Scriptant Deal & Growth Strategy

Bedrijf
Locatie
Amstelveen
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

De functie

Deal & Growth is een gespecialiseerd team binnen de strategie afdeling van KPMG dat private-equity partijen of corporates adviseert omtrent overnames, investeringen en strategische vraagstukken. Bij overnames helpen we onze klanten bij het evalueren van de aantrekkelijkheid van een target. Strategische vraagstukken waarbij wij onze klanten adviseren zijn bijvoorbeeld het betreden van een nieuwe markt, het analyseren van groei mogelijkheden of het definiëren van de strategie. De projecten waaraan wij werken hebben een grote impact op de bedrijfsvoering en daarom werken wij veelal samen met investment directors en C-level executives. Onze projecten hebben doorgaans een korte doorlooptijd van 3-5 weken en zijn compleet verschillend qua industrie, vraagstuk en team samenstelling. Hierdoor ontwikkelen onze consultants zich in korte tijd tot een allround strategie consultant met daarnaast veel M&A-kennis. Spreekt dit jou aan en lijkt het je wat om tijdens het schrijven van jouw scriptie onderdeel uit te maken van ons team? Dan is deze stage jou op het lijf geschreven.
 
Jij draagt bij aan het succes
Deal & Growth maakt onderdeel uit van een wereldwijd netwerk van ruim 5.000 transactie- en strategiespecialisten binnen KPMG. Het geheim van ons succes? Een combinatie van een aantal essentiële ingrediënten: een gemotiveerd team van professionals, hoge standaarden, onafhankelijkheid en creatieve oplossingen.
 
Bekijk meer informatie over onze afdeling Deal & Growth.

Het profiel

Wat verwachten wij van jou?
Jij beschikt over een combinatie van strategisch inzicht en analytische, commerciële en persoonlijke vaardigheden. Daardoor kun je snel ingewikkelde processen doorgronden en klanten advies geven waar ze mee geholpen zijn. Hoe uitdagend een situatie ook is, jij houdt je rug recht en een glimlach op je gezicht. Want naast je gedrevenheid, beschik je over een gezonde dosis humor!
 
En verder:
 

  • Ben je een gemotiveerde universitaire student in de scriptiefase van je master, bij voorkeur met een financiële of bèta studie. Je dient minimaal drie maanden full-time beschikbaar te zijn.
  • Ben je communicatief vaardig in zowel de Nederlandse als de Engelse taal (mondeling en schriftelijk).
  • Heb je een uitgesproken interesse in strategische, financiële vraagstukken.  
  • Startdatum en begeleidingstraject worden in overleg met jou bepaald.

Ons aanbod

Optelsom van talenten
In een eeuw zijn we uitgegroeid van één Nederlands kantoor tot een organisatie met ruim 170.000 gedreven professionals wereldwijd. Die jou inspireren het beste uit jezelf te halen. Voor ieder project brengen we hiervoor de ideale combinatie van talenten samen. En daarbij maken we geen onderscheid op grond van geslacht, leeftijd, culturele achtergrond, seksuele geaardheid of arbeidsbeperking. Iedereen is welkom, zolang je maar samen met ons je schouders eronder zet, veranderingen waarmaakt, je talenten ontplooit en succes viert. Uiteraard met alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en je eigen carrière vorm te geven.

Wat kun je van ons verwachten?
We bieden je de mogelijkheid om het netwerk van KPMG te gebruiken voor jouw onderzoek (bijvoorbeeld middels het afnemen van interviews). Je zal tijdens jouw onderzoek onderdeel zijn het Deal & Growth team, de mogelijkheid krijgen mee te werken aan een project en worden begeleid door professionals van de afdeling, die dagelijks met jouw onderwerp te maken hebben. Daarnaast krijg je als scriptant een stagevergoeding.

 

Meer informatie en solliciteren

De eerste stap in onze sollicitatieprocedure is het doorlopen van onze KPMG Talent Pitch. We sturen je een bevestigingsmail met een link die je naar het platform leidt. In deze online experience geven we je een realistisch beeld van hoe het is om bij KPMG te werken, en zullen we met behulp van online testen en games verder onderzoeken in welke mate jouw profiel een goede match is met de rol waarop je hebt gesolliciteerd. Ook komt jouw motivatie aan de orde, je hoeft in eerste instantie dus geen motivatiebrief te uploaden, maar alleen jouw CV. Aan het einde van de experience krijg je direct een deel van je resultaten teruggekoppeld!

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages