Afstudeerstage Accounting Advisory Financial Services

PwC

Stage informatie

Bedrijf: PwC

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

Het einde van je studie is in zicht, nog één uitdaging te gaan; het schrijven van je scriptie. Wil je een scriptie schrijven op een meer interessante plek dan de UB? Wij helpen je hier graag bij!

Een scriptie stage bij PwC biedt jou de gelegenheid om waardevolle en relevante ervaring op te doen. Het is naast het schrijven van je scriptie ook mogelijk om praktijkervaring op te doen binnen de business unit Capital Markets and Accounting Advisory Services ( CMAAS ) van PwC bij de specialisten van Financial Services. Financial Services is een belangrijke en groeiende sector voor onze Accounting Advisory praktijk. Binnen de Financial Services groep van CMAAS adviseren wij banken en verzekeraars over onderwerpen als IFRS 9, risicobeheersing en andere relevante regelgeving.

Spreekt jou dit speelveld aan en wil je zo'n onderwerp grondig onderzoeken tijdens je scriptie stage? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij bieden je de mogelijkheid om je Masterscriptie te schrijven met de hulp van specialisten op het gebied van bankieren en verzekeren. Ook zal deze stageplek je een kans bieden om te ervaren hoe wij werken binnen ons team.

Wie ben je?

Je bent een aanstormend talent en hebt affiniteit met financiële markten en relevante verslaggeving en regelgeving. Je bent ambitieus en wilt jezelf graag verder ontwikkelen.

 • Je zit in de laatste fase van je Master Finance, Accountancy, Economie, Bedrijfskunde- economie, of technische of vergelijkbare financieel economische richting met goede resultaten;
 • Je bent geïnteresseerd in onderwerpen zoals Basel III, IFRS 9, IFRS 4, bank- en verzekeringsdiensten;
 • Je hebt goede sociale vaardigheden en je werkt graag in teamverband;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels;
 • Je ziet deze stage als je eerste stap van jouw loopbaan bij PwC.

Hoe ziet je werk eruit?

Je belangrijkste bezigheid is om je scriptie te schrijven over een onderwerp dat je zelf aandraagt of samen met je coach bedenkt. Jouw coach helpt je bij het formuleren van je probleemstelling en begeleidt je op vaktechnisch gebied.

Je zult een kamer delen met collega-stagiaires en andere collega’s binnen CMAAS. Je zult ervaren dat, door de open cultuur binnen de groep, je niet alleen door je coach begeleid wordt, maar dat andere collega's ook bereid zijn om je te helpen wanneer je vragen hebt. Omdat je bent omringd door professionals die aan verschillende soorten opdrachten en klanten werken, heb je de mogelijkheid om je kennis, theorieën en conclusies te toetsen aan de praktijk.

Wat bieden we je?

Wanneer je stage komt lopen bij PwC, kan je rekenen op inspirerende collega's en een goede compensatie.

 • Je krijgt toegang tot onze informatiebronnen, alsmede de ervaring en kennis van je (potentiële) toekomstige collega's;
 • Je krijgt een persoonlijke coach, die je zal helpen om je stage een succes te maken;
 • Je krijgt een laptop om te gebruiken tijdens je stage;
 • Naast het schrijven van je scriptie krijg je de mogelijkheid om mee te werken op klanten om een goed beeld te krijgen hoe wij onze opdrachten uit voeren.

Wie zijn we?

Bij  PwC Nederland werken ruim 4.700 professionals nauw met elkaar samen vanuit 12 vestigingen. We bieden jou volop kansen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk, waarmee je het maximale uit jezelf en jouw carrière haalt. Ontdek, ga relaties aan, ontwikkel jezelf en maak impact. Dan garanderen wij je een afwisselende baan in een prettige en collegiale sfeer. Wij zijn ons daarbij bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en handelen daar ook naar. Dit doen we met oog voor persoonlijke verschillen en de ontwikkeling van jouw specifieke talenten.

De vacature van scriptie stagiair valt binnen de business unit Capital Markets and Accounting Advisory Services en het werkveld Audit and Assurance Services. CMAAS is een van de snelst groeiende businessunits van PwC. De klanten van CMAAS zijn internationale, veelal beursgenoteerde bedrijven. Op dit moment werken er ruim 100 professionals binnen CMAAS en in de komende 5 jaar hebben wij de ambitie om in omvang te verdubbelen. Wereldwijd werken er binnen CMAAS 1600 professionals in 22 landen. De cultuur binnen CMAAS is open en informeel. Het samenwerken in teamverband staat voorop. Een prettige werkomgeving en zelfontplooiing zijn voor ons belangrijk.

Het Financial Services team binnen CMAAS richt zich specifiek op het leveren van advies aan banken en verzekeringsmaatschappijen. Wij zijn experts op het gebied van zowel accounting als regelgeving voor banken en verzekeraars, evenals voor de bancaire toezichthouders. Wij houden ons dagelijkse bezig met het adviseren en ondersteunen van klanten over complexe zaken als de implementatie van Basel III (CRD IV) en Solvency II, maar ook de invoering van IFRS 9 en IFRS 4.

Solliciteer nu!

Heb je interesse in de afstudeerstage bij Financial Services en voldoe je aan alle functie-eisen? Bekijk hier onze sollicitatieprocedure  of solliciteer direct met je CV en motivatiebrief via de button ‘Solliciteren’.

Heb je goede ideeën voor je afstudeeronderwerp? Benoem dit in je motivatiebrief. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat je verder in het proces met de juiste mensen aan tafel komt te zitten.

Als je jouw sollicitatie indient, ontvang je binnen twee weken bericht over de voortgang.

Heb je vragen over deze afstudeerstage bij CMAAS? Bel of mail me gerust!

Yolanda Bogaards

 • +31 (0)88 792 29 80
 • yolanda.bogaards@nl.pwc.com

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: PwC

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages