Werkstudent Developer Customs Automation

Deloitte

Stage informatie

Bedrijf: Deloitte

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau:

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Solliciteren

Wil jij een impact maken die er toe doet?

Voor ons Global Trade Advisory Digital team zijn wij op zoek naar een werkstudent Developer Customs Automation. Als werkstudent zit jouw passie in het ontwikkelen, verbeteren en onderhouden van diverse IT-oplossingen, die dagelijks gebruikt worden door onze klanten om hun processen met betrekking tot de douaneverplichtingen te automatiseren. Denk hierbij aan het verzorgen van douane content, ondersteuning geven aan de gebruikers, het testen van de applicaties, datawarehousing et cetera. In het team werk je samen met ontwikkelaars en adviseurs, zodat je van beide kanten kunt leren en je leercurve steil te noemen is.  Het team, onderdeel van de douane adviespraktijk, richt zich op de automatisering van vraagstukken die voortkomen uit internationale handelsstromen. Deze automatisering uit zich voornamelijk in twee producten waar je aan zult werken: TrackonTrade en Customs Data Analytics.

TrackonTrade is een webapplicatie die aan de hand van (ERP-)data van cliënten diverse controletaken uitvoert op goederenstromen en bijvoorbeeld de cliënt de mogelijkheid biedt om bij de invoer van goederen volautomatisch te communiceren met de douane over eventueel te betalen invoerrechten. Met Customs Data Analytics geven we cliënten inzicht in hun goederenstromen en maken we eventuele risico’s en mogelijkheden van deze stromen inzichtelijk.

Doordat wetgeving en informatiestromen continu in ontwikkeling zijn, is er veel uitdagend werk. In ons team bouwen we bovendien veel software en tools zelf, waardoor er uitgebreide mogelijkheden zijn om alle aspecten van het development werk aan te pakken; van front-end design tot back-end architectuur en van web-apps tot analyse tooling.

Het team bestaat uit meerdere ontwikkelaars, accountmanagers, collega’s die support verlenen aan de gebruikers en fiscalisten. Wij gebruiken dagelijks de volgende technieken: Java, JSP, Spring MVC, Hibernate, JQuery, SOAP, WebServices, XML, CSS, HTML, Oracle SQL, Microsoft SQL Server.

Als Werkstudent Developer binnen het Customs Automation team krijgt een vaste begeleider bij wie je terecht kunt met je vragen. Een werkstudentschap is niet alleen een prima manier om de theorie in de praktijk te brengen, maar ook om te kijken of wij jouw werkgever voor in de toekomst zijn.

Jouw profiel

Als jij wordt uitgedaagd door bovenstaande functieomschrijving, maken we graag kennis met jou! Daarnaast voldoe je aan de volgende voorwaarden:

  • Je volgt een kwantitatief georiënteerde HBO of WO opleiding zoals Informatica, Econometrie of Wiskunde;
  • Je hebt bij voorkeur kennis van SQL en andere database technieken waar je direct mee aan de slag kunt;
  • Je hebt programmeerkennis of bent bereid dit te leren. Denk bijvoorbeeld aan Java, Spring, Hibernate, JQuery, et cetera.;
  • Je heb een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. 

Hiernaast opereer je graag in teamverband en bezit je eigenschappen zoals een brede interesse, zelfstandigheid en resultaatgerichtheid. 

Jouw werkveld binnen Deloitte

Binnen Indirect Tax zijn ongeveer 130 professionals met uiteenlopende achtergronden actief. Deze professionals adviseren bedrijven (variërend van middelgrote, nationale tot grote internationale ondernemingen) op het gebied van omzetbelasting (BTW) en douane. Brainstormen over een optimale inrichting van de btw- en douane-functie, het uitvoeren van een due diligence-onderzoek voor een grote overnames, het verzorgen van de compliance en het implementeren van specifieke tools behoort tot de activiteiten die worden uitgevoerd. In steeds toenemender mate spelen ook digitale oplossingen daarbij een rol. Het belang van indirecte belastingen is de laatste jaren sterk gegroeid en de risico’s alsook besparingsmogelijkheden zijn toegenomen. Wij zien dat cliënten het steeds belangrijker vinden om niet alleen op een efficiënte manier met deze indirecte belastingen zelf om te gaan maar ook nadenken en assistentie vragen om de toegenomen cash flow impact die dit met zich meebrengt te verkleinen en zo besparingen te realiseren op bijvoorbeeld de kosten van hun supply chain en logistiek.

Ieder is gespecialiseerd in zijn eigen vakgebied en hierdoor kan men elkaar uitstekend aanvullen. Teams zijn dan ook regelmatig samengesteld op basis van de verschillende competenties. Onze dienstverlening wordt hoofdzakelijk ondersteund vanuit kantoren in Amsterdam en Rotterdam.

Grijp je kans!

Met ruim 5500 medewerkers en kantoren door heel Nederland is Deloitte één van de grootste organisaties op het gebied van Consultancy, Accountancy, Tax en Financial Advisory Services. Je werkt samen met ambitieuze, hoogopgeleide collega’s, vaak in multidisciplinaire en internationale teams. Deloitte biedt je een inspirerende werkomgeving met een open bedrijfscultuur en veel ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. Talent ontwikkelt zich bij ons snel. Natuurlijk helpen we je daarbij, met een uitgebalanceerd en op maat gemaakt learningprogramma en continue feedback.

Word jij uitgedaagd door deze functie?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking. Klik op onderstaande button en vul je gegevens in.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Voor vragen over deze vacature kun je bellen met Leoni Boer op telefoonnummer +31 (0)88 288 64 85.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Deloitte

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Solliciteren

Meer stages

Stages