Stagiair(e) Berenschot EU

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Berenschot is op zoek naar een stagiair die per 1 september kan starten bij het EU-team van de adviesgroep Openbaar Bestuur. Heb jij kennis van de Europese instituties én interesse in het adviesvak? En ga jij ingewikkelde vragen niet uit de weg? Dan is deze stage wellicht iets voor jou!

Waar kom je terecht?

Berenschot werkt voor alle niveaus in het Nederlandse openbaar bestuur. Daarnaast hebben wij onze expertise uitgebreid richting de Europese Unie, waarbij wij ons in Brussel op de volgende kernthema’s profileren:

  • Energie
  • Grensoverschrijdende samenwerking
  • Strategische communicatie (inclusief participatie)
  • Transport
  • Human Resource Management & Assessments
  • Defensie
  • Overige (generieke) competenties zoals evaluaties, impactanalyses en innovatie

Ook brengen wij Brussel naar Nederland. Bijvoorbeeld door Nederlandse (overheids)organisaties strategisch advies te geven over diverse Europese thema’s, en door trainingen te verzorgen over EU-essentials en EU-beïnvloeding. Daarnaast evalueren wij Europees beleid voor alle niveaus (Rijk, provincies, regio’s, gemeenten) en helpen wij organisaties te ‘europeaniseren’ met behulp van de EU-Impactscan.

Wat ga je doen?

Als stagiair binnen het EU-team help je bij het uitwerken van onze inhoudelijke focus in zowel Brussel als Nederland. Opdrachten variëren van het uitvoeren van deskresearch tot het voorbereiden van gesprekken, het organiseren van evenementen en het schrijven van korte papers en/of blogs. Bovendien help je bij het schrijven van offertes. Je levert dus ook daadwerkelijk een bijdrage aan onze producten en resultaten. Tijdens de stage word je intensief begeleid door een adviseur van Berenschot die je ondersteunt in de ontwikkeling van je professionele vaardigheden. Vanzelfsprekend kijken wij altijd naar de opties om je zo veel mogelijk eigen verantwoordelijkheid te laten nemen.

Wie zoeken wij?

Je bent een ambitieuze masterstudent, bezig met een master European Studies of een andere master, zoals (technische) bestuurskunde, politicologie, sociologie of bedrijfskunde met een Europese component. Je excelleert aantoonbaar op academisch en/of maatschappelijk gebied. Je hebt kennis van de Europese instituties én interesse in het adviesvak. Verder beschik je over een sterk conceptueel en analytisch vermogen en ben je enthousiast en nieuwsgierig. Je bent in staat om samen en zelfstandig te werken en gaat ingewikkelde vragen niet uit de weg. Bovendien haal je plezier uit pionieren: je neemt initiatief, bent creatief en een doener. Tot slot kun je je mondeling en schriftelijk helder uitdrukken in zowel het Nederlands als het Engels.

Ons aanbod

Berenschot biedt een marktconforme stagevergoeding, een laptop en indien nodig een OV-kaart. De stage is fulltime voor minimaal drie maanden en maximaal zes maanden. Standplaats is ons kantoor in Utrecht, met ongeveer eens per twee weken een bezoek aan Brussel. Om stage te kunnen lopen bij Berenschot, moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden en pas je in het profiel? Upload dan uiterlijk 21 juni 2020 je motivatiebrief en curriculum vitae via het online sollicitatieformulier .

Wil je eerst sparren met een collega? Neem dan contact op met Julie Alderding (projectmedewerker EU) via 06-30897097 of j.alderding@berenschot.nl .

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages