Scriptant Business Intelligence

Bedrijf
Locatie
Amstelveen
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

De functie

Voor de afdeling Business Intelligence (BI) zijn wij op zoek naar scriptanten. Het Business Intelligence team, onderdeel van de Data & Analytics unit, houdt zich bezig met het vertalen van business vraagstukken naar data en andersom. Wij zorgen ervoor dat de juiste data bij de juiste persoon komt, op het juiste moment, op de juiste plaats en met de juiste context. Welke data heb je nodig, hoe kun je deze het beste combineren, analyseren en  de resultaten presenteren aan de business zijn typische vraagstukken die wij beantwoorden? Hiervoor gebruiken we verschillende tooling en expertises, zoals SQL en Python, PowerBI, Qlik Sense en de Microsoft stack.
Doordat data het middelpunt is van BI kun je je scriptie binnen verschillende vlakken schrijven. Je kunt zelf onderwerpen aanleveren of een onderwerp baseren op onderstaande suggesties:

Data Literacy/data-driven cultuur
Met de enorme hoeveelheden beschikbare data binnen organisaties is de drang naar meer data-gedreven werken sterk toegenomen als onderdeel van de digitale transformatie agenda. Hierbij wordt data een onderdeel van elk besluitvormingsproces. Hoewel veel bedrijven momenteel vooral de focus leggen op het technische aspect van de digitale transformatie (implementeren van een data lake, toepassen van AI technologieën etc.), is het inrichten van de juiste data-gedreven cultuur essentieel om als organisatie effectief om te kunnen gaan met de technologische mogelijkheden. Dit betekent dat iedereen binnen de organisatie meer ‘data literate’ moet worden en er een gemeenschappelijke taal dient te ontstaan die iedereen begrijpt en spreekt: data. Voorbeelden van vraagstukken hierin zijn: hoe een data-gedreven cultuur te bewerkstellingen? Wat zijn belangrijke factoren om succesvol data-driven te worden? Kunnen we de impact van de implementatie van een data-driven cultuur meten in de vorm van bedrijfsresultaten of ROI? Hoe wordt iemand data literate? En hoe kan het data literacy level van medewerkers gemeten worden?
Data&Analytics Convergence
De voorschrijvende en voorspellende onderwerpen van Big Data, Data discovery en Data science zullen steeds meer samensmelten met beschrijvende onderwerpen als Data management en Business Intelligence. Historisch gezien zijn deze onderwerpen sterk gescheiden, door een verscheidenheid aan type gebruikers, tools en competenties. Maar de huidige ontwikkelingen (machine intelligence, big data  indexing en engine-to-engine integration) geven ruimte om complexe materie makkelijker en meer toegankelijk te maken voor eindgebruikers. Hoe gaan en kunnen complexe big data sets en analytics geïntegreerd worden in standaard applicaties? 

Search & Voice
Conversational analytics is een technologie met spraak als input en bevat natural language querying, processing en generation. Vervolgens wordt dit omgezet in data, zoals bij de meer bekende data analyse van dit moment. Denk hierbij ook aan chatbots. Dit gaat verder dan Web analytics die een bepaalde ratio van voorkomende woorden kan laten zien. Conversational analytics kan achterhalen wat een gebruiker daadwerkelijk heeft gezegd. Dit is een unieke manier van communicatie met apparaten en werkt samen met Internet of Things. En brengt vervolgens nieuwe mogelijkheden en toepassingen in het dagelijks leven met zich mee met tegelijkertijd nieuwe vragen. Bijvoorbeeld: Hoe gaat Artificial Intelligence de interpretatie van data veranderen?
 

Het profiel

 

Wil jij jouw scriptie schrijven bij KPMG en specifiek bij  Business Intelligence Ben jij een enthousiaste scriptant die onderzoek wil doen naar actuele data-vraagstukken en overweeg je na je afstuderen een adviesfunctie op dit gebied? Dan maken we graag kennis met je!

Wie ben jij? 
Je zit in het (voor)laatste jaar van je academische opleiding, bijvoorbeeld  (Business) Information Management, (Technische) Bedrijfskunde, Software Engineering, Artificial Intelligence, Data Science, Data Analytics, Business Information Systems of een andere technische studie. Je bent gedreven, hebt affiniteit met IT en op een gezonde manier ambitieus in alles wat je doet. Daarnaast:

  • Ben je een absolute teamplayer met een kritische, leergierige en professionele houding die goed in staat is zelfstandig te werken.
  • Beschik je over een analytisch vermogen en ondernemersmentaliteit en je bent assertief, flexibel en initiatiefrijk.
  • Staat het leveren van kwalitatief goed werk hoog in het vaandel bij jou.
  • Beheers je Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift.

Ons aanbod

Optelsom van talenten
In een eeuw zijn we uitgegroeid van één Nederlands kantoor tot een organisatie met ruim 170.000 gedreven professionals wereldwijd. Die jou inspireren het beste uit jezelf te halen. Voor ieder project brengen we hiervoor de ideale combinatie van talenten samen. En daarbij maken we geen onderscheid op grond van geslacht, leeftijd, culturele achtergrond, seksuele geaardheid of arbeidsbeperking. Iedereen is welkom, zolang je maar samen met ons je schouders eronder zet, veranderingen waar maakt, je talenten ontplooit en succes viert. Uiteraard met alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en je eigen carrière vorm te geven. 

Wat kun je van ons verwachten?
We bieden je de mogelijkheid om het netwerk van KPMG te gebruiken voor jouw onderzoek (bijvoorbeeld middels het afnemen van interviews). Je zal tijdens jouw onderzoek onderdeel zijn van het Data Analytics team en worden begeleid door professionals van de afdeling, die dagelijks met jouw onderwerp te maken hebben. Ook krijg je als stagiair een stagevergoeding en zal je gedurende jouw onderzoek toegang krijgen tot een laptop van de zaak.
 

Meer informatie en solliciteren

Investeer in jezelf. Kom bij KPMG.
Wil jij bijdragen aan de technologische toekomst van internationale organisaties? Maak samen met ons het verschil! Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en kansen die wij je kunnen bieden.

Meer informatie en solliciteren
De eerste stap in onze sollicitatieprocedure is het doorlopen van onze KPMG Talent Pitch. We sturen je een bevestigingsmail met een link die je naar het platform leidt. In deze online experience geven we je een realistisch beeld van hoe het is om bij KPMG te werken, en zullen we met behulp van online testen en games verder onderzoeken in welke mate jouw profiel een goede match is met de rol waarop je hebt gesolliciteerd. Ook komt jouw motivatie aan de orde, je hoeft in eerste instantie dus geen motivatiebrief te uploaden, maar alleen jouw CV. Aan het einde van de experience krijg je direct een deel van je resultaten terug gekoppeld!

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Margot van der Bijl, HR Recruitment (vanderbijl.Margot@kpmg.nl).
 

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages