Stage Communicatie Expert voor Startup activiteiten

Bedrijf
Locatie
Rotterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Jij zet KPN New Business op de radar van Tech Startups!

Hoe? Door het verder ontwikkelen van onze marketingstrategie en het uitvoeren daarvan, vergroot je de zichtbaarheid van KPN New Business in de Startup community.
Waarom? KPN gelooft in Open Innovatie. De ontwikkelingen gaan snel en om meer, sneller en betere waarde aan onze klanten te bieden, innoveren we graag samen met Startups. Het is daarbij belangrijk om goed vindbaar en toegankelijk te zijn voor Startups.
Waar? Vanaf de Kop van Zuid met uitzicht op de skyline van Rotterdam.
Met wie? Samen met een energiek Liaison team!Werk mee aan de nieuwe mogelijkheden en creëer met ons de wereld van (over)morgen.

Werk mee aan de nieuwe mogelijkheden.

Deze stageplek is uniek, omdat je op deze plek vanuit een professionele corporate volledig betrokken bent bij de Startup- en innovatiescene. Je reeds verkregen vaardigheden pas je toe terwijl je leert van KPN experts. Je kijkt hier met een frisse blik op de marketing en communicatie dat het verhaal vertelt van het Liaison Team en de innovatiescene bekend maakt met onze events. Hierin heb je veel vrijheid om je eigen ideeën aan te brengen en te experimenteren. Alles om ervoor te zorgen dat KPN bekend wordt en blijft bij Nederlandse en Noord-Europese tech ecosystemen.

Ook het ontwikkelen van ons marketingmateriaal komt in jouw handen. Denk hierbij aan het creëren van visuals en het produceren van video’s die ons verhaal vertellen. Vervolgens deel je die content via onze social media en website, waarbij je zorgt voor een consistent en verfrissend beeld richting de innovatiescene.

Vanuit je rol ben je in contact met verschillende afdelingen, om zo te begrijpen waar Startups waarde kunnen leveren voor KPN. Kortom, een mooie plek vol energie, maar ook 1 waarna je de keuze voor je next step beter kunt maken.

Naast je bezigheden op het gebied van marketing en communicatie, ondersteun je met het organiseren van diverse events voor en met Startups en andere innovatieve partijen als accelerators (Rockstart, Startupbootcamp), incubators (Erasmus Center for Entrepreneurship, Yes!Delft), en andere innovatieve Corporates. Denk hierbij aan de business challenges waarbij we samen met KPN Business Owners zoeken naar innovatieve partijen.

Verder ondersteun jij het intake & assessment proces. Dit betekent dat jij de statusaanvragen bijhoudt, de markt onderzoekt op alternatieven en klantvraag bij specifieke Startups. Uiteindelijk draait het allemaal om het realiseren van impactvolle samenwerkingen met Startups die leiden tot nieuwe omzet stromen of verbeteringen binnen KPN. Die impact houden we op dagbasis bij.

Werk samen met je nieuwe collega’s.

Bij KPN New Business werken we aan de toekomst van KPN, door nieuwe omzetstromen en business modellen te ontwikkelen. Dit doen we middels agile, lean startup, design thinking en andere methodieken die je bij echt innovatieve bedrijven terugvindt. Ons Liaison team is verantwoordelijk de juiste Startups te koppelen aan deze toekomstige oplossingen. Dus we maken direct duurzame impact.

KPN New Business heeft als doel om nieuwe omzet stromen te genereren, samen met snelgroeiende innovatieve bedrijven in de segmenten Internet of Things, Smart Home, Smart Cities, E-Health, Cybersecurity, OTT/Cloud services en Data-centric applications.

Wat breng jij ons?

Voor deze vacature van Communication Expert New Business stagiair bij KPN vragen wij een combinatie van nieuwsgierigheid, zelfstandigheid en creativiteit. Met een passie voor ondernemen en veel energie pas je bovendien perfect binnen het team.

Ook kunnen we rekenen op jouw:

 • Bachelor in de richting van Bedrijfskunde/Economie.
 • Gevoel voor grafisch design en ervaring met programma’s als Adobe Illustrator en Photoshop is een must
 • Vaardigheden om snel tot de kern van de Startups te komen en win-win situaties te creëren.
 • Opgedane ervaring tijdens jouw studie: je bent actief geweest tijdens jouw studietijd en hebt jezelf bewezen door bijvoorbeeld relevante bijbanen, ondernemende activiteiten, stages, nevenactiviteiten zoals commissies/ bestuur, buitenland ervaring of topsport.
 • Duidelijke affiniteit en ervaring met internet, digitalisering en ondernemerschap.
Wat krijg je ervoor terug?
 • Stagevergoeding van€ 400,- (hbo) of€500,- (wo)
 • Een laptop
 • Vergoeding voor je gemaakte mobiele kosten
 • Samenwerken met een heel energiek en gemotiveerd Liaison team
 • Thuiswerkmogelijkheden
 • Begeleiding van een ervaren collega, die je graag helpt om je persoonlijk verder te ontwikkelen
 • Indien je geen OV-studentenreisproduct hebt, een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer
 • Doorgroeien? Stagiairs worden zeer gewaardeerd, KPN streeft ernaar om jou door te laten groeien naar de baan die jij wilt
 • De kans op een breed netwerk, zowel intern bij KPN als in de Startup scene.

Deze voorwaarden horen bij een fulltime meewerkstage van 40 uur.

Wij zijn KPN.

We werken en leven steeds meer in de cloud. Apparaten communiceren via het Internet of Things. Met onze smartphone hebben we de hele wereld op zak. En het mooiste is: het begint pas. De nieuwe mogelijkheden zijn eindeloos en bij KPN zit je erbovenop. Elke dag werk je mee om het leven leuker, vrijer en makkelijker te maken. Voor onze ruim 5 miljoen klanten, voor Nederland en voor jezelf.

Het begint pas.

Wil jij aan de basis staan van de nieuwe mogelijkheden? Ontdek hoeveel impact jij kunt hebben als stagiair Startups bij KPN New Business. Die ontdekkingstocht begint bij jouw sollicitatie op de vacature.

Bij vragen, schakel rechtstreeks met Lennart Kostervia lennart.koster@kpn.com

Goed om te weten:

 • Stage vanafper direct,voor een minimale periode van 4 maanden(instroom moment is flexibel)

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: KPN ICT Consulting

Locatie: Rotterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages