Stagiair(e) strategische communicatie

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Jij bent masterstudent(e) en vooral geïnteresseerd in strategische communicatie. Wat je tijdens je colleges hebt geleerd, wil je nu in de praktijk brengen. Het liefst op een plek waar je breed ervaring opdoet en eventueel ook je afstudeeronderzoek kunt uitvoeren. Herkenbaar? Kom dan stagelopen bij Berenschot!

Wat je gaat doen als Stagiair strategische communicatie bij Berenschot

Als Stagiair strategische communicatie werk je mee aan diverse communicatievraagstukken voor opdrachtgevers. Denk aan complexe positionerings- en communicatie-uitdagingen, het ontwikkelen of inrichten van communicatieafdelingen en het omgaan met gevoelige kwesties of crises.

Bij Berenschot heb je de mogelijkheid het adviesvak van binnenuit te ontdekken. Je werkt samen met onze adviseurs aan lopende opdrachten en je werkzaamheden zijn divers. Zo ga je aan de slag met het:

 • schrijven van offertes, adviezen en presentaties.
 • uitvoeren van stakeholderanalyses en documentstudies.
 • organiseren van interne bijeenkomsten, events en werksessies voor klanten.
 • ondersteunen bij interviews en meewerken in adviestrajecten.
 • adviseren van ons team over onze ontwikkeling: we leren namelijk ook graag van jou!

Daarnaast kun je ook meewerken aan andere opdrachten binnen de adviesgroep Openbaar Bestuur. Je krijgt bij dit alles uiteraard goede begeleiding van een adviseur met oog voor jouw persoonlijke én vakinhoudelijke ontwikkeling. Wij vinden het namelijk belangrijk dat de stage jou helpt groeien als professional.

Met wie werk je samen?

Met het Strategische communicatie, dat deel uitmaakt van de adviesgroep Openbaar Bestuur. De totale adviesgroep bestaat uit ongeveer zestig professionals die zowel zelfstandig als in teams werken aan vraagstukken op het gebied van bestuurlijke inrichting, crisisbeheersing en strategische communicatie.

Met Berenschotters om je heen kun je rekenen op slimme en een tikkeltje eigenwijze koppen als gezelschap. Met wie het hard werken is én hard lachen op zijn tijd. Onze bedrijfsuitjes en borrels zijn dan ook altijd gezellig, of het nu face-to-face of op afstand is.

Wat neem je mee?

Ambitie, leergierigheid en motivatie. En daarnaast een duidelijke mening over strategische communicatie in de publieke sector. Je wilt nu kijken of je die mening bij moet stellen aan de hand van de praktijk of niet. Verder ben je:

 • student van een relevantie academische opleiding, zoals Communicatiewetenschap of Communicatie & Organisatie.
 • de hele stageperiode van 1 februari tot en met 30 juni 2021 ingeschreven bij een universitaire onderwijsinstelling.
 • een vlotte schrijver met een goed gevoel voor taal.
Wat krijg je van ons?

Berenschot levert al 80 jaar onafhankelijk advies aan de overheid en het bedrijfsleven. We hebben dus de nodige ervaring en met 350 hoogopgeleide medewerkers hebben we ontzettend veel kennis in huis. Kennis die we graag delen, met onze opdrachtgevers én met jou. We durven je dan ook te garanderen dat je tijdens een stage bij ons ontzettend veel leert.

Daarnaast krijg je:

 • een stagevergoeding en leenlaptop
 • een informele werkcultuur met leuke en slimme collega’s.
 • toegang tot ons Stageplusprogramma vol extra trainingen adviesvaardigheden en een adviesopdracht onder begeleiding bij een opdrachtgever.
 • Tot slot is afstuderen ook een optie. De mogelijkheden bespreken we graag aan de hand van jouw concrete onderzoeksvoorstel. Stuur in dat geval je voorstel mee met je brief en cv.
Is dit de stage voor jou?

Verras ons met jouw cv en motivatie vóór 24 december 2020. Mail je sollicitatie naar: Fauzia Zaitouni (HR-adviseur) via f.zaitouni@berenschot.nl . Heb je nog vragen? Mark is senior consultant bij Berenschot en beantwoordt ze graag. Hij is bereikbaar op 06 – 53 28 85 62.

Je hebt gesolliciteerd. En nu?

Onze HR Adviseur Fauzia Zaitouni laat je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking. Zo ja, dan is je gesprek met Mark Weijers en Hendrieneke Bolhaar. Gaat dat goed, dan gaan we zo snel mogelijk over tot een mooi aanbod!

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages