Stagiair(e) Operational Excellence High Tech Systems Industry

Berenschot

Stage informatie

Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

Ben jij bezig met je master en spreekt het je aan om industriële bedrijven te ondersteunen bij het doorvoeren van verbeteringen? Ben je ambitieus, analytisch en resultaatgericht? Dan is een stage bij de groep Operational Excellence bij Berenschot misschien iets voor jou!

Wat ga je doen?

Naast meewerken in lopende projecten ga je ook aan de slag met een stageopdracht. Dit betreft een onderzoek waarbij je de volgende hypothese gaat testen: Lean op de vloer én meer vet op de botten zorgt voor een optimale productiviteit! De stage begint in februari en duurt 3 maanden.

Een klein stukje achtergrond: Lean is bedacht bij Toyota en overgewaaid naar het Westen. De laatste jaren worden Lean en Mean vaak in één adem genoemd, denk aan reorganisaties/ontslagen, kostenreducties. Bij Toyota hadden de directe medewerkers juist een stevige ondersteuning (‘binnenapparaat’) en een zeer hoge productiviteit. De vraag is dus of een stevig ‘binnenapparaat’ niet een verstandigere keuze is. Jouw onderzoek geeft antwoord op de vraag: wat is de optimale mix?

Wie zoeken wij?

Je volgt een technische studie, bij voorkeur in de harde techniek (werktuigbouwkunde, luchtvaart- en ruimtevaarttechniek, technische natuurkunde of technische bedrijfskunde) en je bent bezig met je master. Je beschikt over analytisch vermogen en de nodige communicatievaardigheden. Verder ben je resultaatgericht en heb je gevoel voor commercie en dienstverlening. Tot slot bezit je basiskennis op het gebied van Lean, Six Sigma en (productie)logistiek.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan via het online sollicitatieformulier op de website. Als je vragen hebt over de stage, kun je contact opnemen met Pieter Theeuwes, p.theeuwes@berenschot.nl of 06-46087369.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages