Werkstudent Forensic Technology and Discovery Services

EY

Stage informatie

Bedrijf: EY

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Marktconform

Deze stage is niet meer vacant
Fraude en non-compliance (het niet houden aan de regels van bijvoorbeeld de toezichthouder) is dagelijks te vinden in het nieuws. Maar wat gaat er nou precies schuil achter zo’n bericht? Hoe wordt fraude onderzocht in een wereld waar technologie de boventoon voert en we omkomen in de grote hoeveelheden data? De advisors van FTDS werken op projecten waar technische know-how een must is en waar de nieuwste tools gebruikt moeten worden om de feiten rondom een mogelijk fraude of non-compliance incident boven tafel moeten worden gehaald. Geïnteresseerd? We ontmoeten je graag!

 

Jouw uitdaging

Forensic Techonology and Discovery Services (FTDS) is een snel groeiend specialisme binnen de FIDS-afdeling, gericht op de inzet van hoogwaardige technologische hulpmiddelen om dergelijke onderzoeken uit te voeren. Als FTDS-werkstudent houd jij je bezig met de dienstverlening op het gebied van digitaal forensisch onderzoek, E-discovery, analyse van cybercrime en forensische data-analyse. Je kijkt mee bij projecten die het team uitvoert, werkt mee en bent daadwerkelijk onderdeel van het team!
 
Jouw verantwoordelijkheden
Je zult binnen de drie onderstaande specialismes meewerken:
  • Binnen E-discovery: meewerken bij klanten op grootschalige onderzoeken. Het verzamelen, verwerken en ordenen van relevante informatie zodat de juiste informatie gezocht kan worden. Dit doe je door gebruik van Techology Assisted Review.
  • Binnen IT & Cyber Forensics: het onderzoeken van de systemen en het vaststellen wat er door wie en wanneer in systemen is gebeurd en of aangifte tegen daders mogelijk is. Ook onderzoek je welke informatie er is gelekt.
  • Binnen Forensic Data Analysis: het opsporen van fraude aan de hand van informatie uit eigen klantapplicaties. Door de inzet van onder andere, visualisatietools, dashboards en datamining bepaal je wat verdachte patronen zijn.

 

 

Dit ben jij
We maken graag kennis met je als je:
  • Een HBO of WO-studie volgt (variërend van HBO-ICT, Informatiekunde, Wiskunde, Analytics tot Bedrijfskunde) en je sterk ontwikkelde analytische én communicatieve vaardigheden hebt;
  • Affiniteit hebt met wiskundige modellen of databases (bijvoorbeeld SQL);
  • Interesse hebt in financieel management of het onderzoeken van fraude;
  • Houdt van puzzelen met ongestructureerde data;
  • Integriteit hoog in het vaandel hebt staan;
  • Flexibel en leergierig bent;
  • De Engelse taal vaardig bent, zowel in woord als in geschrift.
 
Jouw carriéremogelijkheden bij EY
Bij EY staat training en voortgang voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis, dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt goed begeleid, hebt één centraal aanspreekpunt en neemt daarbij zelf de regie over de invulling van jouw werkstudentschap.
 
Contact

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Nelleke Mensink, Campus Recruiter, tel: 06-29084276. Of solliciteer direct via onderstaande link.
 
Onderdeel van de sollicitatieprocedure zijn een online assessment en een Pre Employment Screening (PES).
 
Make your mark, apply now!
 

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: EY

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Marktconform

Meer stages

Stages