Stagiair(e) datascience publieke domein

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Berenschot zoekt een (master)student met ervaring in datascience die graag zijn/haar kennis en kunde inzet om onze maatschappij een beetje beter te maken. Wil jij maatschappelijke waarde creëren? Maar naast datascience ook jezelf ontplooien tot een goede adviseur die het gesprek weet te voeren met bestuurders en managers? Dan is deze stage iets voor jou!

Waar kom je terecht?

Je gaat aan de slag bij de adviesgroep Bedrijfsvoering, Informatiemanagement & Benchmarking binnen Berenschot, die opereert in verschillende markten, met een focus op openbaar bestuur, zorg, wonen en onderwijs. Te denken valt aan publieke partijen als ziekenhuizen, aanbieders van langdurige zorg, gemeenten, woningcorporaties en onderwijsinstellingen. De adviesgroep bestaat uit circa dertig professionals die zowel zelfstandig als in teams opdrachtgevers adviseren. Opdrachten variëren van strategische vraagstukken tot het ontwikkelen van pragmatische modellen en dashboards.

Berenschot heeft een eigen digitale start-up: slash/berenschot . Een creatief label waarin we op onconventionele wijze onze adviespraktijk verrijken met digitale prototypes. s lash/berenschot richt zich specifiek op de domeinen blockchain en datascience en verrast klanten met prototypes variërend van blockchainapplicaties tot webapps, dashboarding en predictieve modellen.

Jouw profiel

Je bent een ambitieuze wo-student econometrie, operations research, wiskunde, engineering of AI en wilt je verdiepen in de mogelijkheden van datascience voor het publieke domein. Te denken valt aan modellen om de bedrijfsvoering van de zorg, het onderwijs en overheden te verbeteren. Je bent echter niet alleen geïnteresseerd in de analysetechniek, je wilt ook het gesprek voeren met de bestuurders en managers die jouw modellen gaan gebruiken! Daarom heb je interesse in het adviesvak en beschik je logischerwijs over aantoonbare ervaring en affiniteit met datascience.

Verder beschik je over een scherp analytisch vermogen en heb je ervaring met programmeertalen zoals R of Python, en met Machine Learning/AI. Je bent pragmatisch en gedreven, kunt goed zelfstandig werken én samenwerken en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Om stage te kunnen lopen bij Berenschot, moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. De stage duurt vijf tot zes maanden en start in overleg. Afstuderen is een optie, de mogelijkheden bespreken we graag samen verder met je.

Ons aanbod

In overleg met jou formuleren we een onderzoek waarmee we onze opdrachtgevers verder helpen. Vervolgens maken we hiervan een concrete opdracht voor jou. Daarnaast werk je mee in lopende opdrachten. Die werkzaamheden lopen uiteen van meeschrijven aan offertes en rapporten tot het helpen organiseren van bijeenkomsten, en van  het voorbereiden en afnemen van interviews tot het doen van deskresearch en het maken van presentaties. Dit alles gebeurt onder professionele begeleiding van een adviseur van Berenschot, met oog voor jouw persoonlijke én vakinhoudelijke ontwikkeling.

De stage is fulltime en biedt jou de mogelijkheid het adviesvak van binnenuit te leren kennen. Wij bieden je een stagevergoeding, een laptop en een reiskostenvergoeding.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende stage en voldoe je aan het gevraagde profiel? Upload dan je motivatiebrief en curriculum vitae via het online sollicitatieformulier . Mocht je vragen hebben over de functie, neem dan contact op met Ard Kot (datascientist/consultant Digital Prototyping) via 030-2916848 (secretariaat), of via a.kot@berenschot.nl .

Stageplusprogramma

Wil jij nóg meer uit je stage halen? Dan is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het  Stageplusprogramma . Dit programma biedt, als extra bovenop de reguliere stage, trainingen adviesvaardigheden verzorgd door ervaren adviseurs en de (gezamenlijke) verantwoordelijkheid voor een eigen adviesopdracht voor een echte klant. Reflectie, leren en persoonlijke ontwikkeling staan centraal in het plusprogramma. Wil jij graag deelnemen aan het stageplusprogramma? Geef dit dan aan in je motivatiebrief samen met een korte motivatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages