Afstudeerstage Risk Services - IT Controls

Deloitte

Stage informatie

Bedrijf: Deloitte

Locatie: Nederland

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Onbekend

Deze stage is niet meer vacant

Als afstudeerstagiair bij Deloitte Risk Services houd je je met name bezig met het schrijven van je afstudeeronderzoek of scriptieopdracht. Vanuit Deloitte krijg je intensieve ondersteuning van je stagebegeleider, bij wie je altijd terecht kunt voor advies. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een kijkje in de keuken te nemen bij onze klanten en krijg je de gelegenheid om meer ervaring binnen de Risk Management praktijk op te doen. Voor afstuderen biedt Deloitte Risk Services verschillende mogelijkheden in de volgende competentiegroepen:

Controls
Dit team kijkt met name naar risico's vanuit bedrijfsprocessen. Binnen deze competentie krijg je dan ook te maken met vraagstukken als: hoe zien de belangrijkste bedrijfsprocessen eruit? Welke risico's kun je onderscheiden? Welke maatregelen kun je nemen om deze risico's te beheersen? En hoe kan techniek hierbij ondersteunen?

Security
Zij houden zich bezig met complexe technische vraagstukken over informatiebeveiliging en risicomanagement. Dit kan binnen de verschillende servicelijnen: integriteit van ERP-pakketten, ethical hacking, identity management, business continuity management, infrastructuurbeveiliging, privacy en security management.

Analytics
Dit team biedt een unieke services op het gebied van het monitoren, beheersen en verbeteren van data-integriteit en informatiekwaliteit. Deze services van toegepaste statistiek in de (interne) controle zijn toonaangevend. We informeren de klant over eventuele risico's, zoals inconsistenties in de onderliggende processen of mogelijke frauduleuze boekingen in de administratie.

Forensic
Wanneer je onderdeel uitmaakt van dit team zal jij je bezig houden met onderzoek naar fraude, corruptie en integriteitkwesties. Dit doe je in het binnen- en buitenland. Organisaties en instellingen worden momenteel meer dan voorheen aangesproken op hun gedrag en geconfronteerd met interne en externe fraude, financiële geschillen en mismanagement. In geval en vermoeden van fraude is het noodzakelijk snel te kunnen reageren om de schade te kunnen beperken en digitale en administratieve sporen veilig te kunnen stellen. Door middel van forensische technieken worden financiële administratie en e-mailverkeer doorgrond. De Forensic & Dispute Services praktijk bestaat uit forensische accountants, juridisch specialisten en business intelligence experts.

Financial Risk Management 
Financial Risk Management adviseert opdrachtgevers uit voornamelijk de financiële sector bij complexe uitdagingen op het gebied van financieel risicomanagement. Risicomanagement heeft nog nooit zo hoog op de agenda gestaan. Banken en verzekeraars moeten voldoen aan strengere regelgeving zoals Basel III en Solvency II, ALM en kapitaalmanagement optimaliseren. Pensioenfondsen en investment managers moeten hun processen en beleggingsportefeuilles afstemmen op de wensen van hun klanten en de wettelijke richtlijnen zoals FTK en UCITS IV. Op al deze gebieden zijn de consultants van FRM actief en worden gezien als experts op hun gebied. Hierbij spelen financiële instrumenten, modellen, actuariële kennis en kennis van enterprise risk management een hoofdrol.

Momenteel zijn we op zoek naar kandidaten voor de onderdelen Controls, Security, Data Analytics en Forensic. Wanneer je solliciteert op deze vacature willen we je vragen gericht voor 1 van de 4 onderdelen te solliciteren. Je motivatie voor het team lezen wij graag terug in je brief.

Jouw profiel

Word jij uitgedaagd door bovenstaande gebieden en wil je afstuderen op het gebied van risicomanagement? Dan maken we graag kennis met jou! Daarnaast voldoe je aan de volgende voorwaarden:

  • Momenteel bezig met het laatste jaar van je universitaire studie (Technische) Bedrijfskunde, Technische Bedrijfswetenschappen, (Technische) Bestuurskunde, Bestuurlijke Informatiekunde, Business & ICT, Informatica & Economie, Bedrijfswiskunde & Informatica, Informatica, (Bedrijfs)Economie of Econometrie;
  • Je hebt een passie voor risicomanagement en het verbeteren van de interne beheersing van bedrijfsprocessen;
  • Je bent een echte teamplayer;
  • Je hebt de ambitie om jezelf verder te ontwikkelen en om eventueel later aan de slag te gaan als consultant;
  • Je barst van de ambitie om de top te bereiken!

Je werkveld

Binnen Risk Services zijn ongeveer 300 professionals met uiteenlopende achtergronden actief. We onderscheiden hierin 3 competenties; Reputation, Control en Security. Binnen deze 3 competenties werken o.a. Data Analisten, IT Auditors, Internal Auditors, Risk Consultants en Security specialisten. Ieder is gespecialiseerd in zijn eigen vakgebied en hierdoor kan men elkaar uitstekend aanvullen. Teams zijn dan ook regelmatig samengesteld op basis van de verschillende competenties. Onze dienstverlening wordt hoofdzakelijk ondersteund vanuit het kantoor in Amstelveen.

Je carrièrepad en arbeidsvoorwaarden

Met kantoren in heel Nederland en ruim 4500 medewerkers is Deloitte een toonaangevende organisatie op het gebied van Audit, Tax, Consulting en Financial Advisory Services. Onze accountants zijn marktleider in diverse segmenten van de markt. Dat betekent dat je met ambitieuze, hoogopgeleide collega's werkt, vaak in multidisciplinaire en internationale teams. In een open en professionele bedrijfscultuur met veel ruimte voor innovatie en eigen initiatief. En met arbeidsvoorwaarden die passen bij jouw ambitie en behoeften, zoals een prima leaseregeling, een laptop, een telefoon, een onkostenvergoeding en een premievrij pensioen. Toptalent maakt bij ons snel promotie. Natuurlijk helpen we je waar we kunnen, met een uitgebalanceerd learningprogramma, een competentiemodel op maat en continue feedback.

Word jij uitgedaagd door deze functie?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking. Klik op onderstaande button en vul je gegevens in.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Voor vragen over deze vacature kun je bellen met Liselotte Mulder op telefoonnummer +31610462760.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer online!

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Deloitte

Locatie: Nederland

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Onbekend

Meer stages

Stages