Stagiair Duurzaamheid

Bedrijf
Locatie
Amersfoort
Opleidingsniveau
WO
Periode
3 - 6 maanden
Type
Werkstage
Vergoeding
Marktconform
Vakgebieden
Sectoren

Samen met onze klanten (overheden, NGO’s, bedrijven) creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk toe doen. We richten ons op een aantal thema’s: De transitie naar duurzaam (toekomstbestendigheid), Sustainable Development Goals, sociaal ondernemen, inclusiviteit en circulaire economie. Op deze thema’s werken we vaak op het grensgebied tussen markt, overheid en gemeenschap.

Daarnaast is Twynstra Gudde intern ook continu aan het onderzoeken hoe we onze positieve impact op het milieu en de maatschappij kunnen vergroten en onze negatieve impact kunnen verkleinen. Met de verhuizing naar een nieuw pand dienen zich nieuwe mogelijkheden aan: hoe kunnen we ons pand en alles wat er in komt zo circulair, duurzaam mogelijk maken?

Wil jij ook bijdragen aan onze ambities?

De stage start in januari/februari 2018, ongeveer 3 dagen per week (eventueel fulltime gecombineerd met een thesis).

Wat hebben we te bieden?

 • Een kans om kennis te maken met de advieswereld van binnenuit
 • Een snelle leercurve – je werkt in een team mee aan opdrachten gericht op duurzaamheid en de Sustainable Development Goals (SDGs)
 • Veel ruimte om te leren, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk
 • Marktconforme stagevergoeding.

Taken

1. Extern – help in adviesopdrachten

In samenwerking met Oxfam Novib en Better Future helpen wij bedrijven in het verbinden van SDGs aan hun bedrijfsstrategie. Samen met het team bouw je mee aan het ontwikkelen van verschillende producten rondom de SDGs. Samen met de klant ontwikkelen we deze producten verder. Daarnaast ligt er werk op het gebied van marketing en communicatie. Website bijhouden, artikelen schrijven en PR kansen opsporen maken daar onderdeel van uit. 

2. Intern – help met onze impact vergroten

Onderzoek hoe we:

 • Ons nieuwe kantoor meer duurzaam, circulair kunnen maken
 • Social return verder kunnen vormgeven 
 • Kunnen leren van andere bedrijven en organisaties op het gebied van MVO
 • Hoe we zelf ook meer kunnen sturen op de SDGs
 • Bewustzijn bij medewerkers vergroten rondom MVO. Dit kan door sessies te organiseren of stukjes te schrijven op interne media. 

Waar zijn we naar op zoek?

 • WERELDVERBETERAAR. Je hebt een sterke drive bij te dragen aan een betere wereld. Je kunt dit aantonen aan de hand van voorbeelden.
 • ONDERNEMER Je bent een doener en een opportunist. Je bent assertief en niet bang om fouten te maken.
 • ONDERSTEUNER. Je werkt gestructureerd, bent een teamplayer maar kunt ook goed zelfstandig werken. Je komt je afspraken na.
 • Je bent sociaalvaardig en communicatief. Je kunt je goed uiten in woord en schrift en vindt het leuk om artikelen/blogs te schrijven.
 • Achtergrond in bedrijfskunde, future planet studies, sustainability is een pre.

Over Twynstra Gudde

Twynstra Gudde is een Nederlands organisatieadviesbureau dat midden in de wereld staat. Wij doorgronden de vragen van de klant en dagen onszelf dagelijks uit om met de klant te komen tot vernieuwende en werkbare oplossingen. De adviseurs van Twynstra Gudde dragen hiermee bij aan een wereld waar mensen en organisaties zich duurzaam ontwikkelen. 
Technologische en sociale ontwikkelingen hebben grote impact op de samenleving en de wijze waarop mensen en organisaties (samen)werken en zich ontwikkelen. Wij hebben kennis van die ontwikkelingen, begrijpen de impact op de vraagstukken van onze klant en leveren een zichtbare bijdrage aan de (maatschappelijke) vraagstukken van deze tijd. Ingewikkelde opgaven maken wij inzichtelijk en krijgen oplossingen werkbaar met een mensgerichte aanpak. Wij zijn in staat om de brug te slaan tussen publiek en privaat, met oog voor de mens en zijn ontwikkeling. Wij waarderen verschillen en stimuleren diversiteit. Door de verbinding te maken, creëren wij synergie en daarmee ook een meerwaarde voor de klant. Dat maakt ons uniek!

Twynstra Gudde is een organisatie met stevige Nederlands roots, maar ook met internationale ambities als partner van het exclusieve Cordence Worldwide. Dit is een strategische alliantie tussen adviesbureaus in Europa, Verenigde Staten, China, Japan, Singapore, Australië, Brazilië en Verenigde Arabische Emiraten.

Solliciteren

Je kunt solliciteren naar een (afstudeer)stage bij Twynstra Gudde als je een WO-opleiding volgt, in de laatste fase van je studie. Wij ontvangen, naast je CV graag een motivatiebrief waarom je bij ons stage wilt komen lopen. Deze motivatiebrief bestaat uit maximaal 1 A4-tje. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Zinzi Stasse (zst@tg.nl of op telefoonnummer 06-10951393).

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: TwynstraGudde

Locatie: Amersfoort

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Marktconform

Solliciteren

Meer stages