HBO/ WO meewerkstage Startup Scout KPN

Bedrijf
Locatie
Rotterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Jij zet KPN New Business op de radar van Tech Startups!

Hoe? Middels events en online scouting vind je de best passende Startups voor KPN. Deze startups vergelijk je met potentiele concurrenten en daarna introduceer jij ze bij de business. Daarnaast regel je samen met het team geregeld events waar we deze Startups live ontmoeten.
Waarom? KPN gelooft in open Innovatie. De ontwikkelingen gaan snel en om meer, sneller en betere waarde aan onze klanten te bieden, innoveren we graag samen met Startups.
Waar? Vanaf de Kop van Zuid met uitzicht op de skylinevan Rotterdam.
Met wie? Samen met een energiek Liaison team!

Werk mee aan de nieuwe mogelijkheden.

Deze stageplek is uniek, omdat je op deze plek vanuit een professionele Corporate volledig betrokken bent bij de Startup en Innovatie scene. Vanuit je rol ben je in contact met verschillende afdelingen, om zo te begrijpen waar startups waarde kunnen leveren voor KPN. Kortom, een mooie plek vol energie, maar ook 1 waarna je de keuze voor je next step beter kunt maken.

Als stagiair bij New Business zorg jij ervoor dat KPN bekend wordt bij Nederlandse en Noord-Europese tech ecosystemen. Om te weten waar de relevante ontwikkelingen zitten, is het jouw taak de laatste ontwikkelingen van Startups bij te houden en te monitoren. Deze verantwoordelijkheid houdt mede in dat jij de PR werkzaamheden verzorgt door het creëren en onderhouden van de website, het opzetten van een newsletter, blogs en het onderhouden van sociale media.

Om te zorgen dat KPN New Business op de radar komt bij de doelgroep die wij willen, organiseer je diverse events voor en met Startups en andere innovatieve partijen als accelerators (Rockstart, Startupbootcamp), incubators (Erasmus Center for Entrepreneurship, Yes!Delft), en andere innovatieve Corporates. Denk hierbij aan het ieder kwartaal opzetten van ons Startup Event waar in totaal meer dan 350 Startups, Fundmanagers, Corporates en KPN-ers op af komen. Maar ook de business challenges waarbij we samen met KPN Business Owners zoeken naar innovatieve partijen.

Verder ondersteun jij het intake & assessment proces. Dit betekent dat jij de status aanvragen bijhoudt, de markt onderzoekt op alternatieven en klantvraag bij specifieke Startups. Uiteindelijk draait het allemaal om het realiseren van impactvolle samenwerkingen met Startups die leiden tot nieuwe omzet stromen of verbeteringen binnen KPN. Die impact houden we op dagbasis bij..

Werk samen met je nieuwe collega’s.

Bij KPN New Business werken we aan de toekomst van KPN, door nieuwe omzetstromen en business modellen te ontwikkelen. Dit doen we middels agile, lean startup, design thinking en andere methodieken die je bij echt innovatieve bedrijven terugvindt. Ons Liaison team is verantwoordelijk de juiste Startups te koppelen aan deze toekomstige oplossingen. Dus we maken direct duurzame impact.

KPN New Business heeft als doel om nieuwe omzet stromen te genereren, samen met snelgroeiende innovatieve bedrijven in de segmenten Internet of Things, Smart Home, Smart Cities, E-Health, Cybersecurity, OTT/Cloud services en Data-centric applications.

Wat breng jij ons?

Voor deze vacature van New Business stagiair bij KPNvragen wij een combinatie van nieuwsgierigheid en zelfstandigheid. Met een passie voor ondernemen en veel energie pas je bovendien perfect binnen het team.Ook kunnen wij rekenen op:

 • Afgerond of laatste jaar bachelor WO / HBO .
 • Jouw vaardigheden om snel tot de kern van de Startups te komen en win-win situaties te creëren.
 • Uitmuntende analytische vaardigheden.
 • Opgedane ervaring tijdens jouw studie: je bent actief geweest tijdens jouw studietijd en hebt jezelf bewezen door bijvoorbeeld relevante bijbanen, ondernemende activiteiten, stages, nevenactiviteiten zoals commissies/ bestuur, buitenland ervaring of topsport.
 • Duidelijke affiniteit en ervaring met internet, digitalisering en ondernemerschap.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een stagevergoeding van € 5 0 0,-
 • Een laptop
 • Samenwerken met een heel energiek en gemotiveerd Liaison team
 • Thuiswerkmogelijkheden
 • Flexibele werktijden
 • Begeleiding door een ervaren collega, die je graag helpt om je verder te ontwikkelen
 • Indien je geen OV-studentenreisproduct hebt, een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer
 • Doorgroeien? Stagiair(e)s worden zeer gewaardeerd, KPN streeft ernaar om jou door te laten groeien naar de baan die jij wilt , met de mogelijkheid deel te nemen aan het KPN Young Talent programma
 • Stage vanaf per direct, voor een minimale periode van 4 maanden (instroom moment is flexibel)
 • De kans op een breed netwerk, zowel intern bij KPN als in de Startup scene.

Deze voorwaarden horen bij een fulltime meewerkstage van 40 uur.

Wij zijn KPN

We werken en leven steeds meer in de cloud. Apparaten communiceren via het Internet of Things. Met onze smartphone hebben we de hele wereld op zak. En het mooiste is: het begint pas. De nieuwe mogelijkheden zijn eindeloos en bij KPN zit je erbovenop. Elke dag werk je mee om het leven leuker, vrijer en makkelijker te maken. Voor onze ruim 5 miljoen klanten, voor Nederland en voor jezelf.

Het begint pas

Wil jij aan de basis staan van de nieuwe mogelijkheden? Ontdek hoeveel impact jij kunt hebben alsstagiair Liaison Manager Startupsbij KPN.Die ontdekkingstocht begint bij jouw sollicitatie op de vacature.

Bij vragen, schakel rechtstreeks metLennart Koster via lennart.koster@kpn.com

Goed om te weten:

Stage vanafper direct,voor een minimale periode van 4 maanden(instroom moment is flexibel)

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: KPN ICT Consulting

Locatie: Rotterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages