee aan uitdagingen. Niet voor niets heeft KPMG al jaren een toppositie in het 'Intermediair Beste Werkgeversonderzoek'. Werken bij KPMG betekent flexibiliteit, waardering voor het werk en een mensgerichte samenwerking. Klik hiervoor meer informatie.

Meer informatie of solliciteren?
Je kunt contact opnemen met Renske van Hooff, manager RC Forensics (020) 656 8249 of Patrick Özer, Adviseur RC Forensics (020) 656 8207. Of reageer direct via de sollicitatiebutton hieronder.

Solliciteer online!

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Onbekend

Meer stages

Stages