Scriptiestage - Forensic Technology and Discovery Services

Bedrijf
EY
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
3 - 6 maanden
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Marktconform
Deze stage is niet meer vacant

Over EY

 

EY is een internationale organisatie van accountants, belastingadviseurs, juristen en adviseurs met wereldwijd circa 190.000 medewerkers. Onze dienstverlening is gebaseerd op specialistische sectorkennis en een uitgebreid internationaal netwerk. Onze ambitie is herkend te blijven als een topspeler in de markt die het verschil maakt voor onze cliënten, en voor de mensen die bij ons werken. Daarom zoeken we ambitieuze talenten die zich bij ons willen waarmaken en een bijdrage willen leveren aan onze ambitie.

 

Forensic Technology & Discovery Services (FTDS) is een snel groeiend specialisme binnen onze organisatie. Onze FTDS-professionals houden zich bezig met dienstverlening op het gebied van digitaal forensisch onderzoek (m.n. e-Discovery en Cyber Crime Investigations) en forensische data analyse. Deze werkzaamheden maken vaak het verschil bij de uitvoering van een fraudeonderzoek, een analyse bij een zakelijk geschil, bij een faillissementsonderzoek of ter voorbereiding op rechtszaken.

 

Wat ga je doen?

 

Binnen FTDS zijn er 3 zeer actuele onderwerpen waarop je kan afstuderen:

-        Forensische Data Analyse (FDA)

-        e-Discovery

-        Cyber Crime Investigations

 

Forensische Data Analyse wordt ingezet om fraude op te sporen op aan de hand van de informatie die zich in de applicaties van een organisatie bevindt. Met inzet van visualisatietools worden de verschillende informatiestromen in beeld gebracht en bepaal je wat verdachte patronen zijn. Bij deze opdracht gaat het om het ontwikkelen van één of meerdere analysemodellen. De opzet van het model wordt onderbouwd op basis van een gedegen analyse van de procesmodellen en een bepaling van de waarschijnlijkheid dat de betreffende (deel)-test zal leiden tot het vinden van een zo groot aantal afwijkingen. Vervolgens ga je het door jou ontwikkelde prototype testen op een werkelijke casus of voor een daadwerkelijke klant. De resultaten van deze testen leiden tot conclusies over de toepasbaarheid en toegevoegde waarde van het ontwikkelde prototype.

 

e-Discovery , gaat om de inzet van innovatieve en slimme technologieën voor het onderzoeken van grote hoeveelheden data. EY Nederland implementeert in 2015 een nieuw platform om diensten op het gebied van e-Discovery te kunnen leveren aan haar klanten. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de laatste versies van systemen als Relativity, NUIX en Encase. Tijdens jouw scriptie doe je onderzoek naar de vraagstelling vanuit de Nederlandse markt en beschrijf je hoe deze verwerkt moet worden in de implementatie van het nieuwe platform. Je onderzoekt daarbij de manier waarop andere landen binnen EY dergelijke platformen hebben geïntroduceerd en de wijze waarop het EDRM model ingevuld wordt.

 

Cyber Crime Investigation gaat over het onderzoeken van inbraken in computersystemen door hackers. Het uitvoeren van dergelijk onderzoeken is relatief nieuw. Het is erg dynamisch werk omdat er rekening gehouden moet worden met de continue veranderingen in ICT-systemen en de dreiging daarop. Binnen EY Nederland hebben we het besluit genomen deze dienstverlening ook in de Nederlandse markt nadrukkelijker neer te zetten. Tijdens jouw stage vertaal je, samen met het Nederlandse team, de modellen en aanpakken naar de Nederlandse situatie Je onderzoekt welke dreigingen actueel zijn en welke oplossingen daarbij een rol kunnen vervullen. Je draait mee in de daadwerkelijke onderzoeken die we hiermee gaan uitvoeren.


 

Jouw profiel

 

Je volgt een HBO of WO opleiding binnen IT, of een andere WO opleiding waarin je sterke analytische vaardigheden hebt ontwikkeld (Bedrijfsmodellering, Bedrijfskunde, Wiskunde, Technische Natuurkunde), maar met interesse in IT. Termen als fraude, security, business intelligence of big data trekken je aan en je hebt interesse in de Financiële wereld. Wellicht heb je zelfs al ervaring met het opsporen van zwakheden in ICT-systemen. Daarnaast vind je het leuk om wensen vanuit gebruikers te vertalen naar de technologische mogelijkheden van nieuwe systemen.

We zoeken afstudeerstagiaires die na de stage eventueel ons team kan versterken als starter. Tijdens je stage zal je afstudeerproject centraal staan, maar is er ook ruimte om mee te lopen en de kneepjes van het vak te leren kennen. 

 

Ons aanbod

 

Je krijgt de unieke kans jouw opdracht uit te voeren op dit innovatieve, dynamische vakgebied in een omgeving waar veel ervaring aanwezig is. Door te investeren in kennis en ontwikkeling van onze medewerkers zijn wij in staat om topprestaties neer te zetten. Bij EY besteden we daarom veel aandacht aan het opleiden en ontwikkelen van onze medewerkers. Wij bieden een inspirerende werkomgeving, waar collegialiteit en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Je ontvangt een marktconforme stagevergoeding.

 

Contact

 

Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Nelleke Mensink, Recruiter, tel: 088-4072132 of nelleke.mensink@nl.ey.com . Solliciteren kan via onderstaande link, upload zowel je CV als je motivatiebrief en benoem hierin welke afstudeerrichting je het meest aanspreekt.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: EY

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Meer stages