IT Werkstudent - Indirect Tax (EMEIA FSO)

EY

Stage informatie

Bedrijf: EY

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: HBO/WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Goed

Deze stage is niet meer vacant

EY Belastingadviseurs zoekt voor de praktijkgroep Indirect Tax een IT Werkstudent in Amsterdam

Ben jij op zoek naar een bijbaan, waar jij jouw kennis van data analyse en systemen zoals Alteryx, Spotfire, Tableau in een veranderende fiscale advieswereld kunt brengen en waar jij je verder kunt ontwikkelen? Dan is een functie als werkstudent wellicht iets voor jou!

Wij zoeken gemotiveerde studenten die als werkstudent aan de slag willen gaan binnen de Financial Services Organisation (FSO) van EY.

Werkgebied
Ons FSO tax team behoort tot de absolute top in Nederland en mag vele bekende en gereputeerde financiële instellingen tot zijn cliënten rekenen. Het gaat hierbij om o.a. banken, verzekeraars, vermogensbeheerders, pensioenfondsen, market makers, beleggingsinstellingen, private equity funds en betaaldienstverleners. Binnen de FSO praktijk adviseren wij Nederlandse en buitenlandse ondernemingen op een breed terrein, zoals ten aanzien van bedrijfsinvesteringen, financiële producten, reorganisaties, groepsfinancieringen, fusies en overnames en het toezicht op financiële instellingen.

Afdeling
Binnen de adviespraktijk Indirect Tax ga je twee dingen doen: ten eerste het bouwen van tools om onze klanten beter van dienst te zijn met betrekking tot doen van btw-aangiften. Hierbij zul je intensief klantcontact hebben en de service uitbouwen naar gelang feedback van de klant. Ook hoort hierbij het steeds effcienter inrichten van het aangifteproces bij de klant dan wel bij EY . Ten tweede zul je meehelpen met klanten laten omschakelen van een meer fiscaal inhoudelijke tax functie naar een meer data driven aanpak.

Profiel
Je bent bezig met het laatste jaar van een hbo of universitaire opleiding:

  • Artificial intelligence
  • Business information systems
  • Business IT & Management (BIM)
  • IT systems

Een analytische geest, inventiviteit en ambitie behoren tot je sterke eigenschappen. Het afleveren van kwalitatief goed werk beschouw je als een permanente uitdaging. Daarnaast heb je een pro-actieve houding en ben je communicatief sterk ontwikkeld. Daarbij beschik je over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid zowel in het Nederlands als in het Engels.

Functie
Ontdek hoe het is om bij een internationale onderneming te werken, waar mensen zich onderscheiden door wie ze zijn en wat ze kunnen. Je kunt in een korte periode als werkstudent heel veel ontdekken over het werkende leven, over wie we zijn, hoe we werken en of jij je thuis voelt bij EY. Bovendien bouw je door een werkstudentschap al praktijkervaring op.

Als werkstudent voer je taken uit die vergelijkbaar zijn met de taken van pas afgestudeerden. Vanaf de allereerste dag werk je mee aan projecten voor opdrachtgevers en draag je bij aan uiteenlopende werkzaamheden in vele sectoren.

Wij helpen je het maximale uit jezelf te halen en zullen je een mentor toewijzen, die jou regelmatig van feedback voorziet en je begeleidt. Mocht het nodig zijn dan kun je ook in aanmerking komen voor ondersteuning bij je afstudeerproject.

Belangstelling
Richt je sollicitatie aan Nadra van der Veeke via onderstaande link.
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Nadra van der Veeke, 06-29083015. 

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: EY

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Goed

Meer stages

Stages