Stagiair(e) energietransitie

Berenschot

Stage informatie

Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Marktconform

Solliciteren
Deze stage is niet meer vacant

Berenschot zoekt per 1 februari 2019 een masterstudent energietransitie. Heb je altijd al willen werken aan de versnelling van de energietransitie in de fysieke leefomgeving? En ben je ambitieus en nieuwsgierig naar het vak als adviseur bij een gerenommeerd organisatieadviesbureau? Dan is deze stage iets voor jou! 

Waar kom je terecht?

Als stagiair(e) ga je aan de slag bij de adviesgroep Besturen en Samenwerken Fysieke Omgeving, waar circa twintig adviseurs uiteenlopende opdrachten uitvoeren in het fysieke domein. Denk aan alliantievorming, stakeholdermanagement, verandertrajecten, evaluaties, procesbegeleiding, beleidsonderzoeken, en visie- en strategieontwikkeling. Dit doen we onder meer voor de ministeries van EZK en IenW, provincies, gemeenten, netwerkbedrijven en uitvoeringsorganisaties (zoals Rijkswaterstaat, ProRail, Enexis), waterschappen en publiek-private samenwerkingsorganisaties.

Op het gebied van de energietransitie beschikken wij over brede sectorkennis die we combineren met onze kennis van en ervaring in de fysieke leefomgeving. Door de koppeling van deze twee markten ontstaan verrassende inzichten en effectieve handelingsperspectieven voor klanten. Momenteel ontwikkelen wij regionale energiestrategieën voor samenwerkende gemeenten en netwerkbedrijven, ondersteunen ProRail bij hun positionering in de energietransitie, ontwikkelen actieplannen voor CO2-reductie in het verkeer en organiseren ruimtelijke ateliers en leerprogramma’s voor gemeenten. Zie onze website voor meer informatie over wat wij doen op het gebied van energietransitie.

Wat ga je doen?

Als stagiair leer je het adviesvak van binnenuit kennen, waarbij reflectie, leren en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Je werkt mee in lopende opdrachten, helpt bij het schrijven van offertes en het organiseren van markt- en interne acties. Je wordt intensief begeleid door een adviseur van Berenschot die je ondersteunt in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën. Vanzelfsprekend kijken wij altijd naar de opties om je zo veel mogelijk eigen verantwoordelijkheid te laten nemen. Dus daar waar opdrachten dat toelaten, lever je ook daadwerkelijk een bijdrage aan onze producten en resultaten.

Tevens kun je participeren in het Stageplusprogramma van Berenschot. Dit programma biedt, bovenop de reguliere stage, trainingen adviesvaardigheden verzorgd door ervaren adviseurs en de (gezamenlijke) verantwoordelijkheid voor een eigen adviesopdracht, voor een echte klant. Reflectie, leren en persoonlijke ontwikkeling staan centraal in het plusprogramma. Zie de Berenschot website voor meer informatie. Wil jij graag deelnemen aan het plusprogramma? Geef dit dan aan in je motivatiebrief samen met een korte motivatie.

Jouw profiel

Je hebt inhoudelijke interesse in en kennis van beleids- en samenwerkingsvraagstukken rond de energietransitie en je kent het krachtenveld in het openbaar bestuur en de energiesector. Ook ben je bovengemiddeld gemotiveerd om het adviesvak te leren. Verder ben je ambitieus, enthousiast, scherp, ondernemend, communicatief vaardig en maatschappelijk betrokken. Je beschikt over veel inlevingsvermogen en neemt je verantwoordelijkheid. Tot slot kun je helder en gestructureerd rapporteren.

De stage duurt vijf maanden (februari t/m juni 2019) en is fulltime, met uitzondering van enkele verplichte uren voor je studie. Om stage te kunnen lopen bij Berenschot, moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. Berenschot biedt een marktconforme stagevergoeding, een laptop en indien nodig een OV-kaart. Afstuderen bij ons is een optie, de mogelijkheden van een scriptie bespreken we graag samen verder met je.

Interesse?

Spreekt deze stage je aan? Upload dan uiterlijk zondag 25 november 2018 jouw motivatiebrief, cv en cijferlijst via het online sollicitatieformulier t.a.v. Bram Brouwer, managing director. De sollicitatiegesprekken vinden plaats van 28 november t/m 7 december. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dominique Reumkens, consultant, 06 138 249 71. Hij vertelt je graag meer over de stage. Of kijk op de site van Berenschot onder Fysieke leefomgeving.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Marktconform

Solliciteren

Meer stages

Stages