Meeloopstage Innovatie Ambassador

KPMG

Stage informatie

Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Meeloopstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

De functie

Heb jij een passie voor nieuwe technologieën en wil jij bijdragen aan een innovatiever KPMG? Wil jij daarnaast vertegenwoordiger zijn van één van de zes innovatie thema’s van KPMG? Lees dan snel verder!
 
De functie
Als stagiair ‘Innovation Ambassador’ vertegenwoordig je één van de zes KPMG innovatie thema’s. Binnen dit thema werk je nauw samen met consultants en andere stagiairs om relevante business opportunity’s voor KPMG en haar klanten te identificeren.
 
Binnen jouw thema ben je onder andere verantwoordelijk voor:

 • Trend en markt analyses van nieuwe (digitale) technologieën;
 • Valideren van markt impact van de technologieën;
 • Vinden van en connectie maken met interessante partijen in het innovatie ecosysteem, zoals startups;
 • Uitdragen van thema specifieke strategie, zowel binnen KPMG als extern op evenementen.

 
De KPMG Innovatie thema’s waarbinnen je stage kan lopen zijn:
( geef in je motivatiebrief je voorkeur aan )

 • Safe Society : hoe garanderen we onze fysieke en digitale veiligheid?
 • Smart Financials : hoe zorgen we voor soepel lopende transacties in zowel de fysieke als de digitale wereld?
 • Healthy Society : hoe verbeteren we het leven van onze groeiende en vergrijzende bevolking?
 • Trusted Society : hoe gebruiken we technologieën om te reageren op regelgevende veranderingen en technologische ontwikkelingen?
 • Future Workforce : hoe gebruiken we innovaties om onze arbeidskrachten op de toekomst voor te bereiden?
 • Circular Economy: hoe voegen we waarde toe terwijl we afval verminderen en hergebruik stimuleren? 

Het team
Je komt te werken bij ons in het KPMG Innovatie Team, een jong team met een innovatieve startup cultuur. Ons diverse team bestaat uit consultants, product managers, software developers, growth managers en blockchain experts. Met het team ontwikkelen, implementeren en promoten we de innovatie strategie van KPMG Nederland. Hiervoor combineren we onze nieuwsgierigheid met analytische, organisatorische en sociale vaardigheden binnen alle aspecten van ons werk. Daarnaast worden innovatie beginselen zoals Design Thinking en The Lean Startup toegepast op business strategie kennis en vaardigheden. Dit alles met het doel om nieuwe (digitale) oplossingen voor onze klanten te ontwikkelen. Om tot deze nieuwe oplossingen te komen werken we actief samen met ons ecosysteem, zoals startups en universiteiten.
 
Jouw werkzaamheden  
Als stagiair heb je een uitdagende baan bestaande uit de volgende facetten:

 • Formuleren en realiseren van de juiste innovatie strategie binnen KPMG;
 • Identificeren en ontwikkelen van nieuwe business proposities;
 • Opbouwen van een netwerk omtrent jouw specifiek innovatie thema, dus veel naar evenementen;
 • Proactief oppakken van een veelheid aan operationele werkzaamheden die bij de bovengenoemde omschrijvingen horen.

Het profiel

Ben jij binnen je vriendengroep een early adopter van nieuwe technologieën? Ben jij altijd op de hoogte van de nieuwste digitale innovaties? Staan The Next Web, TechCrunch en Kickstarter tussen jouw favoriete websites? Kortom, ben jij meer dan gepassioneerd over digitale innovaties en nieuwe technologieën? Dan zoeken wij jou!
 
Daarnaast zit het met jouw teamspirit wel goed: collega’s werken graag met je samen. Door jouw proactieve houding kun je tevens ook goed onafhankelijk werken.
 
En verder:

 • Je studeert op WO niveau. Bij voorkeur een business of technisch gerateerde studie of een opleiding gerelateerd aan het innovatie thema van jouw voorkeur;
 • Je bent communicatief vaardig in zowel de Nederlandse als de Engelse taal (mondeling en schriftelijk);
 • Je beschikt over een ondernemersmentaliteit die zich uit door nevenactiviteiten, internationale ervaring, een relevante bijbaan of het opzetten van een eigen bedrijf;
 • Je bent minimaal 4 dagen per week beschikbaar voor een periode van 4 tot 6 maanden; 

Startdata
Startdatum zo spoedig mogelijk of in overleg.
 

Ons aanbod

Optelsom van talenten
In een eeuw zijn we uitgegroeid van één Nederlands kantoor tot een organisatie met ruim 170.000 gedreven professionals wereldwijd. Die jou inspireren het beste uit jezelf te halen. Voor ieder project brengen we hiervoor de ideale combinatie van talenten samen. En daarbij maken we geen onderscheid op grond van geslacht, leeftijd, culturele achtergrond, seksuele geaardheid of arbeidsbeperking. Iedereen is welkom, zolang je maar samen met ons je schouders eronder zet, veranderingen waarmaakt, je talenten ontplooit en succes viert. Uiteraard met alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en je eigen carrière vorm te geven. 

Wat kun je verder van ons verwachten?
KPMG biedt je een uitgelezen kans om een unieke ervaring op te doen. Enerzijds acteer je in een jong team met een innovatieve startup cultuur. Anderzijds krijg je de kans om jezelf te begeven in een
corporate omgeving en de uitdagingen die daarbij horen zelf te ervaren. Verder bieden we je kansen om door te groeien, je netwerk te vergroten en kennis te maken met het consultancy vak en met KPMG.
 
KPMG is een organisatie met persoonlijke aandacht voor medewerkers. Onze mensen werken dagelijks intensief samen in een prettige en stimulerende omgeving voor aansprekende cliënten. Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons centraal. Met training on the job, opleiding en coaching helpen we onze medewerkers te excelleren en het beste uit zichzelf te halen. Gedurende je stage zal je dan ook intensief worden begeleid vanuit KPMG. Ook krijg je als stagiair een stagevergoeding en zal je gedurende jouw stageperiode de beschikking hebben over een laptop.

Meer informatie en solliciteren

Investeer in jezelf. Kom bij KPMG.
Wil jij jezelf in hoog tempo ontwikkelen en bijdragen aan een innovatiever KPMG? Maak samen met ons het verschil! Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en kansen die wij je kunnen bieden.
 
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de verantwoordelijke recruitment adviseur. Direct solliciteren? Klik dan op onderstaande 'solliciteer' button. LET OP! Geef in je motivatiebrief aan welk innovatie thema je voorkeur heeft en waarom.
 

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Meeloopstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages