Werkstudent Financial Risk Management

Bedrijf
Locatie
Amstelveen
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

De functie

Financial Risk Management, onderdeel van KPMG Advisory, is een toonaangevende, gespecialiseerde adviespraktijk. Financial Risk Management (FRM) ondersteunt banken, verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders bij vraagstukken rondom financieel risicomanagement, zowel vanuit kwantitatief als kwalitatief perspectief. Voorbeelden hiervan zijn; kwantificeren van financiële risico’s, interpreteren en implementeren van nieuwe wet- en regelgevingen en validatie van risicomodellen. We zijn op zoek naar studenten die een actuariële studie volgen om ons team te komen versterken.

Leren van professionals en meewerken aan uitdagende projecten
Als werkstudent werk je minimaal twee dagen per week mee in het FRM team. Dit is de mogelijkheid om de sfeer te proeven binnen de afdeling, en daarnaast relevante ervaring op te doen. Je werkt bijvoorbeeld mee om de verplichtingen van een pensioenfonds te berekenen, een verzekeraar te adviseren over het beleid voor renterisico of om de gevolgen van een nieuwe pensioenregeling inzichtelijk te maken voor huidige werknemers, gepensioneerden en de werkgever. Klik hier voor meer informatie over Financial Risk Management.
 
De impact van ons werk is vaak groot. De interne processen van onze klanten kunnen ingrijpend wijzigen en soms moet de bedrijfscultuur aangepakt worden. Bij FRM werk je nauw samen met vakgenoten én met collega's van andere disciplines binnen KPMG. Je komt terecht in een jong, enthousiast, ambitieus en snelgroeiend team van financiële professionals met een academische achtergrond, die zich breed ontwikkelen. Lijkt dit jou de ideale omgeving en overweeg je daarnaast na het afronden van je studie een functie als consultant? Dan maken wij graag kennis met jou!  
 

Het profiel

Wie ben jij?
Je volgt een universitaire bachelor of master Actuariële Wetenschappen of kwantitatieve studie met financiële oriëntatie. Tijdens je studie of eventuele nevenactiviteiten heb je kennis of ervaring opgedaan op het gebied van financial risk management. Je hebt up-to-date kennis van kwantitatieve onderzoeksmethoden, programmeervaardigheden en / of economische theorie. Verder:

  • Ben je in staat zelfstandig te werken en beschik je over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je wilt je verder ontwikkelen en verbreden als vakinhoudelijk specialist;
  • Heb je een proactieve en klantgerichte houding en heb je een stevige persoonlijkheid; 
  • Hecht je veel waarde aan het leveren van een hoge kwaliteit en heb je een professioneel kritische houding en een rechte rug;
  • Heb je interesse in de wereld om je heen en ben je maatschappelijk betrokken.

Ons aanbod
Ons aanbod

Optelsom van talenten
In een eeuw zijn we uitgegroeid van één Nederlands kantoor tot een organisatie met ruim 170.000 gedreven professionals wereldwijd. Die jou inspireren het beste uit jezelf te halen. Voor ieder project brengen we hiervoor de ideale combinatie van talenten samen. En daarbij maken we geen onderscheid op grond van geslacht, leeftijd, culturele achtergrond, seksuele geaardheid of arbeidsbeperking. Iedereen is welkom, zolang je maar samen met ons je schouders eronder zet, veranderingen waarmaakt, je talenten ontplooit en succes viert. Uiteraard met alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en je eigen carrière vorm te geven. 

Wat kun je van ons verwachten?
Je werkt bij ons samen in een prettige, informele omgeving, waar veel persoonlijke aandacht is voor jou en je collega’s. Je zal tijdens jouw werkstudentschap onderdeel zijn van het team en worden begeleid door professionals van de afdeling.

 

Meer informatie en solliciteren

Meer informatie en solliciteren
De eerste stap in onze sollicitatieprocedure is het doorlopen van onze KPMG Talent Pitch. We sturen je een bevestigingsmail met een link die je naar het platform leidt. In deze online experience geven we je een realistisch beeld van hoe het is om bij KPMG te werken, en zullen we met behulp van online testen en games verder onderzoeken in welke mate jouw profiel een goede match is met de rol waarop je hebt gesolliciteerd. Ook komt jouw motivatie aan de orde, je hoeft in eerste instantie dus geen motivatiebrief te uploaden, maar alleen jouw CV. Aan het einde van de experience krijg je direct een deel van je resultaten terug gekoppeld!
 

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages