Afstudeerstage Corporate Treasury Advisory

PwC

Stage informatie

Bedrijf: PwC

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

Het einde van je studie is in zicht, nog één uitdaging te gaan; het schrijven van je scriptie. Wil je je scriptie schrijven op een meer interessante plek dan de UB? Wij helpen je hier graag bij!

Een scriptie stage bij PwC biedt jou de gelegenheid om waardevolle en relevante ervaring op te doen. Het is naast het schrijven van je scriptie ook mogelijk om praktijkervaring op te doen binnen de business unit Capital Markets and Accounting Advisory Services ( CMAAS ) van PwC bij de specialisten van Corporate Treasury Solutions (CTS). Binnen de CTS groep van CMAAS helpen wij klanten onder andere met:

 • het opstellen en valideren van hun treasury beleid;
 • Het selecteren en inrichten van cash management infrastructuren;
 • Het inrichten van exposure en cashflow forecasting modellen ten behoeve van risico management op het gebied van valuta, rente en commodities; en
 • Advies op het gebied van Treasury organisatie, processen en control.

Spreekt jou dit speelveld aan en wil je zo'n onderwerp grondig onderzoeken tijdens je scriptie stage? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij bieden je de mogelijkheid om je Masterscriptie te schrijven met de hulp van specialisten op het gebied van treasury. Ook zal deze stageplek je een kans bieden om te ervaren hoe wij werken binnen ons team.

Wie ben je?

Je bent een aanstormend talent en hebt affiniteit met financiële markten. Je bent ambitieus en wilt jezelf graag verder ontwikkelen.

 • Je zit in de laatste fase van je Master Economie, Finance, Financieel Management, Bedrijfskunde- economie of Econometrie, of vergelijkbare richting met goede resultaten.
 • Je beschikt over uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden (woord en geschrift).
 • Je hebt goede sociale vaardigheden en je werkt graag in teamverband.
 • Je hebt een meer dan gemiddelde interesse voor Financial Markets.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Engels (bij voorkeur ook vloeiend in het Nederlands).
 • Je ziet deze stage als je eerste stap van jouw loopbaan bij PwC.

Hoe ziet je werk eruit?

Je belangrijkste bezigheid is om je scriptie te schrijven over een onderwerp in het gebied van Treasury dat je zelf aandraagt of samen met je coach bedenkt. Jouw coach helpt je bij het formuleren van je probleemstelling en begeleidt je op vaktechnisch gebied.

Je zult een kamer delen met collega-stagiaires en andere collega’s binnen CMAAS. Je zult ervaren dat, door de open cultuur binnen de groep, je niet alleen door je coach begeleid wordt, maar dat andere collega's ook bereid zijn om je te helpen wanneer je vragen hebt. Omdat je bent omringd door professionals die aan verschillende soorten opdrachten en klanten werken, heb je de mogelijkheid om je kennis, theorieën en conclusies te toetsen aan de praktijk.

Wat bieden we je?

Wanneer je stage komt lopen bij PwC, kan je rekenen op inspirerende collega's en een goede compensatie.

 • Je krijgt toegang tot onze informatiebronnen, alsmede de ervaring en kennis van je (potentiële) toekomstige collega's.
 • Je krijgt een persoonlijke coach, die je zal helpen om je stage een succes te maken
 • Je krijgt een laptop om te gebruiken tijdens je stage
 • Naast het schrijven van je scriptie krijg je de mogelijkheid om mee te werken op klanten om een goed beeld te krijgen hoe wij onze opdrachten uit voeren

Wie zijn we?

Bij PwC willen we een bijdrage leveren aan het vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. Wij zijn een netwerk van firma’s in 157 landen met meer dan 223.000 mensen. Bij PwC in Nederland werken ruim 4.700 mensen met elkaar samen. Wij zien het als onze taak om kwaliteit te leveren op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten.

De vacature van scriptie stagiair valt binnen de business unit Capital Markets and Accounting Advisory Services en het werkveld Audit and Assurance Services. CMAAS is een van de snelst groeiende businessunits van PwC. De klanten van CMAAS zijn internationale, veelal beursgenoteerde bedrijven. Op dit moment werken er ruim 100 professionals binnen CMAAS en in de komende 5 jaar hebben wij de ambitie om in omvang te verdubbelen. Wereldwijd werken er binnen CMAAS 1600 professionals in 22 landen. De cultuur binnen CMAAS is open en informeel. Het samenwerken in teamverband staat voorop. Een prettige werkomgeving en zelfontplooiing zijn voor ons belangrijk.

Het CTS Advisory team bestrijkt het hele speelveld van Corporate Treasury en adviseert bedrijven o.a. op het gebied van:

 • Cash en liquiditeitenmanagement en werkkapitaalbeheer;
 • Treasury strategie en -beleid;
 • Financieel risico management (rente, valuta en kredietrisico);
 • Commodity risico management;
 • Het inrichten van de Treasury organisatie en processen; en
 • De selectie en implementatie van ondersteunende technologie en rapportages.

Wij zijn op zoek naar jonge, energieke en initiatiefrijke (startende) studenten die na de scriptiestage binnen ons team uit willen groeien tot treasury expert en topadviseur.

Solliciteer nu!

Heb je interesse en voldoe je aan alle functie-eisen? Bekijk hier onze sollicitatieprocedure  of solliciteer direct met je CV en motivatiebrief via de button ‘Solliciteren’. Reageren op deze afstudeerstage kan t/m 15 december 2016.


Heb je voorkeur voor een specifieke afdeling of heb je goede ideeën voor je afstudeeronderwerp? Benoem dit in je motivatiebrief. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat je verder in het proces met de juiste mensen aan tafel komt te zitten.

Als je jouw sollicitatie indient, ontvang je binnen twee weken bericht over de voortgang.

Heb je vragen over deze afstudeerstage bij CMAAS?


Bel of mail me gerust.

Yolanda Bogaards

Yolanda Bogaards

 • +31 (0)88 792 29 80
 • yolanda.bogaards@nl.pwc.com

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: PwC

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages