Werkstudent Tax Accounting & Risk Advisory Services (TARAS)

EY

Stage informatie

Bedrijf: EY

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: HBO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Goed

Deze stage is niet meer vacant

EY Belastingadviseurs zoekt voor de praktijkgroep Tax Accounting in Amsterdam een Werkstudent.

Ben jij op zoek naar een fiscale bijbaan met vleugje Assurance, een bijbaan waar jij jouw vakinhoudelijke kennis in de praktijk kunt brengen en waar jij je verder kunt ontwikkelen? Dan is een functie als werkstudent wellicht iets voor jou!.

Functie:
Ontdek hoe het is om bij een internationale onderneming te werken, waar mensen zich onderscheiden door wie ze zijn en wat ze kunnen. Je kunt in een korte periode als werkstudent heel veel ontdekken over het werkende leven, over wie we zijn, hoe we werken en of jij je thuis voelt bij EY. Bovendien bouw je door een werkstudentschap al praktijkervaring op.

Als werkstudent voer je taken uit die vergelijkbaar zijn met de taken van pas afgestudeerden. Vanaf de allereerste dag werk je mee aan projecten voor opdrachtgevers en draag je bij aan uiteenlopende werkzaamheden in vele sectoren.

Wij helpen je het maximale uit jezelf te halen en zullen je een mentor toewijzen, die jou regelmatig van feedback voorziet en je begeleidt. Mocht het nodig zijn dan kun je ook in aanmerking komen voor ondersteuning bij je afstudeerproject.

Afdeling:
Tax accounting is een snel groeiend specialisme in de internationale fiscale praktijk, waarvoor zowel fiscale als accounting kennis onontbeerlijk is. De adviesgroep Tax Accounting richt zich zowel op het bedienen van advies klanten als van audit klanten. Als Tax accountant ben je vaak snel in contact met de klant en is er een intensieve samenwerking. Als onderdeel van het team ben je meestal aanwezig bij de klant om dan ook direct schakelen makkelijk te maken.

Bij de advies klanten ondersteun je als onderdeel van een team de klant bij de analyse en berekening van de fiscale positie zoals gepresenteerd in de jaarrekening. Hierbij ondersteun je de klant met jouw kennis van de vennootschapsbelasting en dividendbelasting. Daarbij help  je de klant met de berekening van de commercieel fiscale verschillen en de risico analyse van ingenomen belastingposities.

Bij de audit klanten ben je lid van een audit team en ondersteun je de controle van de jaarrekening van grote multinationals. Hierbij werk je aan de analyse van de commercieel fiscale verschillen en de controle van de effectieve belasting druk. Je hebt intensief contact met de klant en ben je vaak ook bij de klant aanwezig.

De afdeling Tax Accounting is een afdeling met een breed en gevarieerd pakket aan klanten en opdrachten met veel mogelijkheden waarbinnen jij jezelf goed kan ontwikkelen. 

Profiel:
Je bent bezig met het laatste jaar van de Master opleiding Fiscale Economie of Fiscaal Recht (Master) of het 4e jaar van HBO-Accountancy. Indien je HBO-Accountancy studeert dan is affiniteit met de fiscaliteit een vereiste en kennis van de fiscaliteit een pré. Een analytische geest, inventiviteit en ambitie behoren tot je sterke eigenschappen. Het afleveren van kwalitatief goed werk beschouw je als een permanente uitdaging. Daarnaast heb je een pro-actieve houding en ben je communicatief sterk ontwikkeld. Daarbij beschik je over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid zowel in het Nederlands als in het Engels.

Belangstelling?
Richt je sollicitatie aan Nadra van der Veeke, Recruiter, via onderstaande link.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Nadra van der Veeke via telefoonnummer 06-29083015.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: EY

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Goed

Meer stages

Stages