Stagiair(e) economie en energietransitie

Berenschot

Stage informatie

Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

Berenschot zoekt per 1 oktober 2018 een masterstudent die de economische impact van de energietransitie op regio’s in Nederland onderzoekt. Ben jij inhoudelijk geïnteresseerd in beleids- en samenwerkingsvraagstukken op dit vlak? En ben je ambitieus en nieuwsgierig naar het vak als adviseur bij een gerenommeerd organisatieadviesbureau? Dan is deze stage iets voor jou!

Waar kom je terecht?

Als stagiair ga je aan de slag bij de adviesgroep Besturen en Samenwerken Fysieke Omgeving, waar circa twintig adviseurs uiteenlopende opdrachten uitvoeren in het fysieke domein. Denk aan alliantievorming, stakeholdermanagement, verandertrajecten, evaluaties, procesbegeleiding, beleidsonderzoeken, en visie- en strategieontwikkeling. Dit doen we onder meer voor de ministeries van EZK en IenW, provincies, gemeenten, netwerkbedrijven en uitvoeringsorganisaties (zoals Rijkswaterstaat, ProRail, Enexis), waterschappen en publiek-private samenwerkingsorganisaties.

Vanuit de sector Economie werken we aan uiteenlopende projecten rondom regionaal-economische ontwikkeling. We verbinden onze economische sectorkennis aan uiteenlopende opgaven in de fysieke leefomgeving, waaronder ruimtelijke ontwikkeling, mobiliteit en de energietransitie. Hierdoor ontstaan verrassende inzichten en effectieve handelingsperspectieven voor klanten.

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met een onderzoek naar de economische impact van de energietransitie op regio’s in Nederland. Hoe pakt deze grote maatschappelijke opgave uit voor de werkgelegenheid, de concurrentiekracht en het verdienvermogen? En hoe varieert deze impact tussen regio’s?

Daarnaast krijg je de mogelijkheid het adviesvak van binnenuit te leren kennen. Je werkt mee in lopende opdrachten, helpt bij het schrijven van offertes en de organisatie van markt- en interne acties. Je wordt intensief begeleid door een adviseur van Berenschot die je ondersteunt in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën. Vanzelfsprekend kijken wij altijd naar de opties om je zo veel mogelijk eigen verantwoordelijkheid te laten nemen. Dus daar waar opdrachten dat toelaten, lever je ook daadwerkelijk een bijdrage aan onze producten en resultaten.

Verder participeer je in het  Stageplusprogramma  van Berenschot. Dit programma biedt extra trainingen in adviesvaardigheden en de (gezamenlijke) verantwoordelijkheid voor een eigen adviesopdracht, voor een echte klant. Reflectie, leren en persoonlijke ontwikkeling staan hierbij centraal.

Jouw profiel

Je bent bezig met je master economische geografie, (milieu-) economie of een aanverwante masteropleiding. Je bent inhoudelijk geïnteresseerd in beleids- en samenwerkingsvraagstukken rond economische ontwikkeling en de energietransitie en kent het krachtenveld in het openbaar bestuur. Ook ben je bovengemiddeld gemotiveerd om het adviesvak te leren. Verder ben je ambitieus, enthousiast, scherp, ondernemend, communicatief vaardig en maatschappelijk betrokken. Je beschikt over veel inlevingsvermogen en neemt je verantwoordelijkheid. Tot slot kun je helder en gestructureerd rapporteren.

Ons aanbod

De stage duurt vijf maanden (oktober 2018 t/m februari 2019) en is fulltime, met uitzondering van enkele verplichte uren voor je studie. Om stage te kunnen lopen bij Berenschot, moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. Berenschot biedt een marktconforme stagevergoeding, een laptop en indien nodig een OV-kaart. Afstuderen bij ons is een optie, de mogelijkheden van een scriptie bespreken we graag samen verder met je.

Interesse?

Spreekt deze stage je aan? Upload dan uiterlijk woensdag 12 september 2018 jouw motivatiebrief, cv en cijferlijst via het online sollicitatieformulier (t.a.v. Bram Brouwer, managing director). De sollicitatiegesprekken vinden plaats van 13 tot en met 21 september. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ralph Kohlmann (sectorleider Economie) via 06 55 364 853. Of kijk onder de  sector Economie .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages