Stagiair(e) energie en ruimte

Berenschot

Stage informatie

Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

Berenschot zoekt per 1 oktober 2018 een masterstudent energie en ruimte. Heb je altijd al willen werken aan de versnelling van de energietransitie in de fysieke leefomgeving? En ben je ambitieus en nieuwsgierig naar het vak als adviseur bij een gerenommeerd organisatieadviesbureau? Dan is deze stage iets voor jou!

Waar kom je terecht?

Als stagiair ga je aan de slag bij de adviesgroep Besturen en Samenwerken Fysieke Omgeving, waar circa twintig adviseurs uiteenlopende opdrachten uitvoeren in het fysieke domein. Denk aan alliantievorming, stakeholdermanagement, verandertrajecten, evaluaties, procesbegeleiding, beleidsonderzoeken, en visie- en strategieontwikkeling. Dit doen we onder meer voor de ministeries van EZK en IenW, provincies, gemeenten, netwerkbedrijven en uitvoeringsorganisaties (zoals Rijkswaterstaat, ProRail, Enexis), waterschappen en publiek-private samenwerkingsorganisaties.

Op het gebied van de energietransitie koppelen we onze brede sectorkennis aan onze kennis en ervaring in de fysieke leefomgeving. Hierdoor ontstaan er verrassende inzichten en effectieve handelingsperspectieven voor klanten. Momenteel ontwikkelen we regionale energiestrategieën voor samenwerkende gemeenten en netwerkbedrijven, ondersteunen we ProRail met hun positionering in de energietransitie, ontwikkelen we actieplannen voor CO 2 -reductie in het verkeer en organiseren we ruimtelijke ateliers en leerprogramma’s voor gemeenten.

Wat ga je doen?

Als stagiair krijg je de mogelijkheid het adviesvak van binnenuit te leren kennen. Je werkt mee in lopende opdrachten, helpt bij het schrijven van offertes en de organisatie van markt- en interne acties. Je wordt intensief begeleid door een adviseur van Berenschot die je ondersteunt in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën. Vanzelfsprekend kijken wij altijd naar de opties om je zo veel mogelijk eigen verantwoordelijkheid te laten nemen. Dus daar waar opdrachten dat toelaten, lever je ook daadwerkelijk een bijdrage aan onze producten en resultaten.

Verder participeer je in het Stageplusprogramma van Berenschot. Dit programma biedt extra trainingen in adviesvaardigheden en de (gezamenlijke) verantwoordelijkheid voor een eigen adviesopdracht, voor een echte klant. Reflectie, leren en persoonlijke ontwikkeling staan hierbij centraal.

Jouw profiel

Je bent bezig met je masteropleiding, beschikt over inhoudelijke interesse in en kennis van beleids- en samenwerkingsvraagstukken rond de energietransitie en kent het krachtenveld in het openbaar bestuur en de energiesector. Ook ben je bovengemiddeld gemotiveerd om het adviesvak te leren. Verder ben je ambitieus, enthousiast, scherp, ondernemend, communicatief vaardig en maatschappelijk betrokken. Je beschikt over veel inlevingsvermogen en neemt je verantwoordelijkheid. Tot slot kun je helder en gestructureerd rapporteren.

De stage duurt vijf maanden (oktober 2018 t/m februari 2019) en is fulltime, met uitzondering van enkele verplichte uren voor je studie. Om stage te kunnen lopen bij Berenschot, moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. Berenschot biedt een marktconforme stagevergoeding, een laptop en indien nodig een OV-kaart. Afstuderen bij ons is een optie, de mogelijkheden van een scriptie bespreken we graag samen verder met je.

Interesse?

Spreekt deze stage je aan? Upload dan uiterlijk woensdag 12 september 2018 jouw motivatiebrief, cv en cijferlijst via het online sollicitatieformulier (t.a.v. Bram Brouwer, managing director). De sollicitatiegesprekken vinden plaats van 13 tot en met 21 september. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dominique Reumkens (consultant) via 06 138 249 71. Of kijk onder Fysieke leefomgeving .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages