Stagiair(e) ‘Werkelijk Bouwen aan BIPV’

Berenschot

Stage informatie

Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

Berenschot zoekt per direct een getalenteerde masterstudent met interesse in het adviesvak. Heb jij affiniteit met de (gebouwgeïntegreerde) zonne-energiesector? En wil jij unieke ervaring opdoen en je eigen vaardigheden verbeteren? Dan is deze meewerkstage iets voor jou!

Wat houdt de stage in?

Berenschot is projectmanager van het meerjarige subsidieproject ‘Werkelijk Bouwen aan BIPV’. In dit project zet een consortium van ondernemers, kennisinstellingen en ondersteunende organisaties uit de zonne-energiesector zich in voor het vergroten en verstevigen van de Building Integrated Photovoltaics (BIPV)-markt. Om dit te bereiken, richten we ons onder andere op het organiseren van netwerkbijeenkomsten, demonstratieprojecten en living labs met de laatste innovaties, collectieve marketing, opleidingen, workshops en BIM Bouw- en ontwikkelingstools. Zie ook www.bipvnederland.nl .

Voor jou als stagiair is de belangrijkste opdracht het ontwikkelen van een praktische roadmap van de BIPV-markt. Hierbij komen onder meer de volgende vragen aan bod:

  • Hoe staat de BIPV-markt ervoor (per BIPV productgroep)?
  • Welke trends zien we in de BIPV-markt (per BIPV productgroep)?
  • Wat zijn de koopmotieven per doelgroep?
  • Wat zijn de eisen aan de BIPV-systemen per doelgroep?
  • Welke modules zijn er momenteel beschikbaar, en welke zijn er nodig?
  • Hoe sluit BIPV aan bij een gasloze woning en wat zijn aanvullende duurzame energiebronnen?

Daarnaast werk je mee aan het:

  • schrijven van een position paper over de rol van BIPV in Nederland
  • updaten van de BIPV website
  • organiseren van evenementen, waaronder werksessies met verschillende doelgroepen om de BIPV-markt te promoten.

Het betreft een stage van 5 dagen in de week; minder dagen is in overleg mogelijk. Wij bieden jou een stage voor 4 maanden, met een optie tot verlenging als het wederzijds goed bevalt. Je ontvangt een stagevergoeding en werkt bij ons op kantoor in Utrecht of op de High Tech Campus in Eindhoven.

Jouw profiel

Jij bent een gemotiveerde masterstudent, creatief en gedreven en je kunt goed schrijven. Jij hebt intrinsieke interesse in de mogelijkheden die BIPV biedt. Daarnaast ben je analytisch sterk, extravert, nieuwsgierig en initiatiefrijk. We verwachten dat jij zelf ook met ideeën komt die we samen verder kunnen uitwerken. Ook kun je gestructureerd en zelfstandig werken. Bovendien heb je interesse in het adviesvak en beschik je over aantoonbare ervaring en affiniteit met ons werkveld. Bovengemiddelde kennis van de zonne-energie- en bouwsector is een absolute pre.

Interesse?

Pas jij in het profiel en ben je geïnteresseerd in deze stage? Stuur dan zo snel mogelijk jouw motivatiebrief en curriculum vitae naar Yael Aartsma (junior consultant) via y.aartsma@berenschot.nl . Voor vragen over de vacature kun je eveneens met haar contact opnemen via y.aartsma@berenschot.nl of 06 - 21 22 49 03.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages