Afstudeerstage Data & Reporting Advisory

Deloitte

Stage informatie

Bedrijf: Deloitte

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau:

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

Wij zijn op zoek naar jou

Strategic Analytics & Reporting is een belangrijk groeigebied binnen Risk Advisory wat diepgaande kennis van Financial Reporting Standards (zoals IFRS, NL GAAP en US GAAP) en Regulatory Reporting Standards (zoals Solvency II en Basel III) combineert met innovatieve expertise op het gebied van Data, Analytics & Technology als ‘enabler’.

Het team bestaat uit energieke jonge en ervaren professionals met specialistische kennis en een kritische houding die buiten de geijkte kaders kunnen denken. Ze staan bekend om hun vakkennis, oplossingsgerichtheid en ondernemende werkhouding en staan regelmatig op congressen, voor de collegezaal en met artikelen in vakbladen. We hebben als doelstelling om dé toonaangevende adviseur te worden van de top van financiële en niet-financiële instellingen op ons kennisdomein.

Jouw functie als afstudeerstagiair binnen STAR


Binnen Strategic Analytics & Reporting is altijd ruimte voor gemotiveerde starters, met affiniteit met ons kennisdomein en relevante opleiding.

Als afstudeer stagiaire combineer je het kennis maken met de praktijk binnen Strategic Analytics & Reporting en voltooi je een voor ons kennisdomein relevante afstudeer scriptie. Als onderdeel van je afstudeerstage bieden wij de mogelijkheid om met enkele opdrachten mee te lopen, zodat je een goede indruk kunt krijgen van de praktijk.

We hebben reeds nagedacht over een aantal scriptie-onderwerpen die momenteel spelen binnen in dit vakgebied. Natuurlijk is er ook ruimte om in overleg tot een eigen invulling te komen.

1. Onderzoek Datamodellering Solvency II rapportages (RADAR)

Probleemstelling: wat is het gemeenschappelijk, genormaliseerde set van gegevens van waaruit de rapportageverplichting voor DNB kan worden ingevuld?

2. Onderzoek leading practices Data-Driven Reporting t.b.v. BCBS #239 compliancy EN BEYOND

Probleemstelling: hoe ziet de optimale data-gedreven rapportageketen eruit en is er een correlatie tussen de keuze van banken over de inrichting van hun keten en de mate waarin de business case ook de voordelen ziet voorbij PERDARR (Principles for Effective Risk Data Aggregation and Risk Reporting)?

  1. Onderzoek praktische mogelijkheden voor Expected Losses model alignment tussen IFRS 9 en Basel III

Probleemstelling: wat zijn de leading practices om IFRS 9 zodanig te implementeren dat de onderliggende gegevens en processen op elkaar aan te sluiten zijn?

3. Onderzoek overeenkomsten en verschillen van de diverse pakketoplossingen voor rapporteren bij banken

Probleemstelling: wat zijn de belangrijkste eisen die gesteld moeten worden aan de rapportagesuites en welke daarvan voldoen het meest aan de criteria? Een onderzoek naar de criteria o.b.v. interviews met klanten en gesprekken met de vendoren en ook intern met onze specialisten om tot een scoring te komen.

4. Onderzoek de belangrijkste verschillen tussen IFRS en Nederlandse Verslaggevingsregels (RJ) en de relatie met informatiewaarde

Probleemstelling: wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de internationale en nationale verslaggevingsregels en waar beïnvloeden deze verschillen de kwaliteitskenmerken van financiële verslaggeving en dus informatiewaarde?

5. Onderzoek de verwachte implicaties van de invoering van nieuwe internationale verslaggevingsregels zoals IFRS 9 (financiële instrumenten), IFRS 15 (opbrengstverantwoording) en IFRS 16 (leasing)

Probleemstelling: wat zijn de belangrijkste verwachte gevolgen van invoering van de nieuwe internationale verslaggevingsregels en waar beïnvloeden deze verschillen de kwaliteitskenmerken van financiële verslaggeving en dus informatiewaarde?

Dit ben jij

Als jij wordt uitgedaagd door bovenstaande afstudeeronderwerpen en voldoet aan onderstaand profiel, maken we graag kennis met jou!

  • Een (bijna) afgeronde universitaire studie in bij voorkeur richting Accountancy, (Bedrijfs-) Economie, Finance, Business Administration, Technische Bedrijfskunde of (Bestuurlijke) Informatica
  • Een (bijna) afgeronde universitaire opleiding, bij voorkeur een studie op het snijvlak van business en IT, zoals Bedrijfskundige Informatica, Computer Science, Bedrijfseconomie (master Information Management) of een meer financieel georiënteerde master opleiding zoals Financiële economie.
  • Je hebt sterke affiniteit met organisatieprocessen, inrichting, finance, accounting en risicomanagement. Daarnaast heb je interesse in Enterprise Data Management, o.a. data modeling, master data, data governance etc., financiële processen en (IT)-systemen
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
  • Je hebt een actieve rol bij studie-, studenten- of sportvereniging
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en professionele uitstraling
  • Je bent analytisch sterk
  • Je bent voor een periode van minimaal 3 maanden fulltime beschikbaar

Risk Advisory bij Deloitte

Binnen Risk Advisory zijn ongeveer 500 professionals met uiteenlopende achtergronden actief. We onderscheiden hierin 3 competenties; Governance Risk en Regulation, Control Transformation & Assurance en Cyber Security. Binnen deze 3 competenties werken o.a. data analisten, forensisch onderzoekers, IT auditors, internal auditors, financial risk consultants, en security specialisten. Ieder is gespecialiseerd in zijn eigen vakgebied en hierdoor kan men elkaar uitstekend aanvullen. Teams zijn dan ook regelmatig samengesteld op basis van de verschillende competenties. Onze dienstverlening wordt hoofdzakelijk ondersteund vanuit het kantoor in Amsterdam.

Carrierepad

Als afstudeerstagiair bieden wij voldoende mogelijkheden om, na het afronden van je studie, te starten als consultant. Je start zo snel mogelijk op projecten, waarbij je ervaren collega’s ondersteund en er volop ruimte is voor jouw eigen inbreng. Op deze manier word je betrokken bij verschillende werkzaamheden en krijg je meteen verantwoordelijkheid. Naast het ontwikkelen van inhoudelijke kennis en algemene vaardigheden krijg je volop de kans om te ontdekken waar je interesses liggen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijke vlak. Je kan voor meerdere klanten tegelijkertijd werken aan opdrachten waarbij je werkzaamheden bestaan uit het voorbereiden van presentaties, interviews afnemen bij klanten, het uitvoeren van een analyse dan wel het opstellen van een organisatie blauwdruk of de vastlegging in een rapportage. Ook kan het zijn dat je op basis van aangeleverde informatie processen in kaart brengt en betrokken wordt bij offertetrajecten.

Denk jij dat je je staande kan houden in deze dynamiek en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort kan dragen? Bekijk dan snel het profiel waar wij naar op zoek zijn!

Word jij uitgedaagd door deze functie?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking. Klik op onderstaande button en vul je gegevens in.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Voor vragen over deze vacature kun je bellen met Elise Guit op telefoonnummer 088-2888780.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Deloitte

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages