E&Y Financial Services Risk Management

Bedrijf
EY
Locatie
Rotterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Passend
Vakgebieden
Sectoren
Deze stage is niet meer vacant

Stagiair Ernst & Young Financial Services Risk Management

Ernst & Young Financial Services Risk Management is jaarlijks op zoek naar diverse stagiairs.
 
Ernst & Young Financial Services Risk Management (FSRM) is een multidisciplinaire groep in Amsterdam, die haar cliënten begeleidt bij het ontwerpen en implementeren van markt-, krediet- en operationeel risicomanagement raamwerken, complexe waarderingsproblemen, de inrichting van hedge accounting volgens IFRS regelgeving, financieringsvraagstukken, het opzetten van in-house banking en cash management structuren en het ontwerpen en herinrichten van financiële processen.

De adviesgroep heeft een vooraanstaande positie als het gaat om het geven van innovatieve adviezen en de daadwerkelijke realisatie daarvan. Hiertoe heeft zij beschikking over een groot aantal ervaren en professionele adviseurs, zowel binnen Nederland als daarbuiten. Door een optimale combinatie van gedegen vakkennis, ervaring en knowhow van de business van de klant worden op maat gemaakte oplossingen geboden en geïmplementeerd. FSRM is onderdeel van een wereldwijd E&Y netwerk van risk management adviesgroepen waarmee nauwe contacten worden onderhouden.

Wij zoeken studenten die een afstudeerstage voor een minimale periode van zes maanden willen uitwerken. Ieder jaar hebben wij dan ook plaats voor stagiair(e)s. We raden je aan om te informeren bij Vivien Belle over de beschikbaarheid van de stageplaats (zie onder).
 
Ernst & Young FSRM biedt op dit moment de volgende 4 stages aan, klik hieronder voor meer informatie:
• Volatiliteit als beleggingscategorie
• Optimale keuze voor Methode Operational Risk onder bazel II
• Expected Cash Flow model voor loan loss provisioning
• Portfolio management en Correlatie

Profiel

De lengte van deze stage opdracht is zes maanden. Het begin van de opdracht zal bestaan uit een literatuur onderzoek. Naast de aanwezige informatie zal je hierbij ook externe bronnen raadplegen om een goed beeld te krijgen van ander relevant onderzoek. Vervolgens verzamel je de benodigde kwantitatieve data en voer je het technische gedeelte van het onderzoek uit. Het laatste onderdeel van je stage zal het schrijven van de scriptie zijn. Naast de begeleiding die vanuit de universiteit plaatsvindt krijg je ook een begeleider toegewezen uit onze groep die op dit onderwerp expert is.
 
Tijdens deze zes maanden wordt van je verwacht dat je voor ook circa de helft van de tijd actief deelneemt in opdrachten. Dit kan in een ondersteunende rol zijn op kantoor, maar dit kan ook betekenen dat je in een team naar de klant toe zal gaan.
 
Deze stage is bedoeld als afstudeerstage voor studenten econometrie, wiskunde, BWI of een andere kwantitatieve studie. Jij beschikt over een goed analytisch denkvermogen, grote interesse in de financiële wereld en bent daarnaast zelfstandig en communicatief vaardig.

Solliciteren

Solliciteer direct via deze pagina. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Stella Joosten-Zweevel, 06-29084416.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: EY

Locatie: Rotterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Passend

Meer stages