Scriptiestage HBO - IT Audit/FAIT

Bedrijf
EY
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
3 - 6 maanden
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Marktconform
Deze stage is niet meer vacant
EY is wereldwijd toonaangevend in assurance, tax, transactions en advisory services. Met de diensten die we bieden, dragen we bij aan het versterken van het vertrouwen in de kapitaalmarkten en economieën overal ter wereld. We brengen uitmuntende leiders voort, die door samen te werken onze beloften aan al onze stakeholders waarmaken. Daarmee spelen we een cruciale rol bij het creëren van een beter werkende wereld voor onze mensen, onze cliënten en de maatschappij.
Daarom doen we er alles aan om talenten te werven en te ontwikkelen. Wij willen dat voor iedereen geldt dat, onafhankelijk van de tijd die je bij ons werkt, je ervaring bij EY van grote waarde blijft voor de rest van je leven. Duurzame ontwikkeling dus. En natuurlijk kunnen wij alleen onze uitzonderlijke dienstverlening aan cliënten waarmaken met de inzet van de beste mensen.
 
EY Advisory
Met ruim 600 professionals, in België en Nederland, adviseert EY Advisory over financial control, risk management en performance improvement. Onze dienstverlening is gebaseerd op specialistische sectorkennis en een uitgebreid internationaal netwerk. Onze ambitie is herkend te blijven als een topspeler in de markt die het verschil maakt voor onze cliënten, en voor de mensen die bij ons werken. Daarom zoeken we ambitieuze talenten en bewezen professionals die zich bij ons willen waarmaken en een bijdrage willen leveren aan onze ambitie.
 

FAIT FAIT is de groep binnen EY Advisory die werkt op het snijvlak van Bedrijfskunde en IT. FAIT is één van de belangrijkste spelers in de markt als het gaat om IT-audit gericht op betrouwbaarheid, beveiliging en effectiviteit van informatiesystemen en processen. Dit is zowel in het kader van de jaarrekening controle als daarbuiten. Door de voortdurende ontwikkeling van de informatietechnologie is ook het vakgebied van IT Audit steeds in ontwikkeling. Onze taak is om de IT gedreven bedrijfsprocessen bij onze klanten te begrijpen en hierbij een risicoschatting te maken. Vervolgens analyseren en beoordelen wij deze processen om te bepalen in hoeverre deze risico’s worden afgedekt, maar ook hoe de inrichting hiervan verbeterd kan worden. Voor een FAIT adviseur is het belangrijk om effectief te communiceren binnen verschillende lagen van een organisatie. Dit is van belang om een goed inzicht te krijgen in de situatie, maar ook om een juiste vertaalslag te maken naar het management.
 
Binnen EY Advisory is FAIT op zoek naar stagiaires. Je kunt aan de slag op een van onze kantoren in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Zwolle of Eindhoven.Stage mogelijkheden

Binnen EY Advisory is de FAIT groep op zoek naar enthousiaste stagiaires. Voor deze stage komen wij graag in contact met mensen met een HBO achtergrond, variërend van Informatica tot (Technische) Bedrijfskunde, Accountancy en Bedrijfseconomie. Indien je affiniteit hebt met informatisering ben je van harte welkom bij onze organisatie! Je bent (zowel mondeling als schriftelijk) communicatief vaardig, ook in het Engels. Je hebt een proactieve, flexibele werkhouding en een goed analytisch en kritisch vermogen. Tot slot werk je goed in teamverband. Wij bieden een inspirerende werkomgeving, waar collegialiteit en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Je ontvangt een stagevergoeding van €750 per maand conform aan het aantal dagen dat je stage loopt.

 

De onderstaande opsomming geeft een aantal voorbeelden van onderwerpen voor mogelijke stage opdrachten. Natuurlijk mag je ook zelf met een goed idee komen.

•           Opzetten van een controleraamwerk op basis van een proces of systeemanalyse.

•           De impact van een bepaalde technologie op IT beheersing (bijvoorbeeld Cloud, Virtualisatie, BYOD).

•           IT Benchmark op een specifiek onderwerp of binnen een bepaalde sector.

•           Opzet van een Data Analyse raamwerk op basis van een proces of systeemanalyse.

•           De veranderende rol van IT in de accountantscontrole.

•           Opzetten van een testaanpak op basis van een analyse van grote ERP systemen (Oracle, Navision, AX)

Contact

Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Nelleke Mensink, Recruiter, tel: 088-4072132 of Nelleke.mensink@nl.ey.com. Solliciteer direct via onderstaande link.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: EY

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Meer stages