Werkstudent Business Tax Advisory (EMEIA FSO)

Bedrijf
EY
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
3 - 6 maanden
Type
Werkstage
Vergoeding
Goed
Vakgebieden
Sectoren
Deze stage is niet meer vacant
EY Belastingadviseurs zoekt werkstudenten voor de Financial Services praktijk
 
Ben jij op zoek naar een fiscale bijbaan, een bijbaan waar jij jouw vakinhoudelijke kennis in de praktijk kunt brengen en waar jij je verder kunt ontwikkelen? Dan is een functie als werkstudent wellicht iets voor jou!
 
Wij zoeken gemotiveerde universitaire studenten die als werkstudent aan de slag willen gaan binnen de Financial Services Organisation (FSO) van EY.
 
Organisatie
EY is een wereldwijde adviesorganisatie op het gebied van assurance, advisory, tax en transaction services. De expertise op het gebied van Financial Services is gebundeld door alle experts bij elkaar te brengen in FSO. Hierdoor zijn wij bij uitstek in staat om via multi-disciplinaire teams snel in te spelen de turbulente ontwikkelingen binnen de financiële wereld. Vanuit onze huidige sterke marktpositie willen wij de groei op de Nederlandse markt verder versnellen.
 
Werkgebied
Ons FSO tax team behoort tot de absolute top in Nederland en mag vele bekende en gereputeerde financiële instellingen tot zijn cliënten rekenen. Het gaat hierbij om o.a. banken, verzekeraars, vermogensbeheerders, pensioenfondsen, market makers, beleggingsinstellingen, private equity funds en betaaldienstverleners. Binnen de FSO praktijk adviseren wij Nederlandse en buitenlandse ondernemingen op een breed terrein, zoals ten aanzien van bedrijfsinvesteringen, financiële producten, reorganisaties, groepsfinancieringen, fusies en overnames en het toezicht op financiële instellingen.
 
Afdeling:
De praktijkgroep Business Tax Advisory richt zich zowel op de algemene fiscale advisering als de internationale advisering.
 
Bij de algemene fiscale advisering adviseer je ondernemingen, vermogende particulieren en non-profitinstellingen op het gebied van vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting en successie- en schenkingsrecht. Je bereidt adviezen voor en mogelijk werk je mee aan een aantal (eenvoudige) adviezen. Je onderhoudt regelmatig contact met de belastingdienst. Ook begeleid je aangiften van onder meer inkomsten- en vennootschapsbelasting.
 
Richt je je meer op de Internationale advisering dan ben je hoofdzakelijk betrokken bij de advisering van multinationale ondernemingen. Je bent actief op het gebied van de vennootschapsbelasting en de toepassing van belastingverdragen en Europese regelgeving. Je bereidt fiscale adviezen voor en onderhoudt hier met de cliënt nauw contact over. Je begeleidt de multinationals op een international niveau in samenwerking met collega's in het buitenland.
 
De afdeling Business Tax Advisory is een afdeling met een breed en gevarieerd pakket waarbinnen je veel kan leren. 
 
Functie
Ervaar zelf hoe het is om bij een internationale onderneming te werken, waar mensen zich onderscheiden door wie ze zijn en wat ze kunnen. Je kunt in een korte periode als werkstudent veel ontdekken over het werkende leven, over wie wij zijn, hoe wij werken en of jij je thuis voelt bij EY. Bovendien bouw je door een werkstudentschap al praktijkervaring op.
 
Als werkstudent voer je taken uit die vergelijkbaar zijn met de taken van pas afgestudeerden. Vanaf de allereerste dag werk je mee aan cliëntenprojecten en draag je bij aan uiteenlopende werkzaamheden in vele sectoren.
 
Wij helpen je het maximale uit jezelf te halen en zullen je een mentor toewijzen, die jou regelmatig van feedback voorziet en je begeleidt. Je kunt uiteraard ook in aanmerking komen voor ondersteuning bij je afstudeerscriptie.
   
Profiel
Je bevindt je in het laatste jaar van de opleiding fiscaal recht of fiscale economie (Master). Een analytische geest, inventiviteit en ambitie behoren tot je sterke eigenschappen. Je hebt belangstelling voor de complexe omgeving waarin financiële instellingen werkzaam zijn. Het leveren van kwalitatief goed werk beschouw je als een permanente uitdaging. Daarnaast heb je een pro-actieve houding en ben je communicatief sterk ontwikkeld. Daarbij beschik je over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid zowel in het Nederlands als in het Engels.
 
Aanbod
EY biedt je een interessante en uitdagende baan in een dynamische werkomgeving. Uitstekende arbeids- en studievoorwaarden, mogelijkheden tot het oppakken van bijzondere projecten, een collegiale sfeer en een breed pakket opleidingen horen daarbij.
 
Belangstelling
Richt je sollicitatie aan Nadra van der Veeke via onderstaande link.
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Nadra van der Veeke, 06-29083015.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: EY

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Goed

Meer stages