Meeloopstage Corporate-Startup Connector

Bedrijf
Locatie
Amstelveen
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Meeloopstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

De functie

Heb jij een passie voor nieuwe technologieën en wil jij meer leren over new business development? Ben je daarnaast aan het twijfelen of een corporate of een startup beter bij jou past? Lees dan snel verder! 

De functie
Technologie verandert de wereld zoals wij die kennen, waardoor we ons continu moeten aanpassen. Om relevant te blijven voor bestaande en toekomstige klanten, moeten we onze manier van denken, samenwerken en het leveren van advies veranderen. Daarom slaan wij als KPMG en Katalysis de handen ineen om elkaar te ondersteunen in de belemmeringen van corporates en startups met betrekking tot innovatie. Als stagiair ‘corporate-startup connector’ bouw jij aan de ene kant mee aan de groei van Katalysis en aan de andere kant de ontwikkeling van digitale producten om de dienstverlening van KPMG te innoveren. Hierbij staat de connectie tussen corporate en startup centraal waardoor relevante kennis en informatie gedeeld kan worden. 

De teams 
Wij bieden jou the best of both worlds, door bij een corporate én een startup tegelijkertijd aan de slag te gaan met innovatie en digitalisering. Je zal ongeveer 3 dagen werken bij het team van Katalysis, een startup gevestigd in techhub TQ in het centrum van Amsterdam. Katalysis ontwikkelt softwareoplossingen voor de uitgeef industrie om online nieuwe bedrijfsmodellen/verdienmodellen te ontwikkelen. Katalysis bestaat uit een klein en gemotiveerd team die de Katalysis core ontwikkelen, het backend framework draaiend op blockchain technologie waarop de producten, zoals de microbetaal plugin Feather, draaien. De andere 2 dagen zal je werken in het KPMG hoofdkantoor binnen het Smart Tech Solutions team, een jong en dynamisch team met een innovatieve mindset binnen een corporate omgeving. Het team bestaat uit new business developers, product managers, software developers, innovation strategists en sales consultants. Met het team ontwikkelen, implementeren en promoten we de innovatiestrategie van KPMG Nederland aan de hand van innovatiemethodes zoals Design Thinking en Lean Startup. 

Jouw werkzaamheden  
Als stagiair heb je een uitdagende baan, bestaande uit de volgende facetten:

 • Identificeren van de huidige en toekomstige uitdagingen van klanten;  
 • Uitvoeren van trend en markt analyses van nieuwe digitale technologieën;
 • Identificeren en ontwikkelen van nieuwe business proposities; 
 • Verzamelen van de leerpunten van de corporate en startup omgeving om kennis te delen; 
 • Proactief oppakken van operationele werkzaamheden die bij de bovengenoemde omschrijvingen horen.

Het profiel

Wie ben jij?
Wil jij meer weten over digitalisering en innovatie binnen een corporate? Ben je ook benieuwd hoe dit werkt binnen een startup? Beschik jij over een proactieve houding en kun je onafhankelijk werken? Dan zoeken wij jou!

En verder:

 • Je studeert op WO niveau en hebt affiniteit met digitale innovatie;
 • Je bent communicatief vaardig in zowel de Nederlandse als de Engelse taal (mondeling en schriftelijk);
 • Je beschikt over een ondernemersmentaliteit die zich uit door nevenactiviteiten, internationale ervaring, een relevante bijbaan of het opzetten van een eigen bedrijf;
 • Je bent 5 dagen per week beschikbaar voor een periode van minimaal 4 maanden;

Startdatum
In overleg

Aangezien de stage georganiseerd wordt vanuit KPMG, volgt hieronder meer informatie over het aanbod en het sollicitatieproces.

Ons aanbod

People-driven progress
Wij geloven dat vooruitgang pas echt vooruitgang is als die goed is voor mens en maatschappij.
Wij combineren de nieuwste technologieën met wat we in de afgelopen eeuw hebben opgebouwd: een fundament van kennis, expertise en onafhankelijk denken.

Open, creatief en ondernemend
Een stimulerende mix van ondernemingszin, creativiteit en teamspirit. Je kunt jezelf zijn, voelt je gewaardeerd en weet dat je het verschil kunt maken.

De ultieme omgeving voor groei
Bij KPMG heb je snel veel verantwoordelijkheid én de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Zowel professioneel als persoonlijk. We bieden je niet alleen een baan, maar ook een loopbaan.

Kom je stage bij ons lopen dan kun je rekenen op:

 • intensieve begeleiding door een KPMG collega
 • volop mogelijkheden ervaring op te doen in verschillende werkvelden en je netwerk uit te breiden
 • een goede ingang en springplank voor een startersfunctie binnen KPMG
 • een ruime stagevergoeding
 • vakantiedagen
 • een laptop
 • leuke, sociale activiteiten met andere KPMG’ers zoals een gezellige vrijdagmiddagborrel, hockeytoernooi of vrijwilligerswerk

Meer informatie en solliciteren

Wil je meer weten?
Bel of mail Lisanne Moonen (0206562905 |  Moonen.Lisanne@kpmg.nl)

Wil je direct solliciteren? Upload dan nu jouw CV!
Je wordt dan uitgenodigd voor de KPMG Talent Pitch: een unieke online experience die bestaat uit testen en games en jou én ons een beeld geeft van de match tussen jou en KPMG.
 

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Meeloopstage

Vergoeding:

Meer stages