Scriptant IT Sourcing Advisory

KPMG

Stage informatie

Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

De functie

Onderzoek actuele IT sourcing trends en breng de nieuwste inzichten naar onze klanten als onderdeel van ons IT sourcing team!

KPMG IT Sourcing Advisory gaat samen met haar klanten de uitdaging aan om hun organisaties concurrerend te laten zijn in een globaliserende en veranderende markt. Wij ondersteunen wereldwijd profit- en non-profitorganisaties bij de optimalisatie en transformatie van de IT functie en hun interne en externe leveranciers. Van strategie, selectie en governance tot implementatie en transformatie. Hierbij ligt de focus op het ontwikkelen van de IT organisatie inrichting, processen, systemen en procedures om onze klanten in staat te stellen samen met IT leveranciers waarde te creëren.

Door toepassing van nieuwe technologieën en een toenemende verwevenheid van IT en business neemt de complexiteit toe. Dit vergoot de noodzaak om juiste keuzes te maken ten aanzien van het type IT leverancier(s) en dienstverlening. IT sourcing is hierbij van strategisch belang. Wil jij onderzoek doen naar innovaties, trends en uitdagingen in het huidige werkveld van IT sourcing? En meteen met ons mee kijken in wat we doen voor onze klanten? Kom dan je Master Thesis schrijven bij KPMG!

Je kunt aan de slag met één van de volgende onderzoeksvragen:
 

  • IT sourcing strategie: In afgelopen jaren was kostenreductie de voornaamste reden om IT activiteiten uit te besteden. Mede door nieuwe technologieën, robotisering en geopolitieke en economische veranderingen zijn afgelopen jaren kwaliteitsaspecten van groter belang. De vraag ontstaat ‘Wat is de impact van technologische en economische veranderingen binnen de klantomgeving op “traditionele” IT sourcing strategieën zoals near/off-shoring en Managed Service Outsourcing? Blijven deze strategieën voor onze klanten in de toekomst nog relevant?
  • IT selectie strategie: Binnen de markt worden verschillende selectie methoden gehanteerd zoals Traditioneel (RfI, RfP), Outcome Based, Vested, Best Value. Elk van deze methoden kent zijn eigen voordelen maar hoe geschikt elke methode is hangt af van de klantsituatie, de toegepaste technologie en aangeboden dienstverlening. Zodoende ontstaat de vraag ‘Welke selectiemethode kan wanneer het beste door onze klanten gehanteerd worden, rekening houdend met ontwikkelingen in de klantomgeving?

 
Wil jij jouw scriptie schrijven binnen dit dynamische werkveld? Heb je misschien zelf een interessant onderwerp? Overweeg je een adviesfunctie op het vlak van IT sourcing, digitale transformaties, verander management, procurement en business optimalisatie? Dan maken we graag kennis met jou!

 

Het profiel

Optelsom van talenten
In een eeuw zijn we uitgegroeid van één Nederlands kantoor tot een organisatie met ruim 170.000 gedreven professionals wereldwijd. Die jou inspireren het beste uit jezelf te halen. Voor ieder project brengen we hiervoor de ideale combinatie van talenten samen. Iedereen is welkom, zolang je maar samen met ons je schouders eronder zet, veranderingen waarmaakt, je talenten ontplooit en succes viert. Uiteraard met alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en je eigen carrière vorm te geven. 

Bekijk meer informatie over onze afdeling Finance & Business Services.
Wat kun je van ons verwachten?
Een scriptiestage bij KPMG levert je meer op dan alleen een uitstekende omgeving om je onderzoek te doen. Je werkt bij ons samen in een prettige, informele omgeving, waar veel persoonlijke aandacht is voor jouw ontwikkeling.
 
Je zult niet de enige scriptant zijn die kiest voor een goede afsluiting van je studie en een goed begin van jouw carrière bij KPMG waarin je nooit uitgeleerd zal zijn in de digitale wereld. Veel medestudenten zijn je voor gegaan en zullen je volgen. Ze zijn straks niet alleen collega’s, maar worden vaak ook vrienden. 
 
Verder kun je rekenen op:

  • Een laptop  van KPMG
  • Een passende stage- en reiskostenvergoeding
  • Een prettige en informele werkomgeving waar je gebruik maakt van de kennis die binnen KPMG aanwezig is
  • Een stagebegeleider die jou helpt bij je onderzoek
  • De mogelijkheid om mee te werken aan projecten en opdrachten (je scriptieonderzoek staat echter voorop!) en zo KPMG te leren kennen.

Wie ben jij?
Je zit in de scriptiefase van je Master studie in de richting (Business) Information Management, (Technische) Informatica, (Technische) Bedrijfs-/ Bestuurskunde, of een andere technische studie. Je bent een absolute teamplayer met een kritische, gedreven en leergierige houding.

Meer informatie en solliciteren

Investeer in jezelf. Kom bij KPMG.
Ben jij een gedreven student die naast het goed afronden van je studie ook een carrière binnen Consultancy  ambieert? Dan maken we graag kennis met je.
 
Solliciteer direct of neem contact op met jouw recruiter Florien van Bommel (vanbommel.florien@kpmg.nl).

De eerste stap in onze sollicitatieprocedure is het doorlopen van onze KPMG Talent Pitch. We sturen je een bevestigingsmail met een link die je naar het platform leidt. In deze online experience geven we je een realistisch beeld van hoe het is om bij KPMG te werken, en zullen we met behulp van online testen en games verder onderzoeken in welke mate jouw profiel een goede match is met de rol waarop je hebt gesolliciteerd. Ook komt jouw motivatie aan de orde, je hoeft in eerste instantie dus geen motivatiebrief te uploaden, maar alleen jouw CV. Aan het einde van de experience krijg je direct een deel van je resultaten terug gekoppeld!
 

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages