Stagiair(e) Strategy Trends 2017

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

In het kader van het onderzoek Strategy Trends 2017 zoekt Berenschot een stagiair voor de periode van december 2016 t/m april 2017, voor 4 of 5 dagen per week. Ben jij een gemotiveerde student met een passie voor strategie? Heb je interesse in het uitvoeren van kwantitatief en kwalitatief trendonderzoek? En ben je nieuwsgierig hoe het is om bij Berenschot te werken? Dan is deze stage wellicht iets voor jou!

Waar kom je terecht?

De adviesgroep Strategy, Funding & Innovation (SFI) adviseert organisaties over strategische vraagstukken. Wij werken voor raden van bestuur, directies en management van grote bedrijven in Nederland, innovatieclusters en branches en verenigingen. Onze voornaamste sectoren zijn de zakelijke en financiële dienstverlening, agrifood, maakindustrie en groothandel. Vanuit het hoofdkantoor in Utrecht wordt nauw samengewerkt met kantoren in België, Curaçao en Zuid-Afrika.

Wat houdt de stage in?

Als stagiair Strategy Trends is je primaire taak het meewerken aan het tiende Berenschot Strategy Trends onderzoek (2017). Taken omvatten het bouwen en verifiëren van de vragenlijst, afstemmen met (internationale) partners, werven van respondenten, uitvoeren van kwantitatieve data-analyse en leggen van dwarsverbanden, schrijven en redigeren van teksten en genereren van media-exposure. Naar verwachting zal dit ongeveer 75% van je tijd in beslag nemen.

Daarnaast kun je meewerken aan andere activiteiten binnen de adviesgroep, waaronder adviesopdrachten en (offerte)trajecten. Zo biedt deze stage je de mogelijkheid het (strategie)adviesvak van binnenuit te leren kennen. Daarbij word je professioneel begeleid met oog voor je persoonlijke én je vakinhoudelijke ontwikkeling. Je ontvangt een stagevergoeding en werkt bij ons op kantoor in Utrecht.

Jouw profiel

Je bent een hard werkende masterstudent met een kwantitatieve achtergrond en kennis van bedrijfskundige en bedrijfseconomische thema‚Äôs. Je bent op conceptueel niveau bekend met bedrijfsstrategie en geïnteresseerd in de keuzes die bedrijven maken in de boardroom. Creativiteit, proactiviteit en teamgericht werken zijn een must. Belangrijkste vaardigheden betreffen het kunnen doen van kwantitatieve en statistische data-analyse. Bovengemiddelde beheersing van SPSS (of vergelijkbaar) en MsExcel is een vereiste. Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels).

Interesse?

Pas jij in het profiel en heb je belangstelling voor deze stage? Mail dan uiterlijk 30 november 2016 jouw brief met motivatie en cv via de website. Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Gerben van den Berg, strategieconsultant en eindverantwoordelijk voor het onderzoek, via g.vandenberg@berenschot.nl . Meer informatie over het Strategy Trends onderzoek (2016) is te vinden via: http://www.strategytrends.nl/

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages