Afstudeerstage Asset Management & Maintenance

Bedrijf
Locatie
Baarn
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
€ 400,=
Vakgebieden
Sectoren
Deze stage is niet meer vacant

Wie zoeken we?
Kirkman Company is geïnteresseerd in een afstudeerder die past in onze bedrijfscultuur. Een student die meters kan maken, analytisch sterk is en de handen uit de mouwen kan en wil steken. Bij voorkeur een student (WO) die affiniteit heeft met het vakgebied co-creating social enterprises. De stagiair gaat onderdeel uitmaken van het team Asset Management & Maintenance uit het portfolio van Kirkman Company.

Wat kan je onderzoeken?
Steeds kritischer kijken organisaties naar het beheer en onderhoud van hun assets en de toegevoegde waarde die dit levert voor kritische bedrijfsprocessen. Wij zien dat er veel aandacht is voor kosten en het flexibiliseren van bedrijfsmiddelen met het oog op een dynamische vraag en een focus op primaire activiteiten en processen. Hierdoor schakelen steeds meer organisaties bewust andere organisaties in om hun organisatiedoelen te realiseren. Uit onze praktijk blijkt echter dat het vaak veel moeite kost om deze doelen vervolgens samen waar te maken. Hierbij spelen zowel de partner uit de markt als de eigen organisatie een doorslaggevende rol. Professioneel opdrachtgeverschap en het voeren van regie over de dienstenketen zijn dan ook thema’s waarmee veel organisaties worstelen. Ten slotte zien wij dat het thema duurzaamheid een steeds grotere rol gaat spelen in investeringen en beheer. Hier willen wij als adviesorganisatie meer inzicht in krijgen.

Het afstudeeronderzoek is gericht op de concretisering van duurzaamheid in het werkveld Asset Management & Maintenance. Wij willen weten welke criteria van belang zijn bij Asset Owners gedurende de Asset Life Cycle en hoe deze doorwerken in de organisatie. Wat betekent dit voor organisaties en met welke problemen kampen zij? Onderzoeksvragen die beantwoord zouden kunnen worden zijn:

 • Welke duurzaamheidscriteria worden reeds gehanteerd in complexe business cases voor Assets en welke criteria zijn van belang gedurende de Life Cycle?
 • In welke mate zijn duurzaamheidscriteria te kwantificeren en kwalificeren en hoe generiek zijn deze op te stellen voor de Asset Management markt?
 • Welke duurzame KPI’s zijn te formuleren en te hanteren om operationele processen te kunnen besturen? Hoe vallen deze samen met de bestaande set van KPI’s?
 • Wat kost of bespaart een duurzaam criterium een organisatie?

Het opstellen van de definitieve onderzoeksvraag doen wij graag in samenwerking met jou en je scriptiebegeleider.

Het afstudeeronderzoek zou zich kunnen richten op een (of meerdere) van de volgende onderdelen:

 • Het opzetten van een onderzoeksmodel: dit op basis van o.a. een literatuurstudie en door toetsing bij besluitvormers in de industrie.
 • Het uitvoeren van een case study: om het huidige onderzoeksmodel te testen op een bestaand samenwerkingsverband.
 • Het schrijven van een wetenschappelijke paper: gebaseerd op literatuuronderzoek en aangevuld met empirie uit de case study.

Wat bieden wij?
Wij bieden een stageplaats op ons kantoor te Baarn voor minimaal 3 dagen per week. Maar we bieden meer. Je komt terecht in een professionele maar zeer persoonlijke werkomgeving. Je maakt deel uit van een gedreven organisatie en een professioneel team met een prettige werksfeer.

Samengevat vinden wij de volgende zaken van groot belang:

 • Een universitaire student met ambitie
 • Affiniteit met bedrijfskundige vraagstukken
 • Kan zich volledig committeren aan de opdracht
 • Is in staat om zelfstandig te werken
 • Laat zijn of haar ego buiten de deur

Naast je onderzoek krijg je de mogelijkheid om op verschillende facetten kennis te maken met het werkende leven als consultant binnen een middelgrootte organisatie met grote klanten. Op de vraag: wat maakt jouw stage bij Kirkman Company interessant en uitdagend antwoorden onze huidige stagiaires:

‘Ik krijg de kans om mijn academische kennis om te zetten in praktische ervaring’
‘Mijn mening telt even zwaar mee als van een collega-consultant’
‘Ik krijg ruimte om zelfstandig te werken en verantwoordelijkheid te nemen"’
‘Ik krijg de kans om mee te werken aan professionele workshops en interviews’
‘Ik wordt ontvangen door een leuk team met gezellige collega's’
‘Ik kan verschillende taken oppakken, hierbij is focus op mijn eigen leerdoel belangrijk’

Werkzaamheden: Afstudeerstage, advies - en praktijk
Aanvang stage: augustus of september
Duur stage: in overleg
Mogelijkheden deeltijd: Ja (minimaal 3 dagen p/w beschikbaar)
Fulltime vergoeding per maand: € 400,= (bruto)

Interesse?
Stuur je sollicitatie met CV aan recruitment@kirkmancompany.com. Ga voor meer informatie naar www.kirkmancompany.com, of bel Dieteke Blom, HR adviseur: +31(0)88-4040400

Over Kirkman Company
Kirkman Company helpt opdrachtgevers bij de realisatie van complexe organisatievraagstukken. Van het ontwikkelen van een visie en een strategie tot en met de implementatie. Daarnaast ondersteunen wij met het maken van verantwoorde beslissingen. We adviseren niet alleen, we realiseren het en zijn daarbij bereid ondernemersrisico te nemen.

Dit doen we niet alleen, we werken nauw samen met onze opdrachtgevers en een professioneel netwerk van samenwerkingspartners. "We practice what we preach": co-creating social enterprises! Een voorbeeld daarvan is ons initiatief We Beat The Mountain.

Bij Kirkman Company werken vijfenzestig medewerkers vanuit een kantoor in Baarn aan de verdere –internationale- ontwikkeling van dit vakgebied.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Kirkman Company

Locatie: Baarn

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: € 400,=

Meer stages