Werkstudent Data Analytics

Deloitte

Stage informatie

Bedrijf: Deloitte

Locatie: Rotterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

Jouw functie

Voor ons Tax Management Consulting team binnen Indirect Tax zijn wij op zoek naar een werkstudent Data Analytics. Als werkstudent Data Analytics ligt je passie in het puzzelen met data. Hoe kan je goede managementinformatie voor een Indirect Tax manager uit een data set genereren? Welke analyses zouden geautomatiseerd kunnen worden? Op welke manier visualiseer je data zodat een Indirect Tax manager in één oogopslag mogelijke compliance risico’s, kostenbesparing, tax planningen of procesoptimalisaties te zien krijgt? Als werkstudent houd je je zowel bezig met de uitvoerende IT kant als de advieskant, waardoor je leercurve steil te noemen is.

Je krijgt een vaste begeleider bij wie je terecht kunt met je vragen. Een werkstudentschap is niet alleen een prima manier om de theorie in de praktijk te brengen, maar ook om te kijken of wij jouw werkgever voor in de toekomst zijn.

Jouw profiel

Als jij wordt uitgedaagd door bovenstaande functieomschrijving, maken we graag kennis met jou! Daarnaast voldoe je aan de volgende voorwaarden:
  • Je volgt een kwantitatief georiënteerde HBO of WO opleiding zoals Informatica, Econometrie of Wiskunde.
  • Kennis van databases, database systemen, SQL en andere database technieken waar je direct mee aan de slag kan is een pre.
  • Programmeerkennis: Denk bijvoorbeeld aan C#, Python, Java, SAS, etc.
  • Je beschikt over een goede mix van analyse-, IT- en (financiële) datakennis.
  • Je opereert goed in teamverband en hebt een professionele uitstraling.
  • Eigenschappen als teamspeler, analytisch, zelfstandig, kritisch en resultaatgerichtheid zijn je op het lijf geschreven.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Jouw werkveld binnen Deloitte

Binnen Indirect Tax zijn ongeveer 130 professionals met uiteenlopende achtergronden actief. Deze professionals adviseren bedrijven (variërend van middelgrote, nationale tot grote internationale ondernemingen) op het gebied van omzetbelasting (BTW) en douane. Brainstormen over een optimale inrichting van de btw- en douane-functie, het uitvoeren van een due diligence-onderzoek voor een grote overnames, het verzorgen van de compliance en het implementeren van specifieke tools behoort tot de activiteiten die worden uitgevoerd. In steeds toenemender mate spelen ook digitale oplossingen daarbij een rol. Het belang van indirecte belastingen is de laatste jaren sterk gegroeid en de risico’s alsook besparingsmogelijkheden zijn toegenomen. Wij zien dat cliënten het steeds belangrijker vinden om niet alleen op een efficiënte manier met deze indirecte belastingen zelf om te gaan maar ook nadenken en assistentie vragen om de toegenomen cash flow impact die dit met zich meebrengt te verkleinen en zo besparingen te realiseren op bijvoorbeeld de kosten van hun supply chain en logistiek.

Ieder is gespecialiseerd in zijn eigen vakgebied en hierdoor kan men elkaar uitstekend aanvullen. Teams zijn dan ook regelmatig samengesteld op basis van de verschillende competenties. Onze dienstverlening wordt hoofdzakelijk ondersteund vanuit kantoren in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

Grijp je kans!

Met ruim 4500 medewerkers en kantoren door heel Nederland is Deloitte één van de grootste organisaties op het gebied van Consultancy, Accountancy, Tax en Financial Advisory Services. Je werkt samen met ambitieuze, hoogopgeleide collega’s, vaak in multidisciplinaire en internationale teams. Deloitte biedt je een inspirerende werkomgeving met een open bedrijfscultuur en veel ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. Talent ontwikkelt zich bij ons snel. Natuurlijk helpen we je daarbij, met een uitgebalanceerd en op maat gemaakt learningprogramma en continue feedback.

Word jij uitgedaagd door deze functie?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking. Klik op onderstaande button en vul je gegevens in.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Voor vragen over deze vacature kun je bellen met Babette Hoes op telefoonnummer +31 (0)88 288 75 49.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Deloitte

Locatie: Rotterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages