Scriptant IT Advisory – The impact of Industry 4.0 on ERP

KPMG

Stage informatie

Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

De functie

In de afgelopen jaren is de IT-agenda steeds omvangrijker en complexer geworden. De aantrekkende economie zorgt ervoor dat organisaties weer nieuwe initiatieven nemen en oog hebben voor de mogelijkheden die de nieuwe technologieën bieden. In tijden van verandering is het niet alleen belangrijk om op de kosten te letten, maar tevens om de complexiteit te reduceren. Zodat je als organisatie wendbaar bent en eenvoudig in kan spelen op diverse ontwikkelingen.
Het is zaak om de behoefte die in de business leeft te vertalen naar relevante IT-toepassingen. Daar ondersteunt KPMG in. De specialisten van KPMG Management Consulting (unit Enterprise Solutions) opereren vanuit een wereldwijd netwerk en kent een dynamische, veelzijdige werkomgeving met een open- en ondernemende cultuur. We geven een objectief advies en begeleiden organisatie bij optimalisaties, (her)inrichting en bij strategische vraagstukken op het snijvlak tussen business en IT.
 
De vierde industriële revolutie (Industry 4.0) heeft zich aangediend. Industry 4.0 is de trend waarin automatisering en data uitwisseling in productie omgevingen worden geïmplementeerd zodanig dat efficiënter geproduceerd kan worden en bijvoorbeeld massa productie van klant specifieke producten mogelijk wordt. Industry 4.0 combineert technologieën als Internet of Things, Cloud, Robots, Cyber security, Sensors and Big Data om een “smart factory” te creëren.
De meeste organisaties steunen nog altijd op grote ERP systemen voor productie processen. Hoe past Industry 4.0 in dit plaatje? Hoe dient ERP anders te worden ingericht of geïmplementeerd om de beloftes van Industry 4.0 te realiseren? Hoe zorgen we ervoor dat ERP niet de bottleneck in het proces wordt, maar de enabler?
 
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste scriptant met ambitie die zijn afstudeerscriptie wil schrijven over ‘The impact of Industry 4.0 on ERP’.

Uiteraard kan je zelf richting geven aan de formulering en afbakening van het onderzoeksgebied.
Het schrijven van je scriptie bij KPMG is de ideale kans om ons team, het werkveld en onze oplossingen beter te leren kennen. Ook leren we jou graag beter kennen, we betrekken je daarom graag bij lopende adviesopdrachten die aansluiten bij jouw onderzoek en kunnen je introduceren bij klantcontacten.
 
Wil jij jouw scriptie schrijven bij KPMG Management Consulting en specifiek bij de Enterprise solutions unit? Ben jij een enthousiaste scriptant die onderzoek wil doen naar actuele IT-vraagstukken en overweeg je na je afstuderen een adviesfunctie op dit gebied? Dan maken we graag kennis met jou!

Het profiel

  • Je zit in het (voor)laatste jaar van je (post)academische opleiding, bijvoorbeeld  information management, (technische) bedrijfskunde, business & IT of een andere technische studie.
  • Je bent gedreven en op een gezonde manier ambitieus in alles wat je doet.
  • Je bent een doorpakker en hebt een proactieve instelling.
  • Je hebt een kritische, leergierige en professionele houding en je bent goed in staat om zelfstandig te werken.
  • Het leveren van kwalitatief goed werk staat bij je hoog in het vaandel.
  • Je hebt interesse in de wereld om je heen en bent maatschappelijk betrokken.
  • Als collega ben je betrokken en enthousiast en je beschikt over een gezonde dosis aan relativeringsvermogen en zelfreflectie.

Startdatum wordt bepaald in overleg

Ons aanbod

KPMG Nederland maakt deel uit van het internationale KPMG-netwerk, wereldwijd toonaangevend in Audit, Tax en Advisory. Met een heldere visie, sterke waarden en gedreven mensen willen we onze solide positie verder verstevigen. Wij zijn ambitieus, deskundig en internationaal georiënteerd.
 
KPMG is een internationaal netwerk van bedrijven met persoonlijke aandacht voor medewerkers.  We hebben een sterke marktpositie. Onze mensen werken dagelijks intensief samen in een prettige en stimulerende omgeving voor aansprekende cliënten.
Persoonlijke ontwikkeling staat centraal bij KPMG. Met gerichte training, opleiding en coaching helpen we onze medewerkers te excelleren en het beste uit zichzelf te halen.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de verantwoordelijke recruiter.
Direct solliciteren? Klik dan op de 'solliciteer' button.
 
Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages