Afstudeerstage Strategy & Operations - De ?innovatieve? organisatie

Deloitte

Stage informatie

Bedrijf: Deloitte

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

Jouw afstudeerstage

Ben je in de eindfase van je studie en ben je op zoek naar een uitdagende bijbaan? Dan is Deloitte Consulting, de grootste Consulting praktijk ter wereld, zeker wat voor jou!

Deloitte Consulting is een toonaangevende, innovatieve speler in de consultancy branche. Deze kennis passen we ook toe bij onze klanten. In een tijd waarin de economie aantrekt is innovatie het toverwoord om succes te behalen in de wereld van morgen.

Onder druk van hyper competitieve omgevingen, technologische en sociaaleconomische trends zijn organisaties op zoek naar het gouden ei om uit te vinden hoe ze zichzelf effectief en snel strategisch kunnen vernieuwen. Hierbij wordt er snel gerefereerd naar ‘best practices’ zoals het Spotify Model, Scrummen, Lean Start up, Semco Style, Exponential Organizations etc. Hoewel al deze theorieën op hun eigen manier waardevol zijn voor hedendaagse managers, zijn wij er bij Deloitte als objectieve speler van overtuigd dat er geen gouden ei is voor een verbetering van het innovatieve vermogen van een organisatie, maar dat er wel leidende principes zijn die geheel, gedeeltelijk of niet in een organisatie toegepast kunnen worden afhankelijk van de aard, het doel en de context van de organisatie.

Jouw onderzoek richt zich op het onderzoeken van de validatie, toegevoegde waarde en beperkingen van (een, enkele of alle) theorieën zoals hierboven genoemd waarbij de complementariteit en discrepantie met klassieke (strategisch) management theorie expliciet wordt gemaakt ten einde eenduidige en valide aanbevelingen omtrent innovatiemanagement naar onze klanten te faciliteren.

Vragen die hierbij centraal staan zijn:

Beschrijvend

 • Welke innovatiemodellen zijn ‘on top of mind’ van de managers van hedendaagse organisaties?
 • In hoeverre zijn deze modellen wetenschappelijk gevalideerd?
  • In welke situatie is een theorie wel of niet toepasbaar? (denk aan Firm Size, Type Industry, Mate van Concurrentie)
  • Wat is de overlap van de hedendaagse modellen met klassieke management theorie? (March, Mintzberg, Taylor etc.)

Normatief

 • Welke configuraties zijn relevant voor verschillende typen organisaties op de dimensies van:
  • Governance & Organisatie ontwerp (hierarchy versus zelfsturing, controle versus flexibiliteit)
  • Mensen (sturing, beloning en waarderen, etc.)
  • Informatie Technology (data, systemen, etc.)
  • Processen (manieren van werken, standaardisatie, routines, etc.)

Bovenstaande vragen kunnen ter voorbeeld dienen voor je onderzoeksvraag. Samen zullen we uiteindelijk een goede onderzoeksvraag formuleren die aansluit bij de wensen van jou, de universiteit en Deloitte.

Naast je onderzoek krijg je de kans om mee te draaien in het Innovation Growth Services team. Dit is het team binnen consulting die innovatiediensten levert aan onze klanten (in nauwe samenwerking met andere consultants binnen Deloitte Consulting.

Jouw profiel

Als jij wordt uitgedaagd door bovenstaande functie omschrijving, maken we graag kennis met jou! Daarnaast voldoe je aan de volgende voorwaarden:

 • Je bent in de laatste fase van een technische, bedrijfseconomische of bedrijfskundige opleiding op academisch niveau;
 • Je bent ambitieus, leergierig en ondernemend;
 • Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en bent pragmatisch en resultaatgericht;
 • Je hebt een bijzondere interesse in strategische vraagstukken rondom innovatie en dat is terug te zien in je studiekeuze;
 • Je bent communicatief en sociaal vaardig en in staat om in overleg met je interne klant en collega’s tot goede oplossingen te      komen;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Jouw carrière pad en arbeidsvoorwaarden

Met kantoren in heel Nederland en ruim 4.500 medewerkers is Deloitte een toonaangevende organisatie op het gebied van Consulting, Audit, Tax en Financial Advisory Services. Je werkt met ambitieuze, hoogopgeleide collega's, vaak in multidisciplinaire en internationale teams. Je werkt in een vriendelijke, open bedrijfscultuur met veel ruimte voor eigen initiatief. Daarnaast krijg je arbeidsvoorwaarden die passen bij jouw functie en een laptop.

Heb jij passie voor start-ups, nieuwe technologieën, innovatie, nieuwe business modellen en de impact hiervan op de huidige markt? En zou jij graag een werkstudentschap willen doen binnen Deloitte? Dan is deze vacature voor jou wellicht ook interessant!

Word jij uitgedaagd door deze functie?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking. Klik op onderstaande button en vul je gegevens in.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Voor vragen over deze vacature kun je bellen met Lara Alma op telefoonnummer +31882887670.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Deloitte

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages