Scriptiestage Test Consultant

Deloitte

Stage informatie

Bedrijf: Deloitte

Locatie: Nederland

Opleidingsniveau: WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Onbekend

Deze stage is niet meer vacant

Wil je naar de top in Consulting Technology?
Wil jij naar de top? Laat niemand je tegenhouden. Als scriptant bij Deloitte Consulting houd je je met name bezig met het schrijven van je afstudeeronderzoek of scriptieopdracht. Vanuit Deloitte krijg je intensieve ondersteuning van je stagebegeleider, bij wie je altijd terecht kunt voor advies. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een kijkje in de keuken te nemen bij onze klanten en krijg je de gelegenheid om meer ervaring binnen de Consulting praktijk op te doen.

Binnen de System Integration tak zijn wij op zoek naar een WO-afstudeerder met affiniteit voor ICT die voor zijn/haar afstudeeropdracht een methode wil ontwikkelen waarmee wij op basis van diverse factoren een goede inschatting kunnen maken van de hoeveelheid werkuren dat nodig is voor het uitvoeren van een softwaretesttraject. Onderzoek moet uitwijzen welke factoren van belang zijn en wat de weging is van die factoren.

Een concreet voorbeeld: Het aantal softwarecomponenten en het aantal interfaces daartussen geeft indicatie van de complexiteit van het te testen systeem. Complexiteit is een factor die mede bepaalt hoeveel testuren er nodig zijn. Onderzoek zou dan kunnen uitwijzen dat een complex systeem 30% meer testuren kost dan een niet complex systeem bij een gelijk aantal testcases.

De volgende doelen zijn onderdeel van de afstudeeropdracht:

 • Het verbeteren van de inschatting van de hoeveelheid benodigde testuren.
 • Het bepalen van de factoren die van invloed zijn op de benodigde testuren
 • Het wegen van de impact van iedere factor op de benodigde testuren
 • Vergelijken van uren inschatting met achteraf gemeten besteedde uren
 • Meten over diverse projecten voor diverse klanten
 • Ontwikkelen van een tool (e.g. excel) waarin de uren inschatting kan worden berekend

Jouw profiel
Word jij uitgedaagd door bovenstaande opdracht? Dan maken we graag kennis met jou! Daarnaast voldoe je aan de volgende voorwaarden:

 • Momenteel bezig met het laatste jaar van je universitaire studie (Technische) Bedrijfskunde, Technische Bedrijfswetenschappen, (Technische) Bestuurskunde, Bestuurlijke Informatiekunde, Business & ICT, Informatica & Economie, Bedrijfswiskunde & Informatica, Informatica, (Bedrijfs)Economie of Econometrie;
 • Je hebt een passie voor Consultancy en het snijvlak Business & IT;
 • Je bent een echte teamplayer;
 • Je hebt de ambitie om jezelf verder te ontwikkelen en om eventueel later aan de slag te gaan als consultant;
 • Je barst van de ambitie om de top te bereiken!

Jouw werkveld; System Integration
Het team van Technology adviseert toonaangevende publieke en private cliënten op het snijvlak van business en IT. In de volle breedte van ICT advisering houden wij ons bezig met het formuleren en implementeren van complexe high level IT-strategieën, het opstellen van een business-, informatie-, maar ook standaardapplicaties zoals SAP of Oracle, technische architecturen, enterprise content management, Business Intelligence, Internettechnologie en maatwerk systeemontwikkeling. Overkoepelend doen wij programma management, enterprise portfolio management en richten wij independent en intelligent project management offices in.

De groep System Integration houdt zich bezig met het leiden, ontwikkelen en implementeren van projecten waarin maatwerk softwareoplossingen worden gerealiseerd. De technologie die wij gebruiken en waarover wij adviseren, is voornamelijk Microsoft- en Oracle-technologie waarbij we gebruik maken van Java en Open Source. De gebruikte methoden en technieken zijn onder anderen RUP, UML, Scrum, Prince2, DSDM en TDD.

Jouw carrièrepad en arbeidsvoorwaarden
Met kantoren in heel Nederland en ruim 4500 medewerkers is Deloitte een toonaangevende organisatie op het gebied van Audit, Tax, Consulting en Financial Advisory Services. Onze consultants zijn marktleider in diverse segmenten van de markt. Dat betekent dat je met ambitieuze, hoogopgeleide collega's werkt, vaak in multidisciplinaire en internationale teams. In een open en professionele bedrijfscultuur met veel ruimte voor innovatie en eigen initiatief.

Word jij uitgedaagd door deze functie?
Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking. Klik hier en vul je gegevens in.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Voor vragen over deze vacature kun je bellen met Berend Buitink op telefoonnummer +31 6 131 274 93.

Solliciteer online!


Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Deloitte

Locatie: Nederland

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Onbekend

Meer stages

Stages