Scriptant Sports Analytics

KPMG

Stage informatie

Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

De functie

Help organisaties in de sportsector te transformeren met behulp van Data!
Bedrijven die waarde uit technologie weten te halen, lopen steeds verder voorop ten opzichte van de bedrijven die achterblijven op deze agenda. De toegevoegde waarde van data & analytics is ook gezien in de sportsector. Het Belgische voetbalelftal maakte gebruik van databureau SciSports tijdens het WK, KPMG is data partner van de wielerploeg Team Sunweb en helpt de Johan Cruijff ArenA om in 2020 het meest innovatieve stadion in de wereld te zijn. Slechts enkele praktijkvoorbeelden van Sports Analytics.
Bij KPMG combineren we onze business ervaring met cutting-edge data en analytics skills om onze klanten verder te helpen met het groeien van hun business, het beheersen van risico’s, het verbeteren van performance of het reduceren van kosten.

Krijg naast het schrijven van jouw scriptie een kijkje in de keuken
Het team van KPMG Sports Analytics kenmerkt zich door jonge enthousiaste en ambitieuze professionals die jou begeleiden om jezelf te ontwikkelen. Als scriptant ben je volwaardig onderdeel van het Sports Analytics team. Je neemt ook kennis van opdrachten die bijzonder complex van aard zijn en veel impact hebben binnen maar ook buiten de organisatie. Hierbij komt het regelmatig voor dat we creatieve oplossingen aandragen die niet altijd voor de hand liggen.
We zijn op zoek naar getalenteerde studenten die een actueel en relevant onderzoek willen uitvoeren binnen Sports Analytics. 
 

Het profiel

Wie ben jij?
Je hebt een passie voor sport en affiniteit met vraagstukken rondom data & analytics, zoals sensor technology, virtual reality, platforms, machine learning en player performance.
Tijdens je studie heb je laten zien dat je beschikt over een ondernemersmentaliteit die zich uit door nevenactiviteiten, topsportervaring, internationale ervaring, een relevante bijbaan, of het opzetten van een eigen bedrijf. Je houdt van netwerken, werkt graag in teamverband en je vindt het belangrijk om (klant)relaties op te bouwen. Verder:

  • Zit je in het (voor)laatste jaar van jouw academische studie, bij voorkeur op het gebied van computer science, (technische) bedrijfskunde, AI of gerelateerde studies.
  • Heb je een creatieve geest en denk je buiten de kaders.
  • Beschikt je over een analytisch vermogen en ben je assertief, flexibel en initiatiefrijk.
  • Je bent communicatief sterk in zowel de Nederlandse als de Engelse taal (mondeling en schriftelijk).

Ons aanbod

(Internationaal) sportnetwerk
Het internationale sportnetwerk van KPMG bestaat uit meer dan 50 partners en 1000 consultants van kantoren over de hele wereld die samenwerken met sportklanten. We beschikken over unieke kennis van de sportindustrie, leveren oplossingen op maat en hebben een multidisciplinair team.
We werken o.a. voor:

  • Corporaties, start-ups en sportmerken;
  • Clubs, liga’s en bonden;
  • Overheidsentiteiten en gemeenten;
  • Stadions en grote organisatoren van evenementen.

We inspireren jou het beste uit jezelf te halen. Uiteraard met alle ruimte om je talenten te ontplooien en je eigen carrière vorm te geven. 

Wat kun je van ons verwachten?
We bieden je de mogelijkheid om het (internationale) netwerk van KPMG te gebruiken voor jouw onderzoek (bijvoorbeeld middels het afnemen van interviews). Je zal tijdens jouw onderzoek onderdeel zijn van het Sports Analytics team en worden begeleid door professionals van de afdeling, die dagelijks met jouw onderwerp te maken hebben. Ook krijg je als stagiair een stagevergoeding en zal je gedurende jouw onderzoek toegang krijgen tot een laptop van de zaak.
 

Meer informatie en solliciteren

De eerste stap in onze sollicitatieprocedure is het doorlopen van onze KPMG Talent Pitch. We sturen je een bevestigingsmail met een link die je naar het platform leidt. In deze online experience geven we je een realistisch beeld van hoe het is om bij KPMG te werken, en zullen we met behulp van online testen en games verder onderzoeken in welke mate jouw profiel een goede match is met de rol waarop je hebt gesolliciteerd. Ook komt jouw motivatie aan de orde, je hoeft in eerste instantie dus geen motivatiebrief te uploaden, maar alleen jouw CV. Aan het einde van de experience krijg je direct een deel van je resultaten terug gekoppeld!
 
Direct solliciteren? Klik dan op onderstaande 'solliciteer' button.
 

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages