Stagiair(e) publieke samenwerking en stagiair(e) democratische innovatie

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Berenschot is vanaf medio augustus, begin september op zoek naar twee stagiairs voor de adviesgroep Samenwerking en Publieke Innovatie (SPI). Heb jij affiniteit met het openbaar bestuur? Verdiep je je graag in de samenwerking tussen en binnen overheidsorganisaties? En ben jij geïnteresseerd in thema‚Äôs als burgerparticipatie, regionale samenwerking en stelselsturing? Dan is deze stage iets voor jou!

Waar kom je terecht?

De adviesgroep SPI bestaat uit circa 25 adviseurs die zelfstandig en in teams opdrachtgevers adviseren. Dit zijn voornamelijk publieke organisaties zoals ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen. In onze opdrachten werken we veel samen met de andere adviesgroepen binnen Berenschot.

Wat ga je doen?

Als stagiair bij SPI krijg je de kans het adviesvak van binnenuit te leren kennen. Je werkt mee aan adviesopdrachten, waarin je kennismaakt met de vaardigheden die daarbij nodig zijn. Deze adviesopdrachten richten zich op alle overheidslagen en gaan vrijwel altijd over de vraag hoe overheden tot (betere) samenwerking kunnen komen om het resultaat voor hun inwoners te verbeteren. Opdrachten variëren van het uitvoeren van evaluaties tot het opzetten van leertrajecten en leergangen. Daarnaast help je bij het schrijven van offertes en het organiseren van interne activiteiten.

Tijdens de stage word je intensief begeleid door een adviseur van Berenschot die je ondersteunt in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën. Vanzelfsprekend kijken wij altijd naar de opties om je zo veel mogelijk eigen verantwoordelijkheid te laten nemen. Je levert dus ook daadwerkelijk een bijdrage aan onze producten en resultaten.

Jouw profiel

Je bent bezig met een master (technische) bestuurskunde, management van de publieke sector, politicologie, sociologie of informatiemanagement in de publieke sector, en klaar om je kennis in de praktijk toe te passen. Je excelleert aantoonbaar op academisch en/of maatschappelijk gebied. Daarnaast ben je bovengemiddeld gemotiveerd en heb je interesse in het adviesvak.

Verder beschik je over een sterk conceptueel en analytisch vermogen, (veel!) energie en commitment en ben je enthousiast, stevig en nieuwsgierig. Je bent in staat om samen en zelfstandig te werken en gaat ingewikkelde vragen niet uit de weg. Daarnaast heb je interesse in politiek-bestuurlijke en organisatorische vraagstukken in het algemeen en in samenwerking binnen en tussen gemeenten in het bijzonder. Tot slot kun je je mondeling en schriftelijk helder uitdrukken en heb je de drive om te leren en jezelf continu te verbeteren.

Voorwaarde voor de stage is een (liefst) afgeronde bacheloropleiding. Om stage te kunnen lopen bij Berenschot, moet je bovendien gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. Berenschot biedt een marktconforme stagevergoeding, een laptop en indien nodig een OV-kaart. De stage is fulltime (of in overleg minimaal vier dagen per week) voor minimaal drie tot vijf maanden. Eventueel kunnen we de periode in overleg verlengen.

Interesse?

Pas jij in ons profiel en ben je geïnteresseerd in deze uitdagende stage? Solliciteer dan voor 28 juni 2019 via het online sollicitatieformulier. Voor vragen over deze stage kun je terecht bij Anne van Heerwaarden (consultant) via a.vanheerwaarden@berenschot.nl of 06-11250327, of bij Pepijn van der Beek (junior consultant) via p.vanderbeek@berenschot.nl of 06-55364787.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages