Afstudeerder campusontwikkeling

Twynstra Gudde

Stage informatie

Bedrijf: Twynstra Gudde

Locatie: Amersfoort

Opleidingsniveau: WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Solliciteren

Twynstra Gudde is één van de leidende adviesbureaus op het gebied van campus- en clusterontwikkeling. Onze opdrachtgevers zijn ondermeer Brainport Industries Campus, The Hague Humanity Hub, Deventer Open Innovation Campus, Utrecht Science Park en Hilversum Media Park.

In onze visie gaat het bij clusters om het creëren van een innovatiemilieu, een innovatiecluster dat in meer of mindere mate is georganiseerd. De campus, het gebied en de gebouwen, zijn hierbij facilitair maar moeten wel goed geregeld zijn en tegemoetkomen aan de samenwerking tussen de triple helix partijen (overheid, bedrijven, kennisinstellingen) in het cluster. Een (innovatie)cluster kan succesvol zijn zonder een campus, maar een campus kan niet succesvol zijn zonder een bijbehorend (innovatie)cluster. Het gaat om wat de partijen in het innovatiemilieu nodig hebben en met name welk vraagstuk er leeft bij de bedrijven.

Wij willen een onderzoek uitvoeren naar de samenwerkingsaspecten tussen de triple helix bij de ontwikkeling en exploitatie van innovatieclusters en campussen. Vragen die hierbij aan bod kunnen komen, zijn:

 • Wat zijn de faal- en succesfactoren op het gebied van organisatie en samenwerking bij de ontwikkeling van campussen en innovatieclusters?
 • Aan welke randvoorwaarden dient te worden voldaan voor een succesvolle samenwerking tussen de triple helix?
 • Wat is de rol van gebieds- en vastgoedontwikkeling bij campussen en clusters, welke modellen zijn er om dat te organiseren? Hoe ziet de samenwerking er uit en wat zijn de voor- en nadelen van deze modellen?

Wij zijn op zoek naar een student die bij ons op dit thema zijn of haar afstudeerscriptie wil schrijven voor een periode van 3 tot 6 maanden. Binnen bovenstaand kader vragen we jou om focus aan te brengen en hierop het onderzoeksvoorstel te baseren.

Wij zoeken een student die:

 • een WO-studie volgt op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling 
 • affiniteit heeft met samenwerkingskunde en ruimtelijk economische ontwikkeling 
 • analytisch sterk is, een goede interviewer is en snel tot de kern van een probleem weet door te dringen 
 • van aanpakken houdt, proactief en zelfstandig is.

Ons aanbod:

 • goede begeleiding met ruimte voor eigen initiatief in de opdracht 
 • een inspirerende omgeving en toegang tot de campusexperts van Nederland 
 • een kijkje in de keuken van onze opdrachten op het gebied van campus- en clusterontwikkeling 
 • marktconforme afstudeervergoeding, laptop en werkplek 
 • goede bereikbaarheid (2 minuten lopen van Amersfoort CS).

Jouw reactie:

Wil jij aan de slag om bij ons af te studeren? Reageer dan direct door je cv en motivatie (max. 1 A4) te sturen naar Hilda Hofman (hhf@tg.nl). Daarnaast vragen wij je om een beknopt onderzoeks-voorstel (max. 2 A4) waarin je beschrijft wat voor onderzoek je wilt doen naar aanleiding van het thema ‘samenwerking in campus- en clusterontwikkeling’. Op basis van je cv, brief en onderzoeks-voorstel nodigen wij je uit voor een gesprek bij ons op kantoor. Als wij beide enthousiast zijn, bieden we je een afstudeerplek aan.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Daniëlle van Steeg, telnr. 06-12 17 32 74.

Kijk voor inspiratie op www.campuscluster.nl!

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Twynstra Gudde

Locatie: Amersfoort

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Solliciteren

Meer stages

Stages