Onderzoek en Advies in de Hotellerie

Horwath HTL

Stage informatie

Bedrijf: Horwath HTL

Locatie: Hilversum

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: Passend

Deze stage is niet meer vacant

Jij wilt jouw horizon verbreden door in korte tijd een scala aan bedrijven en de markten waarin zij actief zijn intensief te leren kennen en je vindt het leuk om van buitenaf bij de hotellerie naar binnen te kijken? Kom dan stage lopen bij Horwath HTL!

Functieomschrijving
Als stagiair onderzoek & advies in de Nederlandse hotellerie zul je op relatief zelfstandige basis meewerken aan lopende projecten van Horwath HTL. Voornamelijk betreft dit het uitvoeren van marktstudies, haalbaarheidsstudies, waarderingen, taxaties en conceptanalyses van nieuwe of bestaande hotels in veel verschijningsvormen, maar bijvoorbeeld ook het geven van advies op het gebied van hotelbeleid en strategie. Het doel van de stage is dat je voor het afronden ervan op zijn minst één opdracht van het begin tot het einde grotendeels zelfstandig hebt uitgevoerd.

Een opdracht wordt meestal opgestart met een aqcuisitiegesprek aan de hand waarvan een voorstel wordt geschreven. De afronding bestaat uit het aanleveren van een definitieve rapportage na een conceptbespreking. De voornaamste werkzaamheden tijdens je stage bestaan heel kort omschreven uit het vergaren van marktinformatie, het vertalen van relevante conclusies uit de marktanalyses naar financiële mogelijkheden en het schrijven van adviserende rapporten. Het grootste deel van deze werkzaamheden wordt vanuit ons kantoor te Hilversum verricht, maar je zult ook meegaan naar gesprekken met opdrachtgevers en deelnemen aan locatiebezoeken.

Indien gewenst door jouw opleidingsinstituut, jou en/of ons besteed je daarnaast tijd aan het uitvoeren van een eigen studieproject dat in overleg wordt vastgesteld. Voorbeelden van reeds uitgevoerde projecten zijn: onderzoek naar Chinees inkomend toerisme en de invloed op de vraag naar Nederlandse hotels, het ontwikkelen van een benchmarksysteem voor de golfbanensector, onderzoek naar trainingsbehoefte binnen de hotellerie, het verkennen van de mogelijkheden voor hotels in de zorgsector, het maken van een vastgoedpublicatie, onderzoek naar de toekomst van revenue management in de Nederlandse hotellerie en de waarschijnlijkheid dat Nederlandse hotelketens naar de beurs gaan.

In aanvulling op bovengenoemde verantwoordelijkheden, behoort het tot je taken de rest van het team administratief en facilitair te ondersteunen. Dit zal een klein deel van jouw werkdag in beslag nemen.

Profiel
Je hebt een interesse in marktonderzoek en wordt geïntrigeerd door de koppeling van statistieken aan praktijksituaties. Je hebt sterke rapportagevaardigheden zowel in het Nederlands als het Engels en interesse deze te verbeteren. Je bent gedreven om projecten binnen een bepaald tijdspad tot een goed einde te brengen. Je kunt zelfstandig, maar ook in teamverband werken. Daarnaast ben je nauwkeurig, representatief en creatief.

Horwath HTL
Horwath HTL streeft ernaar overheden, brancheorganisaties, ketenorganisaties, investeerders, projectontwikkelaars en bedrijven op het gebied van hotels, toerisme en leisure te assisteren in het op een professionele manier optimaliseren van de mogelijkheden die deze branche biedt. Bij de ontwikkeling van visie en strategische denkkracht van zowel klant als adviseur, wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk actueel en relevant feitenmateriaal. Waar dit ontbreekt, zal worden getracht dit zo goed mogelijk te ontwikkelen of te benaderen.

Eén van de producten van Horwath HTL is de uitgave van het jaarlijkse HOSTA onderzoek, die de resultaten weergeeft van gedetailleerde enquêtes gehouden onder drie-, vier- en vijfsterren hotels. Ook binnen andere gebieden worden statistieken bijgehouden en gepubliceerd, waaronder de Gosta, binnen de wereld van golfbanen in Nederland, en de Compensation & Benefits Analyse binnen de hotellerie in Nederland.

Horwath HTL maakt deel uit van Crowe Horwath International, een internationaal verband van organisatieadviseurs, belastingadviseurs en accountants. Deze samenwerking zorgt voor een wereldwijde naamsbekendheid alsmede voor toegang tot een schat aan kennis en ervaring. Het kantoor aan de Van Hengellaan 2 in Hilversum ligt op 15 minuten loopafstand van het NS-station Hilversum Noord.

Horwath HTL heeft veel ervaring in het begeleiden van laatstejaars studenten van verschillende Hoge Hotelscholen en Hogere Toeristische Onderwijsinstellingen en soms ook van bedrijfskundige opleidingsinstituten. Over het algemeen is er één stagiair die deel uitmaakt van het kleine team. Soms hebben we plaats voor twee stagiairs. Op dit moment zoeken wij een stagiair voor de eerste twee semesters van het schooljaar 2011/2012. Wij zijn flexibel in de aanvangsdatum en de duur van de stage. Een stage bij Horwath HTL betekent veel leren in korte tijd op basis van verantwoordelijkheid en vertrouwen.

Solliciteren

Heb je interesse en wil je solliciteren? Stuur je CV en motivatie naar Rachèl Lardenoye:
lardenoye@horwathHTL.nl

Voor meer informatie over een stageplaats bij Horwath HTL kun je contact opnemen met onze consultant Rachèl Lardenoye. Samen met de directeur selecteert en begeleidt zij de stagiairs. Ook kun je aan Marloes Beijer vragen stellen. Zij loopt op dit moment stage. Rachèl en Marloes zijn bereikbaar op telefoonnummer 035-5489020.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Horwath HTL

Locatie: Hilversum

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: Passend

Meer stages

×
ACE Company AT Osborne Accenture Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Altuïtion Anderson MacGyver Annalise Arlande Arthur D. Little Atos Consulting BDO BMC BOLD Bain & Company Baker Tilly Bakkenist BearingPoint Berenschot Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint Boer & Croon Management Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies Bvolve COMATCH CPMview Capgemini Invent Cmotions Conclusion Count & Cooper De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys EY-Parthenon EY Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon FTE Groep FTE Improvery Finext First Consulting Front Consulting GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H ITDS Business Consultants Improven Intermedius Itility JBR KPMG KWINK groep Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV Kruger Kurtosis M&I/Partners M3 Consultancy METRI MLC MSR Consulting Group Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle Mitopics Mobilee Monitor Deloitte Morgens Möbius NEWCRAFT Oliver Wyman Ooa OrangeX Ordina Organize Agile PA Consulting Group PNO Consultants People Change Projective Protiviti PwC Quint Quintop RGP Raad van Toekomst RedFoxBlue Riverwise Roland Berger SOLVE Consulting Salvéos SeederDeBoer SiRM Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners Solid Professionals SparkOptimus Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron TWST The Next Organization The Next View Trevian Turner TwynstraGudde UMS Group UPD UniPartners VODW Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vintura Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Willis Towers Watson YGroup YNNO Yellowtail Young Advisory Group Zanders Zestgroup buro C5 flowresulting innergo p2 parsionate
×
×
×