Stage Data Governance

Accenture

Stage informatie

Bedrijf: Accenture

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: Onbekend

Deze stage is niet meer vacant

Er is gebleken dat de meeste bedrijven veelal 60% van hun besluiten niet op basis van feiten nemen, maar op basis van ‘good feeling’. Tijdens de economische crisis is gebleken dat veel bedrijven negatieve gevolgen hebben ondervonden van deze manier van besluitvorming, omdat zij geen inzicht hadden in essentie?le data omdat deze niet voor hen beschikbaar was. Het nemen van besluiten gebaseerd op feiten, en het anticiperen op de crisis, werd hierdoor onmogelijk. Dit is een van de vele redenen waarom het managen van bedrijfsinformatie ‘Data Governance’ een cruciale activiteit is voor organisaties. Data Governance kan worden gedefinieerd als de processen, beleidsregels, standaarden, organisatie en technologiee?n die nodig zijn om de beschikbaarheid, toegankelijkheid, kwaliteit, consistentie, controleerbaarheid en beveiliging van data te managen en te verzekeren.

Een onderzoek met als onderwerp Data Governance zal worden uitgevoerd onder de begeleiding van Accenture. Je wordt uitgedaagd om aan te tonen dat je over het vermogen beschikt binnen de gestelde tijdsperiode een goed begrip van Data Governance te ontwikkelen. Het doel van het onderzoek is het ontwikkelen van een Data Governance methodologie voor het verbeteren van bedrijfsdata. Aan het einde van het onderzoek zal de je je kennis aantonen op basis van het onderzoeksresultaat en de bevindingen.

Een aantal mogelijke vragen of onderwerpen gerelateerd aan het onderzoek:

 • Wat is Data Governance? – Geschiedenis en de Evolutie/Trends van Data Governance
 • Waarom is Data Governance van belang? – Voordelen en Uitdagingen
 • Data Governance – In Praktijk
 • Data Governance – Als wetenschappelijke Discipline en Raamwerk
 • Data Governance – Proces, Rollen, Rentmeesterschap en andere elementen in een Organisatie
 • Data Governance – Ontwikkelingsmodel
 • Data Governance – Wat moet er gebeuren om Data Governance binnen Organisaties te verbeteren?

Plaats in de organisatie
Het Accenture Technology Growth Platform (TGP) is het onderdeel van Accenture Consulting dat verantwoordelijk is voor het vertalen van bedrijfsprocessen en -vereisten naar oplossingen. Hiervoor is het nodig dat onze mensen intensief samenwerken met de klant om de bedrijfsbehoeften te doorgronden. De Process & Information Management (P&IM) entiteit is onderdeel van het Technology Growth Platform. Deze entiteit spitst zich toe om, door middel van onze Business Intelligence kennis en technieken , processen en/of functionele en technische oplossingen te ontwerpen. In combinatie met onze cultuur, die gericht is op samenwerking, stelt ons dit in staat om onze klanten aanzienlijk beter te laten presteren. Vanwege de grote groei die wij op het moment doormaken met P&IM, zijn wij op zoek naar ambitieuze mensen met interesse voor en naar Business Intelligence vraagstukken.

Kwalificaties

 • Je bent in het laatste jaar van je studie aan de Universiteit, bij voorkeur een afstudeerrichting op het gebied van Informatica of Business Intelligence;
 • Je hebt (aantoonbare) affiniteit met IT;
 • Je bent een teamplayer met uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend;
 • Je kunt zelfstandig werken en weet van aanpakken;

Wat levert het jou op?

 • Je krijgt goede begeleiding van een team met ervaren consultants;
 • Je krijgt een stagevergoeding en een laptop ter beschikking;
 • Mogelijkheid om af te studeren met een ervaren begeleiding, kennis en expertise van Accenture;
 • Ervaring binnen een groot, internationaal consultancykantoor.

Overige informatie

? Duur: 6 maanden
? Aantal uren per week: 32 – 40 uur
? Locatie: Amsterdam: Flexibele werkplek (werken tussen onze collega’s)
? Startdatum: In overleg

Na het succesvol afronden van de stage kan Accenture je een permanent contract aanbieden!

Solliciteer online
Solliciteer direct via deze pagina. Graag ontvangen wij jouw CV en motivatiebrief. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Claire Receveur via telefoonnummer 020 - 493 83 83.

Over Accenture
Accenture is een bedrijf dat zich wereldwijd bezighoudt met consulting, technology services en outsourcing. Met meer dan 215.000 medewerkers, waarvan 2.500 in Nederland, bedienen we klanten in meer dan 120 landen. Wij werken met onze klanten samen om hen te helpen high performance organisaties te worden. Dit doen we door een combinatie van bewezen ervaring en uitgebreide vaardigheden in alle bedrijfstakken en bedrijfsfuncties. Daarnaast doen we diepgaand onderzoek onder de meest succesvolle bedrijven in de wereld. De mondiale omzet over het fiscale jaar dat eindigde op 31 augustus 2010, bedroeg 21,6 miljard Amerikaanse dollar.

Solliciteer direct online!

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Accenture

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: Onbekend

Meer stages

Stages