Scriptiestage Artificial Intelligence – Global Business Services

Bedrijf
Locatie
Amstelveen
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

De functie

De functie
Wil jij je scriptie schrijven en zelf meemaken hoe het werk van een consultant binnen Global Business Services eruit ziet? Dan is deze scriptiestage misschien iets voor jou.
 
KPMG Global Business Services helpt nationale- en internationale klanten met het inrichten en optimaliseren van ondersteunende functies, zoals Finance, Operations, Sales, Marketing en HR, om concurrerend te zijn in een globaliserende en veranderende markt. Van strategie, ontwerp, implementatie naar verdere optimalisatie: bij ons bedien je de hele breedte van een transformatie project in elke industrie.
 
Een voorbeeld vraagstuk waar wij ons mee bezig houden is: “Is de (Finance, Operations, Sales, Marketing en/of HR) afdeling niet efficiënt, te duur of ontbreekt de kwaliteit?” Dan is het tijd om na te gaan hoe bedrijfsprocessen anders kunnen worden gestructureerd en ingericht. Is het mogelijk om diensten uit te besteden in binnen- of buitenland? Of is het beter om de activiteiten te bundelen in een Shared Service Center? Of is het verstandiger om een deel van de operationele processen (eerder uitbesteed) terug te brengen naar de oorspronkelijke locatie? Binnen ons team zijn we op zoek naar getalenteerde en enthousiaste studenten die een actueel en relevant onderzoek met betrekking tot artifical intelligence willen uitvoeren en daarnaast één dag per week mee lopen om te ervaren hoe het is om als adviseur voor GBS te werken.
 
Takken van sport
Bij KPMG werk je voor de meest inspirerende internationale en nationale klanten. Je krijgt de kans het maximale uit jezelf te halen door samen te werken met collega’s die jouw passie delen. Het Global Business Services team biedt een breed scala aan expertise om voor een organisatie de juiste strategie, oplossing of implementatie te kunnen bieden. Van corporate clients, grote banken tot aan de publieke sector in binnen- en buitenland: we begeleiden tientallen grote bedrijven per jaar. Ben jij benieuwd hoe wij, samen met de klant, bijdragen aan ingrijpende organisatorische veranderingen?
 
Scriptiestage
KPMG Global Business Services doet regelmatig onderzoek naar actuele inrichtings- en optimalisatie vraagstukken. Een van deze vraagstukken is het effect van artificial intelligence op een Global Business organisatie. Op dit moment zouden wij graag onderzoek (laten) doen naar de volgende onderwerpen:

 • Impact van artifical intelligence op sourcing modellen (in-house, captive offshoring, offshore/nearshore outsourcing, domestic outsourcing)
 • Effect van artificial intelligence op shared service centers van ondersteunende functies zoals Finance, Operations, Sales, Marketing en/of HR
 • Effect van artificial intelligence op nearshore (continentaal) of offshore (intercontinentaal) outsourcing van ondersteunende functies zoals Finance, Operations, Sales, Marketing en HR
 • Het gebruik van artifical intelligence in een leveranciersselectie of business case
 • Staat jouw onderwerp er niet tussen, maar heb je zelf een gaaf idee voor een scriptieonderwerp? We komen graag met je in contact!

Het profiel

Het profiel
Een dynamische omgeving met uitdagende doelen is helemaal jouw plek. Door jouw communicatieve skills en kritische, analytische blik werken collega’s en klanten graag met je samen. Je bent betrokken, zowel op professioneel als sociaal vlak. Je hebt daarnaast een groot verantwoordelijkheidsgevoel, je wilt alleen het beste voor je klanten.
 
En verder:

 • Volg je een Universitaire master op het gebied van Bedrijfskunde, Economie of Artificial Intelligence
 • Spreek je vloeiend Engels;
 • Heb je affiniteit met artificial intelligence
 • Je bent een gedreven teamplayer waardoor je zowel goede relaties opbouwt met je collega’s als ook gemakkelijk omgaat met (potentiële) opdrachtgevers;
 • Heb je oprechte interesse in (strategische) organisatorische vraagstukken in een internationale werkomgeving;
 • Je bent 4 tot 8 maanden fulltime beschikbaar;

Ons aanbod

People-driven progress
Wij geloven dat vooruitgang pas echt vooruitgang is als die goed is voor mens en maatschappij.
Wij combineren de nieuwste technologieën met wat we in de afgelopen eeuw hebben opgebouwd: een fundament van kennis, expertise en onafhankelijk denken.
Open, creatief en ondernemend
Een stimulerende mix van ondernemingszin, creativiteit en teamspirit. Je kunt jezelf zijn, voelt je gewaardeerd en weet dat je het verschil kunt maken.
De ultieme omgeving voor groei
Bij KPMG heb je snel veel verantwoordelijkheid én de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Zowel professioneel als persoonlijk. We bieden je niet alleen een baan, maar ook een loopbaan.

Kom je stage bij ons lopen dan kun je rekenen op:

 • intensieve begeleiding door een KPMG collega
 • volop mogelijkheden ervaring op te doen in verschillende werkvelden en je netwerk uit te breiden
 • een goede ingang en springplank voor een startersfunctie binnen KPMG
 • een ruime stagevergoeding
 • vakantiedagen
 • een laptop
 • leuke, sociale activiteiten met andere KPMG’ers zoals een gezellige vrijdagmiddagborrel, hockeytoernooi of vrijwilligerswerk

Meer informatie en solliciteren

Wil je meer weten?
Bel of mail Mark Polman (020 - 656 76 34, polman.mark@kpmg.nl)
Wil je direct solliciteren? Upload dan nu jouw CV!
Je wordt dan uitgenodigd voor de KPMG Talent Pitch: een unieke online experience die bestaat uit testen en games en jou én ons een beeld geeft van de match tussen jou en KPMG.

 

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages